Utflykt?

Solen skiner för fullt och för tillfället visar termometern på -10 ˚ c. Planen för idag var en utflykt på isen med fika tillsammans med Toni och förhoppningsvis blir det så också, om det bara kunde bli något varmare. Vi har dock ingen brådska och Toni sover fortfarande gott i sängen och det ska han få fortsätta göra ett litet tag till. Jag får hitta något att sysselsätta mej med under tiden, kanske skulle jag ta och baka något gott bröd?

Filmkväll!

Med godsaker, chips m.m. samt gott sällskap laddade vi upp för en riktig filmkväll igår. Valet av film föll på rysaren "1408" och vi trängde ihop oss i soffan i Risön redo att bli lite skrämda. Det var ett tag sen jag såg en riktigt bra rysare, kanske för att jag är en fegis eller så har det inte producerats några med godkänt betyg under de senaste åren? 1408 var en riktig nagelbitare till film som fick oss alla att sitta som på nålar med en kudde framför ögonen. Handlingen samt slutet var det väl lite si och så med, men den fyller verkligen sin funktion om man vill bli lite skrämd då den inte bara skrämmer en under själva tittandet utan även efteråt p.g.a. otäcka bilder på näthinnan som återuppspelas framför en innan man somnar. Återigen, jag är nog en riktigt lättskrämd fegis.


image124

Foto: www.ugo.com

Ingen musik..

Trots att min sötnos till pojkvän är duktig på datorer så har vi stött på ett problem då vi inte får tag i någon musik till imorgon. Jag vill ha schlager, Justin m.fl. NU, NU, NU!

image123

Laddad?

Jag önskar att Minna och Sanna kunde ge mej lite av deras energi så att jag blir lite mer laddad inför morgondagen, just för tillfället så står jag på noll, zero, nada..

Snart påsk!

Skärtorsdag imorgon och då väntar lite ledighet. Jag måste komma ihåg att påminna mamma om att köpa hem lite godis i fall att de kommer några påskgummor på besök. Förhoppningsvis blir det bra väder under påskhelgen så att man kan vara ute på isen och mysa i solen. Jag har försökt att inte planera allt för mycket inför helgen, då det kan vara skönt att bara göra ingenting ibland, men utgång blir det i allafall på fredag då Minna och Sanna kommit hem!

Nytt hår, ny färg.

Hur gick det med det efterlängtade frisörbesöket då? Det blev en ganska så stor förändring gällande färgen och jag är inte hundraprocentigt nöjd med slutresultatet då jag tyckte att det blev en aning för ljust, men det är väl tills man vänjer sej. För övrigt gjorde han ett jättebra jobb och fräschade upp mitt vintertrötta hår med att toppa det och klippa till luggen. Bilder får jag lägga upp vid ett senare tillfälle!

Melodifestivalen, kval osv.

Då jag tyvärr inte kunde logga in på blogg.se under hela gårdagen så har det inte blivit mycket till reflektion över Melodifestivalfinalen och andra roliga händelser som jag fått ta del av under den gångna helgen.

Melodifestivalfinalen 2008: Som jag trodde, så tog Perelli hem allting. Mitt hjärta och mina röster fanns hos BWO och även om jag tycker att "Hero" är en bra representant för Sverige i den stora finalen så unnar jag inte Charlotte Perelli segern fullt ut. Jag vill se BWO som vinnnare av MF någon gång och i år var det som dags då de gjorde ett riktigt bra framförande av en bra låt! Dock kan vi sitta lugnt i TV-sofforna i maj då det stora finalen visas då jag tippar på att vi hamnar i topp-5 med Perelli i spetsen. Trots allt så var det i allafall tur att inte tanten Sanna Nielsen gick och vann då jag inte riktigt kan med denna lillgamla 23-åring.

Division 1-kval Sangis AIF vs. Holmsund City: Mina tankar delas av glädje, sorg och besvikelse. Glädje då det gick och vann den första omgången med resultatet 6-3, men sorg och besvikelse då våran Camilla bara fick 4 minuter ute på planen för att sedan ramla och bryta handleden. Stackars gumman, jag vet ju hur laddad du var inför det här och så slutar det på det här viset. Nu fick vi dock användning för begreppet "Do you need a hand?" som säkert kommer att användas under de närmsta 4-5 veckorna då jag lovar att ställa upp och hjälpa dej under tiden som halvt invalid ;)


Frisörbesök.

