Några dagar kvar...

På måndag får vi nycklarna till lägenheten och sen blir det en hektisk vecka. Det ska flyttas och fejas och för tillfället har jag inte en aning hur vi ska få ihop planering för att hinna med allting, men jag ska försköka lyda Camillas råd "att ta det som det kommer..." och jag antar att det löser sig.

För övrigt var vi och kikade på lite tapeter igår. Sovrummet är nämligen i behov av lite uppfräschning och förhoppningsvis är hyresvärden av samma åsikt för då faller det på deras lott att stå för själva renoveringen inklusive tapeter. Om inte, så vill vi ändå tapetsera och då får vi fixa det själv i stället. Här hittar ni tillverkaren av mina favorittapeter!


♪♫ Boybands R.I.P (?)

Efter att ha kikat runt lite på Youtube en stund, så slog mig tanken vart alla boybands tagit vägen? Ja, en del har väl splittrats och en del har väl helt enkelt blivit för gamla...eller måste jag helt enkelt konstatera att pojkbandseran är över?

Det var inte så länge sedan jag var ett troget boybandfan och för att vara helt ärlig, så har jag heller aldrig slutat vara det heller. Det var på den tiden som Backstreet Boys, Westlife mfl hade sin storhetstid och jag antar att de flesta småtjejer gick igenom sin jag-är-kär-i-Nick-Carter-fas i tioårsåldern, så även jag, för att sedan gå över till Brian (för han hade ju faktiskt hjärtfel) och sen den hårda, tuffa A.J. Jag kan inte låta bli att småle när jag tänker på mig själv i den åldern. Brunt hår, knubbig och kär i Nick Carter!

Eftersom att det tydligen inte kommer några värdiga efterträdare musikmässigt, så lägger jag in några klipp som gör mig lite nostalgisk:
Backstreet Boys - As long as you love me
N*sync - Bye Bye Bye
Westlife - Unbreakable

Vårt lilla jordskalv

Jag antar att det inte är allt för många som missat vårt "lilla" jordskalv idag? Enligt uppgifter uppmättes skalvet till en 3:a på Richtersskalan och jag kan då i allafall intyga att det skakade rejält.

"Jordskalv nordväst om Kalix"

Gone fishin'

Det gick betydligt enklare än jag hade trott att stiga upp på morgon. Jag hade ställt in väckarklockan på 05.30 och efter ca 6 h sömn antog jag att jag borde ha varit något tröttare, men icke sa nicke. Pigg som en lärka (något åt det hållet i allafall...) steg jag upp. Jag har jobbat från 7.00-15.00 idag och det är ett rätt så bra pass eftersom att man slutar så pass tidigt. Det innebär alltså att man har lite mer tid över på kvällen till annat.

Så ikväll ska jag förutom att åka till stallet, även fara iväg en sväng med syster & co för att pröva på fiskelyckan. Det blir premiär för i år. Enda nackdelen är att jag inte har min kära mygghatt här som hjälp för att hålla de ilskna blodtörstiga krypen borta, men förhoppningsvis får jag komma på med någon annan vettig lösning på problemet. Jag kan väl inte direkt påstå att jag visar mig från min vackraste sida då det vankas fiske - jag täcker nämligen varenda del av huden med tyg etc, men vad gör man inte för att hålla de små odågorna borta?

Underbart mysig!Daniel Merriweather - Red

It's official!

Nu är det officiellt! Igår skrev jag och Toni kontrakt på lägenheten som kommer att bli vårt nya hem. Efter en lång väntan kan vi nu äntligen sluta leta. Inflyttning blir i början på augusti vilket innebär att vi har en hel del att fixa under det närmsta veckorna. Första punkten på vår att-göra-lista var att inhandla en soffa och det lyckades vi ordna relativt enkelt och smidigt igår, så nu är det bara resten kvar.

Men...

...det finns alltid ett "men". För att vi ska kunna flytta in så måste ju någon flytta ut och denna någon är inte vem som helst, utan Frida och David. Så även om jag jublar nu, så kommer jag att få grina om några veckor. För det är nämligen så att de inte bara flyttar någon kilometer, i stället blir det ca 100 mil - till Stockholm (!). Hur ska jag klara mig utan min äldsta bästa vän?Nyårsafton 2004/2005

Jag håller tummarna...

Jag håller tummarna hårt, hårt, hårt nu för om allt går som det ska så får vi skriva kontrakt på en lägenhet på måndag! Jippie!

Dagens klipp!

 Rix morgonzoo får in ett vandringsmail som ska föreställa en hund och en katts dagbok...


Årets första dopp!


Tack vare det underbara vädret som vädergudarna så generöst bjudit på under det senaste 2 veckorna, så kan jag faktiskt rapportera att årets premiärdopp blev av i lördags. Efter att jag och Camilla stått och fegat oss en stund i det knähöga vattnet, tog vid mod till oss och gick ut på djupare vatten för att sedan fort som tusan doppa oss. För att vara så pass tidigt på sommaren så var det ändå rätt så skön badtemperatur och med tanke på luftens höga temperatur så var det mycket välbehövligt!Såhär i efterhand har jag nu dragit på mig en envis förkylning som inkluderar både en aldrig sinande näsa och retig hosta, men det är sånt man får ta efter första doppet...

Att förlänga sommaren..

I och med att varken jag eller Toni kommer att ha någon semester i sommar, så har vi i stället valt att ta det till hösten i stället. Därför har vi nu bokat en sista-minuten till lite sol och värme för att unna oss själva något lite extra och från den 27 aug-3 sep kommer vi att befinna oss på sydligare breddgrader.

Själva resmålet kommer i år inte heller att bjuda på alltför mycket överraskningar då vi har valt att återvända till Kreta och Rethymnon. Det känns dock som vi har en hel del kvar att göra och utforska då vi förra gången (förstaresenärer som vi var...) var lite ovana och försiktiga. Jag är i allafall nöjd bara jag får sola och bada och då kan ju förutsättningarna inte bli så mycket sämre?

RSS 2.0