Vårblommor
Lite blommor på bron är aldrig fel när man vill tjuvstarta sommaren lite. I takt med att snön tinat bort så har jag upptäckt alla småsaker som man kan pyssla i när man bor i hus och eftersom jag älskar blommor, så fick de första vårblommorna flytta in (...eller säger man ut?) till oss. 

Nu klurar jag bara på de här med vattningen av dem. Fryser de sönder om det blir minusgrader efter att man vattnat dem på kvällen? Kanske är säkrast att vattna dem på morgonen. 

Tävlingsdebuten

 
 
Nu har det gått en vecka sedan min och Kakans första start och jag kan inte annat än känna mig nöjd. Det var Kakans första tävling på ca två år och debuten för mig. I och med att jag har noll erfarenhet när det kommer till tävlingar, så var målet för dagen att rida rätt väg, inte vara nervös och ha kul, vilket vi också klarade!
 
Jag ställde inte ens upp på klubbtävlingar när jag var yngre och den enda orsaken var för att jag blev för pirrig och brydde mig för mycket om vad andra skulle säga om det gick dåligt. Som tur är blir man både äldre och klokare och nuförtiden ser jag det som ett träningstillfälle och en chans att checka av vart man är på väg helt enkelt.
 
Kakan har njutit varenda sekund från förberedelserna kvällen innan tills dess att hon klev av transporten hemma vid stallet. Hon har varit så glad och man märker verkligen att hon gillar hela grejen! Hon gick som tåget på framridningen, där hon kändes glad och framåt men inne på banan spände jag mig och det resulterade i en spänd häst. Hon stod emot lite när vi passerade domarbordet, men det gick det med till slut.
 
Hemma på träning har vi haft svårt med mellangaloppen över diagonalen då hon gärna velat byta galopp när vi närmat oss fyrkantsspåret. Första galoppen gick bra (...men skedde dock på dubbla spår), men i den andra galoppen så blev det ett byte precis innan avbrottet. Antagligen gör jag något omedvetet med kroppen som får henne att byta, så jag hoppas att det sitter tills nästa start som blir i Piteå.
 
Både innan, under och efter tävlingen har jag haft världens bästa supportergäng med mig. De har hjälpt till med allt från flätning till peppning och det roligaste av allt var att Tonis mamma tryckt upp "Team Kakan"-tröjor i hemlighet som de hade på sig under tiden. Nu känner jag mig riktigt taggad inför kommande starter och jag hoppas att både hon och jag fortsätter att tycka att det är lika kul!

Prins Edwin

Den här helgen gick verkligen i rasande fart! På fredag hämtade jag upp storasyster Marie som anlände med flyget från Enköping då det vankades dop för allas våran lilla Edwin. På lördagen åkte vi mot Piteå för att hinna umgås lite mer och förbereda doptårtorna. Marie fick rycka in som förste tårtassistent och slutresultatet blev tre stycken chokladtårtor fyllda med nutella och banan. Sedan spacklade jag dem med grädde innan de täcktes med vit marsipan och dekorerades med babyblå sockerpasta. Det var första gången jag testade sockerpasta och det var riktigt kul att få pyssla på och dekorera lite extra.
 
 
Gråtmild som jag är så kom det både en och två tårar under själva dopet och speciellt när Nicklas syster sjöng. Jag är en stor lipsill och då kommer tårarna på en gång när jag blir rörd, så jag stod där framme och försökte torka bort tårarna samtidigt som jag snörvlade. Sen gör det ju inte saken bättre än att jag har fått äran att vara gudmor/fadder till Edwin och den rollen ska jag försöka axla på bästa sätt.
 
 
 

Glada påsken


I år får tulpanerna ersätta påskriset hemma hos oss. Påsken är min favorithögtid för att den är helt kravfri och man kan bara ta dagen som den kommer och skippa alla måsten. 

Både jag och Toni är lite halvkrassliga på grund av envisa förkylningar, så vi har tagit det väldigt lugnt än så länge. Ätit gott, vilat och sett på film helt enkelt. Mamma och pappa kommer hit lite senare idag och då ska vi bege oss ut på en liten shoppingtur för att hitta lite kläder till nästa helg nr Edwin ska döpas. Jag har lovat att fixa tårtorna så jag planerar redan för fullt! 

