Fredag, lördag...

Camilla har varit här på besök i helgen och vi har hunnit med allt från middag på Toscana till "Dance Flick" och en dag på stan med den obligatoriska milkshaken på Blå Gåsen. Det finns ingen bättre och godare än deras! Vi fyndade både det ena och det bästa var skinnjackan som jag hittade på Vero Moda för 359 kr.


Något litet och gott:

Att äta en bakelse är väl ett av de bästa sätten att fira goda nyheter med och det är precis vad vi har gjort ikväll då Toni fått det roliga beskedet att han blir fast anställd när provanställningen är slut!

Det är tur att vi har nära till Holms Konditori för det var där vi stannande till efter jobbet och inhandlade varsin godbit.


Food for thought

Det går bra med vårat test-matlagningsprojekt. Målet var att testa ett nytt recept i veckan och det har vi lyckats riktigt bra med! Här är några av rätterna som testlagats och smakats:

- Canneloni med kyckling
- Italiensk vegetarisk pasta
- Kyckling med mango chutney och curry
- Burgundisk gryta
- Kycklingfajitas
- Laxsoppa från Tornedalen
- Ryggbiff med hemgjord "bea"

Hittills har allt smakat riktigt bra och kommer att lagas flera gånger om, vilket innebär att vi lyckats fylla på vårt utbud med vardagsmaträtter. Imorgon ska vi testa Italienska kotletter och förhoppningsvis blir även det ett recept som vi får lägga till våran samling.

Run, run, run!

Nu har jag äntligen bestämt mig för att testa det här med löpning. Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen med att ge sig ut och springa, men nu har jag både tid, sällskap, Runkeeper och bra väder så jag tycker i allafall att det är värt ett försök.

Jag har inte satt upp någon långsiktig plan, utan tar det lite från vecka till vecka så får vi se hur länge det håller i sig. Det känns som att det är lättare att lyckas då och jag försöker att inte ha för höga krav på mig själv, så jag hoppas att det lyckas!


Spontanity

Vi fick oväntat besök av familjen Nilsson-Palmbo igårkväll, vilket var riktigt trevligt! Jag powerwalkade hem från jobbet för att hinna städa vårt lilla slagfält/hinderbana till hem samt handla lite mat och gotta. Det blev äkta svenskt fredagsmys med tacos, citronmarängpaj och soffhäng. Det var precis vad jag och Toni behövde efter den ledsna torsdagen och om några timmar dyker mamma, pappa och syster upp så vi får mycket kvalitetstid med våra nära och kära i helgen. Det gillas skarpt!

Kortare hemvisit

Det blir en kortare visit hem till Kalix idag. Tonis morfar ska begravas imorgon, så vi har inget roligt framför oss. Jag har aldrig varit på begravning, så det blir en ny erfarenhet för mig. Väskan är i allafall packad och på eftermiddagen bär det av.


Slurp!

Tidigare i veckan testade jag nya Fanta Jordgubb/Kiwi och den var riktigt god, så nu har jag en ny favorit!


Film!

Här är en kort filmsnutt från i söndags när Josse (vår medryttare) rider Besse på gården. De är så fina ihop och Besse trivs verkligen med henne, så det är så kul att se dem och deras utveckling tillsammas!

(Tips! Ändra till 720p för bättre bildkvalité.)


Rubilicious

Kilade förbi Hööks under förra veckan och fastnade för ett par röda ridbyxor som jag inte har kunnat glömma sedan dess. Jag är normalt sett ganska "klassisk" när det det gäller färgval på ridkläder och skulle väl aldrig komma på tanken att köpa ett par röda. Det är kul med lite variation så vi får väl se om jag bestämmer mig för att slå till!



Foto: Hööks.se

Amerikansk citronmarängpaj!


Schlagerbakfylla

Då var årets schlagerfest över för den här gången och det blev en släng av "schlagerbakfyllan" även i år. Varför var Danny och Loreen tvungen att vara med samma år? Varför kunde inte Danny få vinna i år? Varför får man aldrig känna sig hundraprocentigt nöjd?

