Rekord!

Jag tjatade om bad igår och idag fick jag äntligen doppa mina tår i det härliga vattnet. För två år sedan badade jag den 11 juni och det var riktigt tidigt, men jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle slå det rekordet.

Tydligen så gick det; för jag tror aldrig att jag kommer att kunna bräcka årets rekord. Vattnet var dessutom ljuvligt och syrrans vovve Zture fick hänga med som sällskap och han simmade på som en riktigt säl.

Jag älskar verkligen värmen och sommaren!


Värmebölja & hästbad

 
Sådärja, då var årets första bad avklarat (...i allafall för min fyrbenta kompis). Jag njuter varje sekund av det här underbara sommarvädret, så därför försöker jag passa på att utnyttja varje minut utomhus. Kvällens plan var därmed att rida iväg och bada; vilket vi också gjorde!
 
Först lite trav och galopp i skogen där husse hängde med som sällskap på cykeln och avslutningsvis lite avsvalkande plask. Kakan njöt i fulla drag och behövde defintivt inte övertalas när det kom till att stega ner i vattnet. På hemvägen bjöd vi husse på en liten ridtur och det klarade han galant, så nu hoppas vi att han vill prova fler gånger.
 
Nu håller jag tummarna för att detta härliga väder ska hålla sig kvar och att det är lika fint när vi åker ner till Enköping och Strömsholmstävlingarna nästa helg!

Första badet!


Kvalitetsstid med La Familia

I helgen har det blivit en massa kvalitetsstid med familjen. Mamma och pappa har varit här fredag - lördag och förutom att kika på bilar och spendera tid med Kakan, så har vi även hunnit med att besöka syrran i Piteå där det bjöds på grillat hos hennes sambos mamma. Dessutom har ju vädret varit helt underbart och det känns nästan för bra för att vara sant, men det är bara passa på att njuta!
 
Om två veckor åker vi söderut mot syrran i Enköping för att än en gång besöka Strömsholmsstävlingarna, så jag hoppas att det blir lika bra väder som sist vi var där. Jag ser verkligen fram emot att åka ner dit och få några extra dagars sammanhängande ledighet.
 
Planen för den här härliga söndagen består av att göra ingenting och bara umgås med min fina fästman (...som för övrigt fortfarande sover efter gårdagens utekväll). Dags att se efter om jag kan väcka liv i honom!
 

Årets första svenska gubbar!


Träning 16 maj 2013

En av våra snälla stallkamrater passade på att fota lite under torsdagens träning som var en av de jobbigaste på ett tag - för min del då alltså. Mina magmuskler fick sig en rejäl omgång, men trots att jag fick jobba på lite så var det riktigt kul och jag känner verkligen att hon blir starkare för varje vecka som går. Hon är så glad och energisk och det smittar verkligen av sig!
 
Vi har fortfarande en lång väg kvar att vandra innan jag har hittat alla knappar, men hon är värd all tid i världen
 
 
 
 

Fiskepremiär!

Äntligen fick vi en försmak av sommaren! Vädret kunde inte ha varit bättre inför årets första fiskeutflykt. Fångsten blev inte så stor den hör gången, men desto roligare hade vi och det var så otroligt skönt att vara ute i värmen. Så nu har jag tankat upp energiförrådet igen tack vare lite sol och kvalitetstid med familjen!
 
 
 
 
 
   
 
 

Tömkörning 10 maj 2013

 
 
I fredags fick jag stifta bekantskap med den sportigare modellen av min fina donna. Vi deltog i våran första tömkörningsträning för Viktoria S och det tyckte Kakan var lajbans och hon ville bara jobba mer och mer!

Halm-test!

Mattes hjärta fick provsmaka halm ikväll och det var visst en riktigt höjdare!


Sadelkontroll inbokad!

Som rubriken lyder så har jag även bokat in en sadelkontroll/utprovning. Det är också en viktig pusselbit i Kakans rehabplanering som är viktigt att ta med.

Så den 23 maj får vi besök av Sonja från Wången!


Glad igen!

De senaste dagarna har jag känt mig deppig, trött och allmänt ur form då jag oroat mig angående Kakans hälta. Jag har en dålig vana att överanalysera saker och ting och har inte riktigt vågat lita på mina egna ögon och känsla.
Hon har svarat så bra på rehabträningen och så händer det här. Sunda förnuftet har dock talat för att det inte är något allvarligt, men rent mentalt har det varit jobbigt eftersom sådana här händelser stoppar upp träningen. För det mesta försöker jag tänka positivt, men ibland är hjärnspökena där och slår griller i huvudet på en.
 
Jag har kollat av henne flera gånger under veckan, men inte riktigt kunna tro på det jag ser - är hon verkligen ohalt? Efter idag kan jag dock andas ut och känna att jag har sett rätt då jag, med hjälp av objektiva ögon, fått bekräftat att hon inte haltar längre. Det känns så skönt och nu kan vi äntligen jobba vidare med vår planering!

RSS 2.0