Foto: Frida

All by myself

Jag gissar att min kära sambo kommer att vara lagom trött när han kommer hem ikväll. Butiken har öppnat idag, vilket innebär att han jobbar från kl 05.30-22.00 idag. Det är alltså bara jag och Sigge hemma, så jag ska passa på att färdigställa veckans inlämningsuppgift för resten av veckan ska jag förbereda inför myshelgen med stort M! Lite adventspynt hade jag också tänkt fixa i ordning...

Varmt!

Kolla temperaturen!

 


Sånt som gör en glad

Att man kan bli så glad av en liten dos med hästar och stallukt! Jag har spenderat kvällen ute på Öbacka Ryttargård tillsammans med Anki som är en kompis till min äldsta syster Marie, där jag hjälpt henne med lite stallsysslor och longerat deras ponny Lucas (som för övrigt var en härlig krabat). Det är ett jättemysigt ställe med trevliga människor, så jag är glad att jag kan följa med dit för att stilla min hästabstinens. Jag tror även att Toni är glad att få bli av med mig någon kväll, så han slipper min påhitt om kvällspromenader.

Hästarna är en sådan viktig del av mitt liv och det märks extra tydligt nu när jag inte haft möjlighet att vara i stallet varje kväll. Det är en livstil och något som jag varken vill eller kan vara utan!

Weekend!

Jag har haft en toppenhelg på många sätt och här är ett litet urval:

Besök av Camilla och Alf-Erik på fredag
(middag, efterrätt, Idol, promenad/rundtur)

Lördagsmys med Toni
(hämtmat från Baan Thai, "Sons of Anarchy", "Så mycket bättre")

Farsdag i Kalix
(familjen, IKEA, stallmys med Besse)


Skruvat!

Vi fick med oss en hel del bra saker från IKEA och nu återstår bara själva ihopskruvandet, men det sköter min kära sambo så bra!

 


Revansch!

Det må vara 6 (?) veckor kvar till jul, men det är banne mig inte långt kvar till Melodifestivalen 2012...


Dimma!

Det blev en dimmig morgonpromenad idag, fast det var ändå skönt ute. Jag börjar dock tro att det inte blir någon snö och vinter i år, med tanke på det här milda novembervädret...

 

 


First week

Den här veckan har bara susat förbi. Det har varit mycket nytt att ta in, men vissa saker börjat sätta sig och jag har fått jobba lite självständigt både igår och idag vilket är kul då man får en chans att "tänka själv" utifrån det man lärt sig.

Jag trivs redan otroligt bra i våran lägenhet. Det är sådan skön känsla att komma hem och trots att vi inte fått i ordning allt så känns det redan som hemma. Jag trivdes bra i våran förra lägenhet, men där tog det längre innan man fick hemma-känslan.

Hästabstinensen gjorde sig påmind relativt fort och veckans stora fundering har varit vad vanliga-normala-icke-hästmänniskor gör med alla extra tid på kvällarna? Alla har sina intressen, men jag klarar inte av att ligga i soffan en hel kväll och se på TV. Visst är det skönt ibland när man är trött och det är dåligt väder, men jag vill vara ute och röra på mig helst i stallet såklart. I dagsläget har jag dock inga problem att sysselsätta mig på kvällarna, eftersom vi har en hel del saker att packa upp och ställa i ordning. Toni har dessutom ställt upp som promenadsällskap i veckan och då har jag passat på att visa honom runt i vårt bostadsområde.

På söndag har vi dock planerat in ett besök till Haparanda och Kalix eftersom det är Fars-Dag och då blir det ett besök till mitt fyrbenta hjärta i stallet, så att jag får snosa lite på honom. Det blir eventuellt lite stallvistelse här i Luleå under nästa vecka, men det får jag återkomma om!

New at work

Första dagen på nya jobbet avklarad och min hjärna är minst sagt fullproppad med siffror och ny information. Det var lite pirrigt på morgon när jag var på väg dit, men det släppte så fort jag kom fram och fick träffa alla och sätta igång. Det är så kul att få lära sig nya saker, vistas i en ny miljö och träffa nya människor. Jag gissar att jag kommer att sova gott i natt, men innan dess ska jag köra igenom Maries rygg- och magprogram och se "Mitt stora feta syrianska bröllop".

På plats!

Efter att ha kramat om alla på jobbet och sagt hej-då, begav jag mig mot Luleå och nu har vi varit på plats i några timmar. Sigge var lite fundersam till en början och tyckte att det var bäst att ta skydd under soffan, men kom fram ganska omgående när han märkte att det inte var någon fara. Nu ligger han utslagen och sover gott efter alla nya intryck. Jag börjar också känna mig rätt så trött, men innan jag får krypa till kojs ska jag hämta hem min "nygamla" sambo som är på afterwork.

Det känns skönt att få tillbaka sitt hem igen. Jag har inga problem med att bo hos mamma och pappa eftersom jag trivs där, men det är påfrestande att ha hela sitt liv i kartonger och i en resväska. Det kliar i fingrarna när jag ser alla kartonger som ska packas upp, men det får bli morgondagens projekt! Tack och godnatt för nu!


Sista natten...

Sista natten på hemmaplan. Jag passade på att pussa lite extra på Besse tidigare ikväll, eftersom det dröjer ett tag tills jag träffar han igen. Det kommer att kännas konstigt att inte åka ut till honom varje dag som man är van vid, men jag vet ju att han är i trygga händer.

Jag jobbar till kl 14 imorgon och efter det beger jag mig mot Luleå i sällskap av mamma, pappa och systeryster. Toni ska på After-work med jobbet, så de ska hjälpa mig att flytta in de sista kartongerna och hänga upp lite gardiner. Jag ser verkligen fram emot att få fixa i ordning och inreda lägenheten. Det och lite plugg har jag därmed på min att-göra-lista i helgen!

RSS 2.0