Imorgon är det äntligen dags för ett efterlängtat besök hos frisören. Hela mitt hår är i stort behov av en vårstädning och det känns riktigt skönt. Det har helt och hållet tappat sin färg och lyster och detta i kombination med nötta toppar etc. gör varje dag till en "Bad-Hairday". Nu försöker jag hitta en lämplig bild som visar mina önskemål om färg och typ av lugg. Detta är vad jag åstadkommit så här långt:Jag har trivas riktigt bra med mitt mörka hår under hösten/vintern och jag vill gärna behålla en mörk underton, men med lite ljusa inslag (i takt med att det blir vår och betydligt ljusare ute). Någon som har något fler förslag?

Jag har dock inte lyckats hitta någon bra bild som beskriver mitt val av lugg, men jag får jobba vidare på det! Det blir ju inte så avancerat så kanske det räcker med en bra förklaring?

Andra Chansen.

Andra Chansen gästade detta år Kiruna och för att vara ärlig var jag inte speciellt brydd då jag inte hade någon speciell favorit i startfältet, det jag helt klart visste var att jag inte ville att Androla skulle gå vidare till Globen. Den enda som jag på förhand hejade lite på var Nordman, trots att chanserna att lyckas var små.

Jag och Camilla bestämde oss dock för att "Ska någon till Globen så är det dom", vilket resulterade i att vi röstade som galningar och se, det gick vägen - mot allas och speciellt min egen förvåning! Lite missnöjd är jag över att jag missade Carolas reaktion då det meddelade resultatet, eftersom att vi var för upptagna med att jubla åt att våran insats faktiskt räckte till.

Det andra bidraget att ta sej till final då? Som jag tidigare skrivit så är jag inget stort fan av Sibel och kommer aldrig att bli det. Hon är bara en stor röst i en liten kropp, med noll personlighet. Definitivt inte värd en finalplats.

Angående fiaskot för Carola och Andreas så kan jag bara säga som en av Aftobladets krönikörer skrev "Hon gick en match för mycket". Det har varit för mycket Carola den senaste tiden, kunde hon inte nöja sej med att hon vann för 2 år sedan? Nåväl, nu väntar jag ivrigt på finalen nästa vecka...

Can't get enough!

Influerades lite av Camillas inlägg och Timbaland och hittade då en till av hans nya låtar. Lyssna och njut!
Flo Rida feat. Timbaland - Elevator

Godmorgon!

Jag har varit uppe med tuppen på morgon (06.30) då vi haft stalltjänst. Blev lite smått förvånad då jag kikade på termometern och upptäckte att det var -25 ˚ c ute. Man har blivit en aning bortskämd med vädret den här vintern då de knappt varit mer än tio minusgrader ute. Idag står en mysig TV-kväll i soffan och minikalas på schemat då vi ska fira att Tonis systerdotter Maja fyllt 1 år. Nu är det dags för frukost!

Krya på dej!

Jag vill skicka lite extra värme och kramar till Frida som gått och blivit rejält sjuk. Krya på dej gumman så att du orkar se Andra Chansen imorgon!

image119

Lite inspiration tack!

STORT och JOBBIGT prov på måndag. Försök på försök har gjort för att komma igång med pluggandet, men det går trögt. De senaste timmarna har jag dock gjort några framsteg, det jobbigaste ligger i att få till en början. När man väl kommer igång brukar det ju gå lättare..

The Oprah Winfrey Show

Jag må inte tillhöra Oprah's egentliga målgrupp då jag inte nått en ålder av 30+, men ändå gillar jag hennes program. Hon är en klok kvinna som alltid har något fyndigt att säga eller dela med sej. Ena dagen intervjuar hon någon som har en gripande historia för att nästa dag ge bort presenter för flera tusentals dollar. Det finns bara en Oprah och hon är den enda som kan göra så! Hon må älska sin egen röst och avbryter ibland då folk berättar, men hon är ändå bra. Det är det perfekta eftermiddagsprogrammet då man t.ex. kommit hem efter att ha slutat jobba och bara vill ligga på soffan och vila. Vad ska man göra när Oprah går i pension? Vem tar över då?

