Kulturpromenad

Vi har varit på en riktig långpromenad i vackra Vigelandsparken och kom hem efter ca 1,5 h. Nu ska vi avsluta kvällen i soffan med färska jordgubbar och melon!


Minna & Nelly!


Arlanda!

Nu är vi på Arlanda där vi gör ett kort stopp innan vi beger oss vidare mot Oslo. Nelly är så duktig och sköter sig kanon. Hon varvar mellan att sova, tugga på sitt ben och kika på människor. Nu är det snart dags att gå på flygplan nr 2!


Packat & klart!

Nu är allt förberett och packat inför min och Camillas weekend i Oslo hos Minna och Øyvind. Det ska bli så kul att äntligen få hälsa på dem och samtidigt besöka Norge och Oslo.

Vår resa startar kl 11.05 imorgon då vi lyfter från Kallax i riktining mot Arlanda där vi mellanlandar innan vi flyger vidare mot Gardemoen. På ditresan har vi med oss deras lilla söta vovve Nelly som ska flyga med oss som handbagage. Det blir en ny erfarenhet att resa med hund, men hon är ju en van flygresenär så det kommer nog inte att bli några problem.

Det enda orosmolnet just nu är vädret då väderleksrapporterna utlovar regn. Det har dock ändrats från regn hela helgen till att regna endast på lördag, så vi håller tummar och tår för att det ska hinna ändras igen så att det blir sol. De har haft tropisk värme fram tills i söndags, så det är verkligen typiskt att den värmen ska försvinna när vi kommer, men det viktigaste är ändå att vi får träffas.

Nu ska jag dock lägga mig i soffan bredvid min sjukling till sambo för att se säsongsavslutningen av "Californication". Förhoppningsvis kommer jag att kunna uppdatera bloggen med MMS under helgen!


Euphoria-feber

Den smått euforiska känslan efter lördagens ESC-final har fortfarande inte lagt sig. Loreen var verkligen som bäst när det behövdes, vilket nådde ända fram till segern och vilken seger det blev! Det tog ett tag innan man vågade börja tro på riktigt och upprymdheten ökade i takt med varje land som lämnade sina röster.

ESC kommer alltså till Sverige och nu är det bara att ladda inför jakten på finalbiljetter, för det är en kväll jag inte tänker missa! Wiiie, vad roligt det ska bli!


Puma!

Det blev en snabb runda på stan tillsammans med några arbetskollegor efter jobbet idag. Fyndade denna fina jacka på Intersport.

Jag såg den och blev kär! Sen gjorde det ju inte saken sämre än att den var nedsatt med 50%. Ordinarie pris var 800 kr och jag betalade 390 kr och det var den sista som fanns kvar, så jag hade verkligen tur!


Dagens notering!

+14,9 c kl 05.53


Heja Sverige!

Nu är vi mitt uppe i en av de bästa veckorna under maj månad, nämligen ESC-veckan med två semifinaler och slutligen den stora finalen. Det är en enda lång väntan från det att vi korar våran vinnare tills det blir dags för den stora finalen, men nu är det alltså dags.

Den första semifinalen fick av stapeln i tisdags och merparten av bidragen var riktigt usla. Det fanns såklart några som skiljde ut sig, men det var inte många. Mina favoriter var Rumänien, Cypern, Ungern, Irland och såklart de ryska pensionärstanterna.

Ikväll blir det dock riktigt spännande eftersom det är Loreens tur att gå upp på scenen. Jag kommer att missa nästan hela kvällens semifinal eftersom jag har ridlektion mellan kl 21-22  och det innebär att jag är hemma strax före kl 22.30, så det blir lagom till snabbreprisen och röstningen. Tur att SVT-Play finns, så att jag kan se alla bidragen igen (även om det inte blir samma känsla att se det i efterhand).
Huvudsaken är i allafall att jag inte missar den stora finalen och då både hoppas och tror jag att vi får se Loreen.

Heja Sverige!

Grönt är skönt!


Regn & fika

Dagens planer om mys, fika på stan och årets första mjukglass fick skrotas på grund av det återkommande regnet. Jag hade verkligen sett fram emot en dag på stan, men vädret kan man ju tyvärr inte styra över.

Nu kunde inte jag komma till fikat så då fick fikat komma till mig i stället, så det blev några timmar i köket och vips hade vi både bullar och godismuffins att gotta oss med! Receptet på godismuffins fick jag av Fridas mamma när jag var ca 10 år och det hänger fortfarande med!

Valp-mania!

