Vårtecken!

Säkra vårtecken: Besse har (delvis) fått av sig vinterskorna och sommardäcken åker på bilen!


Uppladdning

Nu har jag precis laddat med frukost inför dagens kursande. Mamma, pappa och systeryster är på väg från Kalix så nu är det bara att vänta in dem innan det är dags att åka till stallet. Det är ett tag sen jag red kurs, så det ska bli riktigt kul!

Yesterday

Jag hade hand om Balance igår och trots det dåliga vädret blev det en ridtur. Konstigt nog så glömmer man bort vädret när man väl är ute i stallet och ska rida!

Det finns en kortare skogsslinga en bit ifrån stallet som är perfekt för själva igångskrittningen och vi började ridpasset där i sällskap med en annan tjej från stallet och hennes medryttarhäst. På hemvägen mötte vi några andra som var ute och red som Balance tyckte var lite spännande, men hon skötte sig ändå bra! Hästar är ju levande djur som måste få visa lite känslor, så det var ingen större fara även om det innebar att hon ville visa sig från sin extra snygga sida.

Väl tillbaka på gården blev det avslutningsvis lite arbete på ridbanan, där jag fokuserade på att få henne mjuk i innersidan i vänster varv som hon behöver mjuka upp. Redan från början kände jag en skillnad motför det tidigare passen och hon var riktigt fin! Hon rör sig så otroligt fint i traven och än en gång måste jag berömma henne för hennes härliga inställning till arbete. Man blir så glad av henne!
I traven arbetade jag med få till riktigt bra halvhalter i kombination med lite tempoväxlingar och få henne kvick för hjälperna. Hon frustade nöjt flera gånger och jag valde att avsluta när det gick som bäst. Det blev inte världens längsta pass, men jag såg ingen anledning till att sitta och nöta när det gick så pass bra.

Till veckan blir det mycket ridning med både kurs, lektion och ridning med Balance så det ser jag fram emot!

It's all about the food!

Gårdagskvällen bjöd på nya smaker både till middag och efterrätt. Tonis föräldrar har varit här på besök, så igår var vi ut och åt sushi tillsammans med dem samt Tonis syster och hennes man.

Efterrätten som bestod av Toblerone-parfait med bärkaramell åt vi på hemmaplan. Receptet var ett tips från David och det kommer jag definitivt att göra fler gånger!

 


Ljusa vår...eller vinterkvällar?

Det är så härligt med ljusa vårkvällar (...fast jag kan väl inte påstå att det känns som vår efter dagens snöstorm). Enda fördelen med dagens snöande var att det blev något bättre underlag när det kommer till ridning ute. Jag åkte ut lite senare till stallet eftersom Toni slutade sent, men då fick jag sällskap av två andra i stallet där Balance står vilket var trevligt! Vi började med att skritta igång pållarna ute i skogen där vi skymtade några rådjur och därefter avslutade vi på ridbanan. Balance verkade också nöjd med lite bättre underlag och frustade flera gånger och jag blev svettig eftersom jag red med alldeles för mycket kläder.

Det känns skönt att vara på banan igen efter förkylningen, även om jag har lite hosta och nästäppa kvar. Nu är det dock dags för sängen. Tack och godnatt!

Balansera

Här är fina Balance som är min nya medryttarhäst. Hon är ett 18-årigt sto e. Master - Urbino som vet sitt värde och är en riktig dam ända ut i hovspetsarna. Vi tar det ganska lugnt och försöker lära känna varandra, men jag gillar verkligen hennes inställning och fina temperament!


Dopbilder

Det var verkligen en fullspäckad påskhelg. Vi hann ju även med ett dop under påskhelgen och även då var kameran med, så här är lite bilder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Påsken 2012 - BILDER!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


I stora drag

Det slog mig att jag har varit riktigt dålig på att sammanfatta de senaste veckornas ridlektioner. Större delen av tiden har jag ridit Farucco och det har varit lite varannan-veckas-ridning. Han är ganska svår, men rolig när man väl kommer till rätt ridning. Utöver de för dagen aktuella lektionsövningarna så har jag fokuserat på att bara hitta känslan och slappna av. Som vanligt tänker jag för mycket och måste träna på att släppa det och bara rida, så det kämpar jag på med.

De sista två lektionerna har jag ridit Lancia som är ett 19-årigt sto - känslig och med egen motor. Hon är verkligen ingen häst som ger ryttaren något gratis, men enligt information är hon riktigt fin när man kommer på henne. Lancia är bra för mig i nuläget då hon tydligt visar när jag "övertänker" och spänner mig.
Efter första lektionen med henne åkte jag hem och trodde att det aldrig skulle gå, men under förra veckans lektion red jag bättre vilket resulterade att hon glimtade till under en stund. Jag hoppas att jag kommer att hitta knapparna på henne så småningom!

Jag ska rida kurs 28 - 29 april och då är det dags att filma lite för att se om det skett någon förändring samt för att se vad jag behöver träna på.

Vårförkylning - CHECK!

