Herrgårdsmiljö

 
Här befinner vi oss just nu. Kakan fick en "mellandag" idag med en skrittpromenad med gräspauser. Hon har gått så bra de senaste dagarna så hon var verkligen värd en lite lugnare dag så att hon är lagom taggad inför första kurspasset på fredag. 
 
 

Nu har vi semester!

Semestern har verkligen börjat på bästa sätt med ett riktigt kanonväder och heta sommardagar. Jag har redan hunnit avverka ett strandbesök, fika på Hägnan och utflykt med hela familjen. Sen i söndags är vi på plats i Kalix och det inkluderar även även katt och häst. Kakan är installerad ute på min gamla hemmaklubb och hon tar som vanligt allting med ro. Joggade igenom henne i ett svalt ridhus på söndagkväll och igår var vi ut i skogen där vi avslutade med galopp på en sto grön äng, vilket resluterade i ett stycke lycklig häst och ryttare!
 
Jag försöker passa på att rida ut en hel del eftersom det finns så otroligt fina ridvägar där, men jag varvar med lite dressyrjobb på banan så att vi är redo inför helgens kurs. Det ska blir riktigt kul!

Snart semester!

Vädret ser onekligen lovande ut inför nästa vecka:
 
 

Vildhästen

Nu har Kakan fått leva "vildhästliv" och fått några dagars vila. Stallet har storstädats och målats, så då var det lika bra att låta henne ta det lite lugnt samtidigt.
 
Hon kändes lite trött i början på förra veckan, men efter att hon fått sova inne så fick hon ny energi och gick riktigt bra! Det är skönt för dem att komma in och sova någon natt ibland och få vila upp sig ordentligt.
 
Jag har fortsatt med att jobba henne jämn och trampa på ordentligt. Ibland vill hon på att peta in rumpan, så därför måste jag se till att hon bjuder på bra och är rak. För ca två veckor sen testade jag att rida henne på rakt bett vilket hon trivdes kanon på, så nu har jag inhandlat ett eget till henne så att det går att variera. Sen är jag övertygad om att det är ett trevligare bett att ha i munnen med tanke på hur det är utformat. I slutändan är det ändå alltid ryttarens hand som avgör, men rent generellt så känns det som att det ligger bättre. Variation är i allafall bra!
 
Nu laddar vi och förbereder oss för att spendera min första semestervecka i Kalix. Kakan ska såklart med och vi avslutar sedan med att rida kurs. Längtar verkligen efter semestern nu - bara 4 dagar kvar!

Funderar och klurar...

Just nu känner jag mig alldeles villrådig. Vi var nämligen och kikade på en lägenhet på vårt älskade Skurholmen igårkväll. En supermysig mindre trea, högst upp med snedtak och takfönster. Den var jättefin med fräscha ytskikt i hela lägenheten och vi skulle båda kunna tänka oss att bo där, men frågan är nu bara om den blir för liten? 
 
Våran första lägenhet var på 62 kvm och den här är på 63 kvm, men efter den har vi bott på ca 90 kvm och man blir bortskämd med all den där extra ytan. 
 
Vilket jäkla I-landsproblem...

Kakan goes UFO!

 
 
 

Kalashelg

 
 
 
Många är de gånger då jag önskar att vi alla bodde på samma ställe. Vi har så kul ihop och fredagen var definitivt inget undantag. Ibland önskar jag att det gick att frysa tiden så att de aldrig åkte hem. Det så otroligt viktigt att ta vara på tiden tillsammans, speciellt när man inte träffas så ofta. 
 
Maten var kvällens enda missnöje. Trots kompensationen så känner jag inget större sug att gå dit för att äta igen. Så tummen ner för maten på BBB.
 
Såklart så drabbades jag och Frida av lite Danny-feber och då är ju allt precis som det ska! Han levererade på scenen och avslutade med att göra en stage-dive rakt ner bland publiken och det överraskade både oss och kidsen.
 