"Oprah Winfrey leder sedan 1986 sin egen pratshow som även sänds på svenska TV3. Showen produceras av Oprahs produktionsbolag Harpo och spelas in i Chicago. Oprah tillhör de verkligt stora inom den amerikanska tv-industrin och kan numera räknas som en legend.


The Oprah Winfrey Show ses av över 20 miljoner tittare - bara i USA. Programmet sänds i över 100 länder. Publiken är en trogen skara som skickar c:a 3 000 e-brev om dagen till redaktionen. Alla som betyder något har gästat Oprah: George W. Bush, Madonna, Prince, Michael Jackson, John F. Kennedy Jr, Muhammad Ali, Hillary Rodham Clinton etc. Ett otal filmstjärnor, kungligheter, politiker och andra kända människor har varit där."

 

 

Det säger väl allt eller hur?


image118

Foto: tv3.se

 


Melodifestivalen 2008 - Omgång 4

Sista deltävling är nu avgjord och ur "dödens grupp" gick två av Sveriges schlagerdrottningar med vinst, nämligen Charlotte Perelli och Linda Bengtzing. Den förstnämnda blir en bra konkurrent till BWO och jag hoppas att det antingen blir hon eller dom som tar hem det, även om jag känner lite mer i hjärtat för BWO. Resten av bidragen då?

1. Niklas Strömstedt: Höjden av tråkighet. Seg artist, seg låt, segt framträdande. Jag har dock ingen bra minnesbild av hans uppträdande och det säger väl allt.
2. Calaisa: Sveriges motsvarighet till Dixie Chicks. Jag hade på förhand dömt ut dom, men blev glatt överraskad då de hade en hyfsat bra låt, men dock inte i schlagersammanhang.
3. Daniel Mitsogiannis: "Hej, jag heter Daniel och jag älskar Måns Zemmerlöv. Han är min idol och jag vill vara som han." Han må ha varit den som sjöng på demon till Måns bidrag förra året, "Cara Mia", men han är långt ifrån lika bra som han.
4. Linda Bengzing: Schlager i 200 km/h. Otroligt stressat och virrigt, man fick inget grepp om vare sej henne eller låten där hon irrade om kring på scenen som en tokig höna. Jag är ledsen, men jag kan verkligen inte med henne. Låten må ha varit en riktig schlagerlåt, men det räcker inte för mej.
5. Nordman: Nordman är och förblir Nordman. Det dom kan gör de riktigt bra! Mina och Fridas favoriter då vi var små och jag håller alltid en extra tumme för dom. Faktiskt så hade jag hellre sett att de hade gått vidare till final än allas våran Linda B.
6. Sibel: Den kvinnliga versionen av Darin, men när ska hon lära sej att man inte kan leva på ballader hela tiden? Låten var skriven och utformat på ett sånt sätt så att hon skulle få briljera med sin sångröst och ja, hon ha utvecklats men hon är bara en stor sångröst i en liten kropp. För övrigt var den under all kritik. När ska hon öppna ögonen (både bildligt och bokstavligt)?
7. Fronda: Fronda i Melodifestivalen? Tillåt mej att skratta, men det är inget för han. Han måste ha värmt upp med förra veckans finalbidrag "Upp och Hoppa" då hans koreografi bestod av att hoppa sej igenom låten. Det funkade tyvärr inte den här veckan.
8. Charlotte Perelli: BWO's största konkurrent och en av mina favoriter, men inte i förhandstippningen. Jag kan helt klart tänka mej att se henne representera Sverige i den stora finalen i maj. Dock brukar ju inte blixten slå ner två gånger på samma ställe?

Hoppas att SVT skriver kontrakt med Luuk som programledare för MF under de kommande åren. Han vägleder oss igenom kvällen på ett lättsamt och väldigt underhållande sätt. Jag tycker om Luuk! 
Nästa vecka styr vi upp mot Kiruna för Andra Chansen och det blir spännande att se vilka bidrag vi får med oss därifrån..

RSS 2.0