Missförstå mig rätt - Loreen är en väldigt bra vinnare med en riktigt bra låt, men det skulle ju ha varit Dannys tur i år. Loreen har varit en favorit för mig ända sedan Idol och jag älskar hennes speciella röst och sätt att sjunga, men (...det finns alltid ett "men"...) mitt hjärta klappar ändå mer för Danny. Han var så bra finalen och toppade verkligen sitt framträdande, men det räckte tyvärr inte när han hade Loreen som favorittippad motståndare.

Loreens "Euphoria" är dock en riktigt bra låt och hon gör den verkligen till sin, så jag ser verkligen fram emot ESC-finalen i maj och då hoppas jag att hon kan ta hem hela tävlingen så att vi får åka ner till Stockholm nästa år.

Jag blir dock less på alla kommentarer och skriverier om att Danny är töntig som blir besviken, men har man satsat och gett allt för att vinna så har man all rätt att bli besviken. Det är en naturlig reaktion och de flesta hade nog reagerat på samma sätt.

I väntan på den stora finalen har jag börjat kolla av motståndet och här är Rysslands bidrag med ett gäng gamla tanter som sjunger om "Party for everbody". Ovanlig kombo!


Klockren!

I veckan har jag fått rapporter från Kalix om att våra småhästar varit på rymmen. Därför tyckte jag att bilden nedan var väldigt passande för sammanhanget. Observera vart gotlandsrussen befinner sig!


Arbetskamrater

Att ha ett arbete som man trivs med är viktigt, men det är minst lika viktigt att ha bra arbetskompisar också. Mina "gamla" arbetskompisar i Kalix är nog de härligaste gänget som jag arbetat med och jag saknar dem verkligen.
Det verkar dock som att jag haft turen att ha hamnat i ett härligt gäng igen! Jag gillar naturliga människor som inte försöker vara något de inte är och de här människorna är verkligen så. Vi är några stycken som hittat varandra och det är en lättsam stämning med mycket skratt och diskussioner samt väldigt högt i tak!

Idag avslutade vi arbetsdagen med middag och fika på Friends by B.O. där vi surrat och ätit en otroligt god Sacher-tårta. Tårtbiten var så stor att till och med jag fick lämna en bit, så då kan man verkligen säga att den var rejäl då jag sällan tackar nej till fika. Jag tror att jag måste lägga mig i vågrätt läge en stund innan det är dags att åka till stallet för kvällens ridlektion.

Mmm...lemon!

Jag älskar ju choklad i alla dess former och äter det hemskt gärna i efterrättsform. Det kan dock vara kul att variera lite ibland och i helgen prövade jag ett nytt efterrättsrecept som blev en klar favorit. Jag kommer definitvt att göra den fler gånger för den var både god och enkel att göra!

Amerikansk Citronmarängpaj

Pajbotten

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

2 ägg
2 dl florsocker
1 stor, mogen citron
75 g smör

Maräng

4 äggvitor
1 1/4 dl strösocker

Gör såhär:

1. Skär smöret till pajbottnen i mindre bitar. Smula med fingertopparna samman mjöl och smör eller kör några ögonblick i matberedare. Sätt till vatten och kläm ihop till en deg. Knåda så lite som möjligt. Sätt ugnen på 200°.


2. Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten. Låt formen stå kallt ca 30 minuter. Fäst aluminiumfolieremsor runt kanten så att inte degen kryper ner. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200° på nedersta falsen. Sätt ugnen på 225°.


3. Smält smöret till fyllningen. Sikta florsockret genom en finmaskig sil. Vispa sönder äggen lätt och blanda med florsocker, saften av citron och avsvalnat smör. Fyll blandningen i pajskalet Grädda 15-20 minuter i 225°, tills fyllningen stelnat. Låt pajen svalna. Sätt ugnen på “grill” och 250°.


