Cake'n'love

Då har jag passerat 25-strecket när det gäller födelsedagar. Trots att min födelsedag inföll på en helt vanlig, tråkig tisdag så var det en riktigt bra dag ändå!

Förutom gratulationer och skönsång, så bjöd dagen även på blommor, choklad, en liten tårtbit och en present från min fina sambo. Det "riktiga" kalaset blir på lördag och då ska det frossas.

Även Kakan bjöd på en liten present i form av ett riktigt fint arbetspass med många frustningar. Hon är ingen häst som frustar till höger och vänster, så jag blev så glad när hon kom till bra arbete och slappnade av. Underbara pålle!


En hint kanske?

Det känns som att det är dags att låta cykeln gå på vintervila nu. Förra veckan höll jag på att halka iväg i en kurva och på morgon hade växlarna frusit, vilket innebar att jag fick cykla hela vägen till jobbet på ettans växel. Jag vägrade vända om och ta bussen, men det såg säkert ganska kul ut när jag trampade järnet - utan att det gick fortare.
 
Sen kom slutligen snön som pricken över i:et, så det börjar väl vara dags att övergå till bussarna i stället. Jag gillar ju dock att cykla - enkelt och bra plus att man slipper passa några tider. Fast nu utlovar väderrapporterna lite varmare väder igen, så då får den nog hänga med en stund till!
 

Första snön!

Möttes av de första snöflingorna på lunchen...eller snarare snöovädret!


Cookiemonster!


Tung vecka

Efter en tung vecka är det dags att varva ner i soffan. Det har varit några ledsamma dagar och det är då man önskar att man var på samma plats som sin familj och sina vänner...


Rivstart!

Vilken start jag fick på den här måndagen. Jag är aldrig och sällan irriterad på morgonen, men idag har svordomarna haglat. Orsaken stavas iPhones senaste programuppdatering.

Min telefon låste kraschade totalt, vilket innebar att jag var tvungen att återställa hela telefonen till ursprungsläge.

Under ett fåtal timmar trodde jag att allt var förlorat, men gudskelov hade iTunes sparat en säkerhetsskopia av min telefon från den 18 september så det mesta klarade sig. Allt däremellan är dock borta, men efter det här så kommer jag i allafall säkerhetskopiera betydligt oftare än vad jag gjort innan.

Dagen har dock inte varit "all-bad" hela tiden och har även innefattat besök av duktiga farbror hovslagare och en 5 h arbetsdag.

Nästa projekt på kvällens agenda bli att baka bröd och därefter krypa upp i soffan framför nya favoritserien "Homeland"!


Moccamaster

Livet som hästägare är fyllt av en massa hårt arbete. Man får räkna med att bli både smutsig och svettig och du tvingas ut i alla väder. Stundtals kan det både vara svårt och leda till att man vill slita sitt hår när man stöter på problem.

Trots detta har jag aldrig längtat hem till den varma och kravlösa tillvaron i soffan när jag varit ute i stallet. Det är så mycket mer än ett intresse, snarare en livsstil som inkluderar både utmaningar och friskvård.

Man lär sig att sätta upp mål och lägga upp en plan för att nå dit samt att leva i nuet. Det finns inget annat än "nu" tillsammans med hästarna. Människan har annars en tendens att hela tiden vara före i tanken, men det går inte när man är i stallet. Allt annat blir oväsentligt för en stund.

Det ultimata stunderna kommer dock vid ridning eller träning med hästen, när man lyckas uppnå ett komplett samspel. Alla ryttare vet vad jag pratar om och det är något som måste upplevas för att man ska kunna förstå det fullt ut. Många gånger rör det sig om korta stunder eller sekvenser, men det räcker gott och väl för att man ska sväva på moln i några dagar.

Jag är så glad att jag hittade Kakan och jag ser verkligen fram emot att få uppleva det tillsammans med henne. Än så länge håller vi bara på att lära känna varandra, men det blir bara bättre och bättre för varje dag som går.


RSS 2.0