Med hopp om fiskelycka

Medans Toni är på svensexa, så har jag styrt till Kalix och nu laddar vi för fiske. Hoppas det nappar!


TGIF

Hamnade mitt ute i värsta åskregnet igår. Kakan brydde sig inte överhuvudtaget, trots mullret långt bort i fjärran. Det var nog snarare hennes matte som kände sig som en dränkt katt. Idag kommer herr hovslagare på besök och efter det beger jag mig mot Piteå tillsammans med Ankica för att hälsa på vår arbetskollega Camilla. Så det blir nog en trevlig kväll med surr och fika som hon utlovat!

Annars bjuder helgen på ett besök till Kalix och väderrapporten lovar värme och sol, så då hoppas jag att det blir något besök på stranden. Trevlig helg!


Save the date!

Planerna för bröllopet har nu så smått börjat ta form. Ett datum är bestämt och både kyrkan och festlokalen är bokade, så den 19 juli 2014 är det tänkt att allt ska gå av stapeln.

Vi valde mellan två helt olika alternativ när det gällde festlokal, men efter lite funderande så föll beslutet för Meldersteins herrgård utanför Råneå. Det är en väldigt fin plats och det kändes helt enkelt rätt när vi var dit och kikade. En annan bra sak är att det ligger mitt emellan Kalix och Luleå, så det blir lika långt från båda hållen samt att det finns möjlighet till övernattning för de som vill.

Just nu känns det även som att även själva vigseln blir i deras mysiga kapell, men vi har ändå bokat upp kyrkan ifall vi ändrar oss.

Datum, kyrka och lokal var prio ett och därför känns det som att vi kan ta det hyfsat lugnt med planeringen den närmsta månaderna innan det är dags att planera på allvar!


Rea-fynd!

Sprang in på Hööks tidigare under veckan och fyndade lite på deras rea och fick bl a med mig detta rundsydda träns. Jag har funderat på att införskaffa ett sedan tidigare och nu slog jag till när det var nedsatt till halva priset.


Midsommarhelgen

Vi fick en riktigt mini-semester hos Tonis farmor och farfar i Finland. Det var ganska skönt att vara "bortkopplad" från civilisationen ett tag och det var inga problem att klara sig utan internet och telefon. Något samtal blev det ändå (för så dyrt är det inte), men överlag var det mobil- och internetfritt.

Förutom midsommarfirandet så blev det även presenter och tårta för Toni som fyllde år. I övrigt har vi bara passat på att umgås, vila, sova och äta - man är aldrig hungrig när man är på besök där!

Inför resan införskaffade jag en FM-sändare till telefonen och det är nog ett av mina bästa köp. Det är så bra att kunna lyssna på Spotify i bilen och musik är verkligen den bästa räddningen under långa bilfärder.

De kommande helgerna är fulladdade med en massa kul, så det lär nog gå fort fram till min semester som börjar om 4 veckor.


Finland nästa!

"Utan internet i 3 dagar försmäktar jag i detta land..."

Mot Finland!


Update

Dagarna bara rullar på och snart är det midsommar. Hästarna har sovit ute i ca 3 veckor redan och imorgon är det dags för betessläpp. Började vänja in henne på gräs så fort det började grönska och därefter har vi börjat förbeta dem i en mindre hage, så under veckan blir det att öka på antalet timmar successivt för att inte chocka kroppen och magen.

I träningen har vi tagit ett stort kliv framåt och Frida kommer ut till oss 1 ggr/vecka och drillar oss. Nu börjar jag hitta tillbaka till den rätta känslan igen och rider mer på känsla i stället för med hjärnan. Att tänka "för mycket" har alltid varit mitt största problem i ridningen; jag vill för mycket, blir mekanisk och glömmer bort att rida på ren känsla, vilket resulterar i omedvetna spänningar i kroppen. Kakan är den bästa spegeln och visar på en gång om jag gör fel, så jag kunde verkligen inte ha hittat en bättre läromästare.

Hon känns väldigt glad och blir starkare och starkare hela tiden. Förutom ridningen har vi även tömkörningsträning med Vickan varje vecka och det har varit riktigt kul. Nu saknar jag bara ett par vettiga lädertömmar så är utrustningen komplett. Jag har fått ett tips om ett sadelmakeri i södra Sverige som tillverkar tömkörningstömmar av Tärnsjöläder, men till ett betydligt bättre pris så jag ska kolla upp det och ev. beställa ett par om det verkar bra.

På tal om utrustning så har hunnit med att rensa och sälja bort sånt som jag inte använder och även införskaffat en ny hoppsadel. Det blev en HdR Fletcher i kanonskick som min arbetskollega Camilla haft på sin förra unghäst, så nu har jag en bättre sadel vid uteritterna samt när det är dags att smyga in lite hopprelaterad träning. Så nu återstår det bara att hämta vårt hindermaterial i Kalix innan jag kan sätta igång.

Jag har även hunnit med att fixa grönt kort, så nu finns det inget som stoppar oss från att så småningom komma ut på tävlingsbanan. Det finns med i planeringen och är ett bra mål att sikta mot, men jag skyndar långsamt. Huvudsaken är att träningen går bra och att Kakan är glad, sen är tävlingsdelen ett plus i kanten, men helt klart något som finns med i tankarna. Sen har ju jag aldrig tävlat, så det kan ju bli en minst sagt spännande och nervpirrande upplevelse, hehe.


Strömsholm

Njuter av fina hästar både på framridningen och inne på banan. Strömsholm levererar vackert väder och bra ridning!


Andas ut!

Nu är vi äntligen "hemma" efter en lång dag. Syrran är stödgipsad och vi har precis vinkat av dem på hemfärden mot Piteå igen.

På sjukhuset har man varit fokuserad och hållit modet uppe, men när vi kom tillbaka så släppte spänningen och oron och då kom tårarna som ett brev på posten. Hungern gjorde väl sitt också för det är ingen höjdare att leva på en Twix till lunch.

Middagen är dock inte långt borta och ikväll bjuds det på "Chicken on a can" som bjudit upp till dans på grillen!


Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Dagens planer ändrades drastiskt sedan Zture kraschat in i syrrans knä ute på morgonpromenaden.

Nu har vi spenderat ca 4 h på akutavdelningen på Enköpings sjukhus, där det, efter undersökning och röntgen, konstaterats att hon fått en fraktur under knäet/vadbenet.

Röntgenbilderna har skickats vidare till Uppsala innan beslut om vidare åtgärd och behandling tas, så nu väntar vi lite till.


På plats!

Nu är vi på plats i Kungshusby och dagen har förflutit på i ett hyfsat lugnt tempo än så länge.

Ann-Sofie och Nicklas överraskade oss rejält på morgon när de klev in genom dörren efter att ha kört ner hit i hemlighet, så nu är nästan alla samlade förutom Toni som är hemma och är häst- och kattvakt.

Snart är det dags för smörgåstårta ute i det fina vädret! Yummie!


RSS 2.0