4. Vispa äggvitorna och strösockret till hårt skum. Bred marängsmeten över pajen. Grädda under grillelementet i 4-6 minuter tills den blir gyllenbrun.


Källa: Recept.nu


Utflykt på isen & varm choklad

 

 

Det blev några härliga timmar ute på isen igår. Vädret visade sig verkligen från sin bästa sida igår, vilket gjorde det möjligt att genomföra den inplanerade utflykten på isen ut till Gråsjälören.

 

Det är en liten ö som ligger ca 30 minuters promenad rakt ut från från Tutti-i-Frutti-husen och Willys. Vi promenerade ofta dit ut med vovvarna när vår äldsta storasyster Marie bodde i Luleå och det är en perfekt utflyktsplats med flera rastplatser med grillmöjligheter och våffelförsäljning.

 

Jag hoppas nu bara att vädret fortsätter att vara lika bra så att man kan göra fler utflykter, för det är bland det bästa som finns under den här årstiden!

 

 


Vårväder!

Mars har verkligen börjat på bästa sätt med plusgrader och riktigt vårväder! Igår visade termometern på +6° c och idag har det varit sol och plusgradet, om än en aning kallare i luften p.g.a. den starka vinden.

Väderleksrapporterna utlovar vackert väder imorgon också och då har vi planerat in en utflykt på isen ut till Gråsjälören tillsammans med Tonis syster och deras flickor!


Hemlängtan

Livet och vardagen har snurrat på rätt bra sedan flytten och nu känns det som att jag börjar landa en aning. Som den hemkära person jag är var jag inställd på att hemlängtan skulle bli stor den första tiden och visst kände jag saknad efter min familj, mina vänner och våra fyrbenta vänner, men den starka känslan av hemlängtan uteblev.

Det korta avståndet hem har nog varit en bidragande orsak tillsammans med vår trivsamma lägenhet och det faktum att Luleå redan var en stad som jag redan innan var välbekant med.

Senaste tiden har jag dock känt av den "riktiga" hemlängtan. Jag visste att den skulle dyka upp och lär väl göra det med jämna mellanrum, för det känns ganska naturligt. Det hör till och jag tror att alla som flyttar gör det någon gång, även dem som som hävdar att de inte gör det. Ibland upplever jag att folk inte vågar erkänna att det saknar sin hemstad med risk att få flytten att låta som ett nederlag eller ett felval. Jag har dock aldrig känt ånger över vårt val att flytta för att få fler erfarenheter och möjligheter till utveckling, men jag vågar också säga att jag känner hemlängtan.Vi flyttade ju till och inte ifrån någonting.

Det jag saknar mest nu (och alltid) är såklart våra familjer, mina vänner, Besse, stallet, Doris och mina vardagliga rutiner. Att spendera kvällarna i stallet har varit en stor del av min vardag och jag håller fortfarande på att anpassa mig till ett vardagsliv som icke-deltagande-hästägare. Hästar är inget intresse, det är en livsstil och en stor del av mig och den jag är som person.

Jag har även saknat mina gamla arbetskompisar, speciellt i början då det nya jobbet och arbetsplatsen inte svarade upp till de förväntningarna som jag hade. Som tur är trivs jag redan riktigt bra på mitt nya jobb, både med mina nya arbetskompisar (som jag har riktigt kul med), vår nya chef och arbetsuppgifterna.

Kalix som plats har jag aldrig hittills inte saknat. Det är sällan själva stället man saknar, utan snarare det eller dem som finns där! Luleå har en hel del att erbjuda och jag vill försöka ta del av så mycket som möjligt.

Att bygga upp en ny vardag är inget man gör i en handvändning, vilket jag också är införstådd i och det kommer att få ta sin tid och för att avsluta detta långa inlägg vill jag bara säga att jag saknar er alla



Bokrea

För ett tag sen konstaterade jag att jag äger alldeles för få kokböcker. Passerade bokrean tidigare i veckan och fyndade två böcker till ett bra pris, så nu ska jag försöka utveckla vardagsmatlagningen en aning!


RSS 2.0