Bröllopsblogg!

Dagen med stort D närmar sig med stormsteg och nu är det inte länge kvar. Under planeringens gång har jag sökt inspiration på flera olika sätt, där jag bl a hittat denna blogg: Greatweddingsblogg.se
 
Jag läser, får tips och längtar!

Kurs 4-5/4 2014

Månadens träning gick av stapeln förrförra helgen och då var vi på plats igen för lite hårdkörning. Den här gången kan jag även bjuda på lite film!
 
Jag fick jobba med att hitta känslan och takten i handleden. Det gäller att verkligen känna in rytmen och Andreas instruerade mig att helt enkelt följa/räkna takten beroende på gångart; det vill säga 1-2-3-4 i skritt, 1-2 i trav och 1-2-3 i galopp. Handleden ska flexa och vara följsam samtidgt som överarmen och armbågen ska vila mot sidan på överkroppen.
 
Vändningen genom volten fick jag påbackning på och vi repeterade den lite i trav först innan jag fick utveckla den i galoppen. Allt handlar om förberedelse där jag måste tänka på att vara kvick i hjälperna och i princip vara på väg in i nästa båge innan jag har påbörjat den första. Nu ska jag nöta in vägen så att jag kan rida den i sömnen till och med. Han bad mig visualisera naturliga hinder (läs: träd i ridhuset) för att få till tydligare vägar. Så från och med nu växer det en gäng stora tallar på ridbanan ;-)
 
Sedan skulle jag rida samma övning fast i galopp och lägga in ett byte när jag red över i andra varvet. Här var det samma sak som gällde, förbereda och inte glömma bort att driva. Man känner verkligen hur kul Kakan tycker att det är när hon får visa upp det hon kan. Duktig pålle!
 
 
I vänster varv vill hon ibland på att tränga inåt, men det avhjälptes enkelt med att driva henne mot en ledande yttertygeln.
 
Vi fick även ha lite kul genom att styra upp på diagonalen för att testa på byten i vart tredje och det resulterade i en väldigt glad häst och ryttare. En hel del träning återstår innan jag har hittat rytmen, men jag hade inte kunnat hitta en bättre läromästare.
 
 
Avslutningvis fick vi hänga på efterföljande ekipage under deras första övning som var en åttvolt med bommar på mitten. Mot slutet höjde Andreas upp det till ett litet sockerbitskryss och Kakan hoppade första två sprången som en hungrig tiger med en något oförberedd matte i dressyrsadel. De två sista sprången gick däremot bättre och då gav vi oss.
 
 
Nu ligger utmaningen i att jobba ihop henne, så att jag inte låter henne få för stor ram där hon blir lång. Jag måste erbjuda henne ett lätt följsamt stöd som hon kan mjukna i och hela tiden känna av henne i yttertygeln. Ytter, ytter, ytter alltså!

Vill ha!

Det här tränset finns med på önske- och inköpslistan.
Klart en drottning ska ha pärlor!
 
Glen Gordon "Ariel"
ca pris 999 kr

Taggad för träning

I helgen laddar vi för träning. Vi är i någorlunda hyfsad form, men långt ifrån där jag hade planerat att vi skulle vara om det hade varit en normal vinter.

Ridbanan vid stallet har sett ut som en isrink och jag har nog endast ridit ca 5 pass där i vinter, så tack gode gud för ridhuskort! 

Vägarna runt stallet har i allafall tinat fram, så ikväll blir det nog en lättare joggingtur så att hon är pigg och laddad inför helgen. 

Dagens sötnos

Min lilla systerson börjar bli stor. Sötaste lilla Eddan! 


Tidsomställning

Här börjar man precis återfå energi och komma i fas och så kommer tidsomställningen in mitt i allt och förstör. 

Jag brukar normalt sett inte bli så påverkad av omställningen till sommartid, men i år vart det annorlunda. Trött är förnamnet...

RSS 2.0