Life from a cat's perspective

Sigge anser sig vara redo för flytten...


...allt han behövde packa ner var sig själv!

Flytt & full rulle

Då var nästan hela flytten avklarad. Alla möbler o dyl är på plats i lägenheten, så nu är det bara jag och Sigge + mina kläder kvar. Toni har flyttat in ikväll och kommer att få sova ensam de första nätterna, eftersom jag har en sista arbetsvecka kvar i Kalix innan jag ansluter mig.

Det blir också min sista arbetsvecka tillsammans med mina härliga arbetskollegor. Jag har haft så roligt med dem under de här 3 åren, så jag kommer verkligen att sakna allihop. På sätt och vis har de blivit en andra familj och jag är glad och tacksam över att jag fått arbeta tillsammans med sådana människor, för allt jag har lärt mig av dem kommer jag att ha med mig hela livet. Vi hade vår sista gruppaktivitet tillsammas i fredagskväll och lagade en 3-rättersmiddag med två efterrätter som blev väldigt lyckad! De hade samlat ihop till en liten avslutningspresent (så att jag inte glömmer dem) och såklart började jag lipa över det. Deras stöd och fina ord på vägen gjorde ju inte saken bättre, så tårarna kom som på beställning gråtmild som jag är.

Det blev en god middag igår också, men då i sällskap av Frida och Camilla. Det blev lite efter-födelsedags-firande och jag fick några riktigt bra och väldigt användbara presenter på temat cupcake, så nu har jag även Leila Lindholms nyaste bok "Hello cupcake!"


Bild: Leila.se

Denna söndag har känts extra lång med tanke på att vi ställt om klockan, så jag har hunnit med allt från 1 h morgonpromenad i skogen med Laila och Remi, en snabbsväng till IKEA-land och stallet, så nu ska jag krypa ner i sängen och kika på slutet av "Så mycket bättre"!


Dagens goda nyheter:

Vi får flytta in i våran nya lägenhet redan i helgen!

Jag pratade med våran nya hyresvärd tidigare idag och då meddelade hon att vi var välkomna att flytta in tidigare om vi ville. Annars skulle flyttlasset ha gått nästa fredag, men nu får vi några extra dagar att ställa att packa upp och ställa i ordning.

Det var dock ingen lätt uppgift att hitta ett lämpligt hyrsläp två dagar innan sista helgen i månaden, eftersom att vi inte är de enda som ska flytta den här tiden på månaden. Det löste sig ändå till slut, även om jag trodde att det var kört där ett tag.

Dagens påhitt!

Min syster är allt bra påhittig. Den här lilla bilden var det som mötte mig när jag vek upp den bärbara datorn efter jobbet. Om bilden är otydlig så kan jag upplysa er om att den föreställer Emil Elton - den för närvarande sopigaste idolen och min absoluta favorit.

Det var inte det enda stället som jag hittade han på, men min kära syster är lika gullig ändå (även om hon älskar att retas och hitta på tokigheter)!

 

 


Paradise

Coldplay - Paradise


Den senaste tidens frånvaro...

Jag har lyst med min frånvaro här den senaste veckan och under min frånvaro har jag hunnit bli ett år äldre. Födelsedagen firades igår med kalas, fika och tårta. Inhandlade 600 gr 70%-ig choklad i lördags som jag bakade en del gott av och i år testade jag att göra min egen tolkning av Operatårta med mycket godkänt resultat. Kalas är den bästa ursäkten för att fika mycket och av alla sorter, vilket passar mig ypperligt då jag älskar fika!

Även fast jag börjar bli "stor" så fick jag några presenter som kommer att komma väl till användning. Tonis present fick jag dock kämpa lite för, då han knåpat ihop en klurig liten skattjakt men det var riktigt kul. Nu dröjer det ett år till nästa gång och då är det dags att fylla 25 år, så vi får väl se om vi oktoberbarn kan planera ihop en 100-årsfest (?).

 

 


Veterinärbesök

Det blev ett besök av veterinären idag, då Besses hosta inte har velat ge med sig. Hon har undersökt honom, tagit blodprover och lyssnat på hans lungor. Hon tyckte inte att det var så illa att man behövde gå ner med endoskopi i det här skedet och tog även ett blodprov för att kunna utesluta en infektion, så att hon sedan kunde skriva ut kortison m.m. Så nu blir det en 25-dagars medicinkur, så får vi hoppas att det ska ge verkan och att han blir bättre!

Hjärtat


Gräsänka

Då vart jag gräsänka för några dagar framåt. Toni har åkt till Luleå ikväll för att sen åka vidare mot Umeå tidigt imorgonbitti, där han ska spendera några dagar tillsammans med sina nya arbetskompisar för utbildning och uppstart.