Det råder valpfeber efter förra helgen då syrran hämtade hem lilla Zture. Syrran har fått ge dagliga rapporter om hur det går och vad han gör sen jag åkte hem förra söndagen och det är lite jobbigt att inte kunna träffa han varje dag och se utvecklingen. Det lär ju bli lite extra "rännande" till Kalix nu i början och jag börjar redan nästa helg!


Smygtitt

 


Vårkväll i skogen

Det blev en riktig mystur i skogen ikväll och vi var ute totalt 1 h i sällskap av stallkompisen E.B. och hans matte Linda. Hästarna var lika nöjda som oss med att få komma ut och strosa och vi tog nog alla omvägar som vi kunde hitta, bara för att det var skönt att vara ute.

Jag har verkligen fastnat för Balance och nu märks det att hon börjar känna igen mig också. Till en början var hon lite fundersam på vem jag var, men nu har hon börjat bli riktigt personlig och gosig. Hennes matte har kommit hem idag, så till veckan har jag hand om henne onsdag och lördag, så det kommer kännas lite konstigt att inte åka ut varje dag som jag gjort nu i veckan för man vänjer sig fort vid att vara ute i stallet varje dag.

Call me cupcake!

Storayster Marie tipsade om en riktigt bra blogg som jag definitivt kommer att börja följa från och med nu. Beställning av hennes bok ligger också på min att-göra-lista!

Callmecupcake


Morgonmys!

 

Hästarna hade tagit sovmorgon på på morgon när jag kom till stallet. Jag hann inte rida på morgon, så det blir en en tur ikväll i stället. Toni har planerat in en kväll i fotbollens tecken, så då får min gå i hästens!

 

 


Warrior

Vi har sett riktigt bra filmer den senaste tiden och senast såg vi "Warrior".
Den var riktigt bra och får också en 4!


17 maj 2012

Nu har jag avklarat dagens övertidstimmar. Jag fick "offra" Kristihimmelfärds-ledigheten, men det vart det värt när det vankas kvalificerad övertid och dessutom på en dag som jag ändå skulle ha jobbat om det hade varit en vanlig vecka. Timmarna har gått riktigt fort och mycket tack vare mina roliga arbetskollegor som förgyller arbetsdagen med en massa skratt och tokigheter. Vi är en grupp på fem personer som verkligen hittat varandra och vi har riktigt kul ihop! Dagen till ära hade vi även laddat upp med knytkalas som resulterade i en fikabuffé och det tackar jag definitivt inte nej till.

I övrigt är jag "hästvakt" hela veckan eftersom Balance's ägare har åkt utomlands och då ansvarar jag för Balance och hennes 3-årige son Balzac (Rambo-Master). Det har varit riktigt mysigt, även om det inte blivit så mycket ridning utan mest promenader och lite longering, eftersom Balance fått ett litet skavsår från sadelgjorden som måste få läka ut ordentligt.

Annars befinner jag mig i stadiet "det-här-känns-nästan-som-att-vara-gräsänka" eftersom Toni köpt Diablo III och nöter det till sent på kvällen/natten. Tacka vet jag Super Mario och Donkey Kong!

Zture!

Nu är jag stolt moster till den lilla svarta Zture!


Backpacker

Jag ska snart ta och packa i ordning allt inför den kommande helgen i Kalix. Det blir en kortare arbetsdag eftersom jag ska flexa ut kl 13 och därefter bege mig iväg ut på ett litet äventyr som innefattar bekantskap med en ny fyrbent vän. Lite pirrig är jag, men mest förväntansfull!

Drive

 

Nu har vi plöjt igenom samtliga säsonger av kultserien "The Sopranos" och trots den tröga starten, så är det en klar favorit på min och Tonis gemensamma topplista när det kommer till TV-serier. Det blev alltså ett lång stopp i serieträsket som har inneburit att vi prioriterat bort filmtittandet.

Nu är vi dock tillbaka igen och vi började med en (från min sida) efterlängtad film, nämligen "Drive" med Ryan Gosling. Annorlunda, snygg och stundtals riktigt rå, men en bra film med ett av de bästa soundtracken någonsin!

4 av 5 i betyg från mig!

Runkeeper

Motivation, bra musik och Runkeeper har verkligen gjort att jag börjat uppskatta löpningen på ett helt annat sätt.

Lägg då även till att det både är praktiskt och smidigt så blir det lite enklare att motivera sig till att ge sig ut.

Jag har aldrig varit någon träningsmänniskan i den bemärkelsen, så därför är jag glad att jag har hittat något som fungerar. Mitt mål var att inte sätta upp något mål eller krav på att springa si och så många gånger i veckan, utan snarare att ta mig ut när jag kände för det och det har resulterat i cirka 2-3 pass per vecka. Det är inga långa rundor jag springer, men alldeles lagom för mig!

