Ljuv musik...

 

Bruno Mars - Only when you're lonely


"Skitkul..."

Jag fick en otrevlig överraskning på jobbet idag. Kilade ner till lunchrummet för att äta lunch och tog en omväg till toaletten. Gick in och fram till toan för att lyfta upp locket, men backade ut eftersom att toastolen var märkt med ett en massa fartränder. Jag har en fobi för fartränder (speciellt på offentliga toaletter eller på jobbet). Jag är inte speciellt känslig när det kommer till bajs, men jag vill inte SE vad andra har gjort eller gör.

Men i allafall så gjorde jag ett nytt försök på nästa toa, men där hade jag ännu mer otur för där hade någon bajsat och lämnat locket och ringen (?) uppe för allas beskådan! Min lunch var ingen höjdare med den bilden fastetsad på näthinnan.

När jag ändå är inne på ämnet med toaletter så finns det några grundregler som är enkla att följa för att göra toalettbesöket till en "trevlig upplevelse" - även för den som kommer efter:

1. Använd toaborsten om du lämnat spår efter dig. Den står oftast på sidan om toalettstolen och är ingen prydnad utan är inköpt för att användas.
2. Lämna aldrig en tom toarulle på toarullshållaren och tro inte att du är snäll om du lämnar en "liten" bit kvar. Är det slut sätt dit en ny!
3. Har du tur så finns det luftförbättringsspray att använda vid dåliga tillfällen, men kom ihåg att inte överdosera!
Hot, hot, hot!

Puh, vad varmt det är! Men jag klagar inte för jag älskar värme och hatar att frysa. Det är bara att passa på att njuta för till helgen så utlovar väderleksrapporten endast +11°, vilket inte känns så upplyftande.

Idag har jag bara jobbat på som vanligt. Jag hann med en härlig 30-minuters promenad på lunchen och det var skönt att komma ut en stund i solen. Efter jobbet var jag bara hem och åt middag och sedan begav jag mig till stallet med mamma och syster. Hästarna stod och lapade sol och var slöare än slöast, vilket också märktes när vi red ut i skogen. Det blev en relativt lugn tur till största delen i skritt och några korta travpass. Det var helt tyst och stilla i skogen, sånär som på några joggare och ett par fåglar i bäcken. Jag antar att alla påverkas av värmen, även djuren i naturen. Imorgon står en lektion för "ryttarmajoren" på schemat och vi får se på vilket sätt hon ska drilla mig den här gången ;)

En försmak av sommaren?

Vilket toppenväder vi haft idag och de senaste dagarna! Helt underbart härligt och nästan för bra för att vara sant (vilket det i och för sig också är eftersom att vi är i mitten på maj). Har spenderat större delen av dagen hemma hos mamma och pappa där jag hunnit med allt från att rensa jordgubbslandet till att promenera och grilla. Termometern har i skuggan visat på stadiga +23° och ute i solen har det varit ännu varmare än så!

Efter middagen styrde vi kosan mot stallet för att köra en skogstur med Besse. Siv och Brollan var med som sällskap och mamma körde som om hon aldrig gjort något annat. Systeryster åkte med som moraliskt stöd och jag promenerade bakom med Doris som sällskap. När dem satte av i trav så hade jag dock ingen chans att hänga med så då fick jag traska på ensam.

Efter en fullspäckad dag så ska jag nu krypa ner i soffan med Toni och ett glas med iskall cola för att fortsätta se andra säsongen av "Californication".

Årets sommarplåga?

Jag fick höra en låt på jobbet idag som jag tror kommer att bli en av årets sommarplågor. Vad tror ni?

Stromae - Alors on DanseVeterinärbesök

"Dag före röd dag" idag, vilket innebär att vi endast har jobbat 5 h idag. Det kändes rätt så skönt att gå hem kl 12.30. Vi hade bokat tid för kastrering, vaccination och ID-märkning åt Sigge kl 14.00 jag var bara hem och åt lunch innan vi åkte vidare till veterinären. Jag har våndats och velat fram och tillbaka innan jag bestämde mig för att boka en tid. För mig har det varit självklart att vi ska kastrera honom, min obeslutsamhet har snarare gällt när vi skulle göra det.

Jag vill nämligen inte kastrera honom för tidigt, även om det är okej att göra det fr.o.m 6 månaders ålder och det var därför ett medvetet val att vänta lite längre. Jag hade helst av allt velat vänta tills han var ca 10 månader, men efter lite funderande så var detta det bästa alternativet (han är ju ändå 8,5 månader gammal). Han har varit rätt så hormonstinn sedan han blev könsmogen så nu blir det förhoppningsvis lite lugnare med hans rika känsloliv!


Walk, walk, walk...

Jag har haft en bra STEG-helg i helgen. Jag rivstartade helgen med en långpromenad i Camillas sällskap. Tack var den så kom jag med i 20 000-klubben fast det krävdes några varv här hemma innan jag somnade. Stegräknaren visade nämligen på 19 767 steg när jag kom hem så det var bara att stega på lite till för att nå ett av mina mål.

Lördagen blev en typisk mellandag med ca 16 000 steg (ridpasset inräknat). Storasyster drillade oss i skolornas ljuva konst och trots att jag drabbades av kortslutning till en början så klurade vi ut det bra till sist. Jag kanske borde nämna att det krävdes lite...hmm...rytningar och hot från instruktörens sida. Kvällen förflöt på i ett lugnt tempo med middag i Risön och filmkväll hemma med Toni.

Även idag blev det ett godkänt resultat - ca 15 000 steg. Jag har hunnit med två promenader, varav en på dagen och en i kväll när vi var ut och körde med Besse i skogen. Jag promenerade större delen av vägen och det var riktigt härligt ute! Inga älgar i sikte den här gången som tur var.

Mötet med skogens konung


Var ut på en härlig skogstur igårkväll. Vädret visade sig från sin bästa sida och hästarna var glada. Vi tog det rätt så lugnt och det blev mestadels skritt och lite trav. På hemvägen stötte vi på en stor älg som genade över vägen. Varken vi eller hästarna hann reagera desto mer och jag tyckte att den var en rätt så kul upplevelse! Jag hade antagligen inte uppskattat det lika mycket om hästarna lagt benen på ryggen och stuckit, men den här gången gick det bra och det är ju inte allt för ofta som man lyckas komma så pass nära dem som ca 30 m.

Förhoppningsvis tänkte vi hinna med en tur med vagnen i helgen, men då får vi hoppas att älgarna håller sig borta.

Veckan som gått:

- Infört morgonpromenaden
- Klippt och färgat håret på Sax och Maskin
- Tagit avsked av storasyster Marie som flyttar till Enköping...idag!
- Firat Valborgsmässoafton i Risön
- Lagat köttfärslimpa för första gången i mitt liv - med lyckat resultat!

3 780 steg...

Hur var det nu med det här att jag och stegräknaren skulle vara ett team i ur och skur? Det har i princip spöregnat hela dagen lång och jag har inte gjort någon större ansträngning för att öka på antalet steg. Stegräknaren står för tillfället på 3 780 steg och dem har jag samlat ihop när jag pysslat på hemma samt när vi var och släppte ut hästarna på morgonen. Jag håller tummarna för att det ska sluta regna så att jag och Camilla kan bege oss på en promenad lite senare ikväll, för det är nämligen dit jag ska bege mig på en liten stund!

RSS 2.0