Nästkommande vecka kommer han också spendera på bortaplan, fast då kommer de att hålla till i Luleå i stället. Även fast jag kommer sakna honom när vi inte ses varje dag, så är jag så glad för hans skull för att han fick det här jobbet. Sen dröjer det inte så många veckor tills vi får flytta in i vår nya lägenhet och då blir allt som vanligt igen - fast lite annorlunda och på ett nytt ställe!


Tips för håret!

Måste bara tipsa om min absoluta favoritprodukt för håret just nu. Jag köpte den senast när jag var hos frisören och den är perfekt för långt hår. Enligt reklamen "har den allt i ett" och har följande egenskaper:

1. Återuppbygger skadat hår
2. Tillför glans och eliminerar frissighet
3. Skyddar vid värmestyling
4. Gör håret silkesmjukt
5. Färgbevarande med UVA/UVB-skydd
6. Gör håret lättare att styla
7. Gör håret medgörligt
8. Ger en hållbar frisyr
9. Förebygger kluvna hårtoppar
10. Ger naturlig fyllighetSlut på sommarbetet...

Fr.o.m. idag har hästarna fått flytta upp från sommarhagen, så nu är deras sommarlov officiellt över för i år. Jag är glad att vi har kunnat ha dem där så pass länge, speciellt med tanke på att vi nog haft den blötaste och regnigaste hösten på väääldigt länge. De har sluppit den värsta leran och har haft både vindskydd och skog som skydd när regnet härjat som mest. Flocken har varit lika harmonisk som förra året och man har verkligen kunnat se att de trivs tillsammans.

Blöta täcken och lera är en sak, men även Besse påverkas av det långvariga, blöta vädret som varit (...och är). Han har sen tidigare lite känsliga luftvägar och reagerar framförallt på fuktig luft och luftombyten, vilket märks av på våren och hösten när luften förändras då han kunnat hosta till lite någon gång. I höst har vi dock märkt av det mer än vanligt då han hostat lite mer än tidigare och då blir man såklart lite orolig, eftersom att vi annars har lyckats hålla honom hostfri. Han har ingen feber och det rinner inget slem från näsborrarna, men mamma var ändå i kontakt med veterinären under förra veckan som tyckte att vi kunde avvakta och se hur det verkar under den här veckan. Så nu håller jag tummarna för att det ska bli "stabilare" och torrare väder, så blir det förhoppningsvis bättre!

Film!

Här är en liten kort film från dagens promenad i skogen tillsammans med Doris och Remi. De hade som vanligt jättekul och Doris ser till att fostra honom till en riktig gentleman! Det var för övrigt riktigt skönt för oss tvåbenta också, med strålande sol och klar höstluft!


Clinic

Jag hade mer än gärna deltagit på denna clinicen på läktarplats, men eftersom att den är under en vanlig vardag så får jag vackert avstå. Det är alltid roligt och inspirerande att se och förhoppningsvis får man alltid med sig något matnyttigt!

Besiktning U.A.

Besiktningen av lägenheten gick bra, så nu känns det skönt att den biten av flytten är avklarad. Lägenheten var skinande ren och i toppskick, så jag hade nog fått ett utbrott om besiktningsmannen försökt sig på att klaga. Det blev inget utbrott, så jag cyklade tillbaka till jobbet med ett leende på läpparna och en rosa kopia av besiktningsprotokollet i handen!

Höstig hundpromenad

 

 

 


Någonstans ser man slutet

Det känns så skönt att den gär veckan börjar lida mot sitt slut och så även projektet med att städa ur lägenheten. Städningen är så gott som avklarad, vilket känns otroligt skönt. Det tar på krafterna att planera, arrangera och genomföra en flytt, så jag är otroligt glad och tacksam för alla som hjälpt till samt ställer upp med utrymme för våra möbler m.m.

Nästa projekt blir att hitta en vettig bäddsoffa. Det verkar dock som att alla bäddsoffor tillverkas av andra-sorteringens-tyg, då många är gräsligt fula i både färg och mönster. Vi hittar nog någon lämplig så småningom och det är ändå ingen idé att stressa eftersom att allt tillfälligt förvaringsutrymme tagit slut vid det här laget.

Trots en fullspäckad vecka, så har det funnits några plus också:

+ Hembesök av Frida
+ Nytt jobb
+ Fyndat ett soffbord

Rustad för vintern

 


Nu är jag redo att möta vintern när den väl kommer. Jag har ersatt mina gamla vinterkängor idag, då jag fyndade ett par nya som kommer att hålla mina fötter varma även när temperaturen kryper en bit under nollstrecket.

RSS 2.0