Jag kommer att fortsätta springa så länge jag känner för det, så får vi se hur långt jag tar mig.


Tisdagsmys!

Helt (o)vanligt tisdagsmys med nybakta solrutor och cupcakes + ett avsnitt av "How to make it in America".


Husse i mitt hjärta


Välinvesterade pengar!

Jag har fortfarande tordagens ridning färskt i minnet. Förra helgens kurs gjorde verkligen skillnad för mig för gud så bra det gick på veckans lektion! Lancia var så fin, så fin och för en gångs skull kan jag verkligen klappa mig själv på axeln och säga att jag fick till bra ridning från första början med en bra känsla under hela ridpasset.

Vi gjorde egentligen inget avancerat, utan red mycket basridning. Lancia var lika avslappnad och nöjd som mig och jag kunde rida på ren känsla, vilket var helt underbart! Nu förstår jag verkligen hur känslig hon är och hur nyttigt det är för mig att rida en sådan pass känslig häst, bara att kunna tänka "skänkelvikning", fånga upp henne lite på yttertygeln och vips så går hon där utan att jag egentligen gör så mycket.

Det bästa av allt var nästan galoppen som egentligen är hennes sämsta och svåraste gångart. Det är svårt att få till en bra grundtakt och balans plus att hon gärna vill att det ska gå fort. Övningen gick ut på fatta galopp vid C, gå in på volt och därefter samla upp galoppen vid mitten av volten. Även fast jag fick gå ner till skritt emellanåt för att hon inte skulle stressa upp sig för mycket, så gick det jättebra och hon rundade sig jättebra!


Snö nu?!


Fredag!

Även om jag sovit för få timmar, så är det ändå fredag! Det känns som att det kommer bli en bra dag då jag slutar kl 14 och därefter ska jag möta upp mina fina vänner för en dag på stan och avslutningsvis italienskt till kvällens middag!


Pump it up

Efter att ha bannat och svurit över våran nyinköpta cykelpump, så blev jag så glad när jag hittade den stationära cykelpumpen på Storgatan inne i stan på morgon. Jag hade fått tips om att den fanns, men inte sett vart den var och på morgon hittade jag den äntligen!

Så enkelt, men så bra och jag var glad när jag cyklade därifrån med mina fullpumpade däck. Tänk att en sådan liten grej kan göra en på bra humör. Så jag vill ge en liten ros till den person (eller är det kanske Luleå Kommun...?) som kom på denna briljanta idé. Tummen upp!




Foto: Luleå Kommun

Skitig häst!


Oslo 31 maj - 3 juni 2012

Nu har jag markerat in den 31 maj - 3 juni i kalendern för då åker
jag och Camilla till Oslo för att hälsa på Minna!

Kursen 28 - 29 april 2012

Jag har haft träningsvärk både här och där efter helgens ridkurs. Det har gjort ont i magmusklerna när jag skrattat och jag har varit "limmen" i musklerna på insidan av låren, men jag tar det som ett kvitto på att min kropp har arbetat rätt!

Det blev alltså två pass i helgen tillsammans med Lancia och det var min ordinarie instruktör Maria som höll i kursen. Jag valde att rida mina pass ensam för att få så mycket hjälp som möjligt.

Jag fick rida båda passen utan stigbyglar, där vi har fokuserat mycket på mig och mina "spänningar" som hindrar mig att komma till bra ridning fortare. Jag märker sällan av det själv, utan det är först när de släpper som jag förstår att jag faktiskt spänner mig. Därför passar det mig ypperligt att rida Lancia just nu, eftersom hon är superkänslig och fungerar som en spegel och avslöjar mig direkt när jag gör det. Många gånger handlar det bara om att jag spänner insidan av överskänkeln för mycket, så jag får verkligen träna upp min kroppsmedvetenhet tillsammans med henne. Lancia är dessutom ingen ung dam och som jag tidigare nämnt så ger hon ingenting gratis, men kan däremot verkligen lära en ett och annat.

Det jag är mest nöjd över är att det både syns och känns att jag ändrat mina händer, så att jag fått en mer fjädrande och flexibel handled/armbåge som ger ett mjukt och sviktande stöd. Det har även medfört att jag inte sitter och kniper ihop med armarna mot kroppen (svårt att förklara...), vilket ger mer avslappning för båda parter.

Maria gav mig dock beröm för min grundsits, så det och en massa annat tar jag med mig i bagaget!



RSS 2.0