 

Hamnkalaset har börjat!

Eller för våran del skulle man kunna säga "Matkalaset". Tre små rätter till lunch, donuts och chokladbollar till eftermiddagsfikat.
 
Det finns både för- och nackdelar med att ha allt uppdukat 1 meter utanför ingången till jobbet.
 

Inget för oss...

Lägenhetsvisningen gick bra, men den var tyvärr inget för oss. Hyresvärden hade dock eventuellt en annan lägenhet på gång som skulle kunna vara något, men vi avvaktar och ser vad som händer. Är det tänkt så blir det, annars får vi vänta och leta vidare!

Inte en fluga förnär...

 
Den 20 juli är vi bjudna på bröllop och då ska det matchas. Rosa fluga till en rosa klänning. Det är väl ganska uppenbart att det är Toni som bestämt valet av färg? Han lär i allafall bli väldigt stilig - en skönhet klär i allt, även rosa ;-)

Lägenhetsvisning

Kollade precis mailen och upptäckte att vi sent igårkväll fått en inbjudan till en lägenhetsvisning. Hoppas, hoppas att det är något intressant och att det inte är för många att konkurrera med...

Helgen som passerade...

 
 
Det har gått några månader sen sist, men i lördags slog vi slag i saken och körde på en riktig datenight - middag på CG's, strosande inne i stan och så en riktig myskväll i soffan! 
 
Hela helgen har gått i "välbehövlighetens" tecken med sovmorgon, kvalitetstid med nära samt lite hemmafix. De sista veckorna och helgerna har gått i en rasande fart, så det var skönt att bara stanna upp stund. Nu laddar jag för en ny vecka där det vankas äkta tjejkväll på fredag när (nästan) hela gänget kommer hit! 

Sommartips!

Jag har verkligen fastnat för SverigesRadio-appen. Det började med att jag lyssnade på Christian Gidlunds sommarprat och nu är jag inne på P3Dokumentär, där jag avverkat allt från "Verklighetens Lilja 4-ever" till "Helikopterrånet". Den sistnämnda kan jag varmt rekommendera då det var ett väldigt välgjort och spännande program. 
 
Det passar lika bra på jobbet som på stranden!
 
 

Nu slår vi på stort!

Fast anställning från 1 september plus att jag blir moster i slutet på året!

Två bra saker att fira och vad passar så inte bättre än en milkshake från Blå Gåsen?


Gympan fortsätter...

Vi fortsatte på samma fina linje igårkväll. Kakan var med från start, trots att hon stod och sov i boxen under tiden jag gjorde i ordning henne.

Under uppvärmningen så försökte jag se till att hon var alert och framåt samtidigt som jag emellanåt kontrollerade att hon var jämn. Hon kändes lika bra som i skogen dagen innan, så sen satte vi igång med en massa övergångar och tempoväxlingar och då blev hon riktigt fin! Allt kändes så lätt och hon blev sådär lagom tempererad och elektrisk, så det var riktigt kul!

Det småregnade under hel ridpasset och just precis när jag vände mot skogen för att skritta av så kom värsta regnskuren. Jag var redan hyfsat blöt, så det var bara att fortsätta. Andra gången vi hamnar ute i spöregn på mindre än en vecka. Utrustningen fick i allafall en riktigt genomgång efteråt.


Gympa-pausa-gympa-pausa

Det blev ett litet gympapass för mig och Kakan ute skogen igårkväll. Vi hade med oss Jenny och Whisper (plus en hel flock med mygg) som sällskap.

Jag försökte fokusera på att få henne rak med ett jämnt stöd framåt och det är verkligen perfekt att träna på efter skogsvägarna, där det mestadels går just rakt fram hela tiden. Mot slutet kändes hon riktigt bra och då jobbas vi även på med korta travintervaller och massa övergångar. Nu vill jag bara hitta samma känsla på banan och det blir kvällens träningsuppgift!


RSS 2.0