Jag hoppades på att slippa undan i år, men icke sa nicke. Nu ligger jag här i soffan och snörvlar med värk i kroppen. Man blir lika less varje gång, men det är bara att gilla läget och försöka kurera sig på bästa sätt. Förkylningen bröt ut i helgen när jag var hemma i Kalix, vilket inte var så kul.

Seriemarathon och glass får bli botemedlet den här gången!


Påsken 2012

Att komma hem var som att komma till ett annat land. Påskhelgen på bortaplan gav mersmak när det gäller vårväder och barmark så jag längtar verkligen tills det sätter fart på riktigt här hos oss också. Först måste dock snön bort och så småningom kanske vi också får lite spirande grönska.

Påskhelgen hos Marie och Dan har varit riktigt trevlig och skön med allt från god mat till utflykter, hundmys och kvalitetstid med familjen. Jag har fotat litegrann, men bilderna får jag lägga upp vid ett annat tillfälle.

Än en gång blev det tårar när jag skulle säga hej-då till Athena. På sista tiden har hon blivit "äldre" på riktigt, så det var nog sista gången vi såg henne då det snart börjar bli dags för henne att vandra vidare. Det känns som att hon alltid har funnits hos oss och nu har jag insett att hon inte kommer att finnas för evigt. Hon har dock haft ett långt (13 år) och bra liv, men att ta farväl vänjer man sig aldrig vid. Våran lilla soffpotatis och sjusovare




Påskafton

Nu har vi landat i soffan efter en hel dags "utflyktande". Vi har varit på besök hemma hos Sveriges kungapar på Drottningholms slott, fikat på Tant Bruns Café i Sigtuna och inhandlat chokladpraliner på Chokladerian.

Vi saknar dock våran lilla "Dotti" där hemma, men det känns ändå skönt att veta att hon är hemma och tar hand om våra fyrbenta guldklimpar.

Nu är det snart dags för middag och efter det blir det soffhäng med sällskapsspel eller film. Glad Påsk!


Pizzakoma!

Är det inte fika- eller paltkoma, så är det pizzakoma. Proppmätt är bara förnamnet!


Hundmys!


Godmorgon!

Vårfåglarna kvittrar, träden har börjat knoppas, gräsmattorna har börjat grönska och solen skiner...eller?

Nej, allt annat än det sistnämnda stämmer för det snöar faktiskt ute. Typiskt april-väder alltså!


Påskledighet

Det blev 4 h på jobbet idag eftersom det är Skärtorsdag idag. Det ska bli skönt med några dagars ledighet som kommer att spenderas på annan ort, närmare bestämt hos syster Marie och hennes sambo Dan i Sveriges närmaste stad Enköping.

Påskhelgen kommer sen att avslutas i Kalix då det är dags för Frida och Davids lilla Greta att döpas. Det blir snabba ryck när vi ska hemåt så jag hoppas att SAS lever upp till sitt motto om "Sveriges punktligaste flygbolag" så att det inte blir några förseningar etc. så att vi missar hela kalaset.

Väskan är i allafall packad och nu inväntar jag bara resten av resesällskapet innan det är dags att äta middag och därefter bege sig mot flygplatsen!

Äntligen palt!

Det blev ett litet projekt av middagen igår. Projektet stavas P A L T och det blev en liten utmaning eftersom jag aldrig gjort det och endast hade fått recept och instruktioner muntligt från mamma och pappa. Jag har längtat efter palt hur länge som helst eftersom det inte har blivit så mycket av den varan sen vi flyttade till Luleå. Tidigare åkte vi alltid hem till mamma och pappa när det vankades paltmiddag, men nu fick jag ta saken i egna händer i stället.

Jag äger ingen köksassistent/hushållsmaskin, så istället rev jag potatis för hand med ett rivjärn och det gick också bra. Den rivna potatisen fick sig även en omgång med stavmixern och då blev det riktigt bra! Vad skulle man göra utan den?

Slutresultatet blev i allafall en massa fina gula paltar som efter intag resulterade i den klassiska "paltkoman". Nästa gång ska jag dock sätta lite mer salt, men annars fick de gott betyg! Jag var glad och hade en riktigt god lunchlåda idag, så jag kommer definitivt att göra det om och om och om igen...

Primetime

Klickade hem min första beställning från Beautybay.com efter ett tips från en arbetskollega. De har betydligt bättre priser än hemma i Sverige, så jag hoppas att allt går snabbt och bra så att jag kan fortsätta att beställa produkter därifrån i framtiden också! Jag har använt I.D.'s smink i över ett år nu och jag är väldigt nöjd, men nu börjar det vara tomt i några av burkarna.

I första hand behövde jag ny foundation, men jag valde även att beställa hem deras primer för att testa!



Liten blir stor

Det är snart ett år sen vi följde med Tonis mamma Laila för att kika på valpar. Mitt ute i ingenstans hittade hon sin lilla Remi som nu har blivit 1 år. Det har hänt en hel del och nu har han börjat växa i kostymen på riktigt och blivit ett stor och fin kille.


Då...

 

 

 

Nu...

 

 


Doris 2012-03-10

 

 


RSS 2.0