Lite bilder från helgen!

 

 


Vårprojekt!


Med ljuset kom också inrednings- och förändringslusten. Första projektet blir hallen där tapeterna ska ner för att sedan måla om väggarna. Jag har några idéer som jag tror kommer bli bra. Vi var ner en sväng på "stan" igår och vi hann med både ett besök på Ditt, Buketten och Colorama. Vi kikade förbi Colorama för att kolla lite färgprover och det blir i allafall något ljust, troligtvis mot det ljusa hållet. Sen är jag lite sugen på att måla en av de mindre väggarna i en annan färg, men vi får se vad det blir.

Därefter ska jag ta tag i sovrummet. Där blir det inga större förändringar renoveringsmässigt sett, eftersom att det är relativt nytapetserat - däremot måste jag ta tag i inredningsbiten som legat lite på is den eeehm...senaste tiden. Jag ska komplettera med en rullkappa till gardinerna och tyget hittade jag på Ditt. Jag föll för det på en gång och det blir nog kuddar i samma stil. Tyget var i allafall lite gammaldags med mönster av rosa rosor med gröna grenar, lite svårt att beskriva, men det var jättefint och kommer tillföra lite färg till vårt annars vita sovrum.

Det blir att ta en sak i taget i allafall, man kan ju inte hinna med allt och första prio är hallen.


Sunny sunday!

Det blev en morgonritt även denna söndag. Vädret visade sig från sin bättre sida idag efter gårdagens snöstorm. Man märker att vi går åt ljusare tider för solen lyser så intensivt så att man nästan behöver solglasögon. Det röda i Besses päls framträder ännu mer när solen lyser så starkt och det blir så fina kontraster mot snön. Det är lite synd att man inte har kameran med sig såna dagar som idag, men sen är det ändå ingen höjdare att fota när man sitter på hästryggen.

Det var många som var ute och promenerade efter Kalvholmsvägen, antingen ensam eller med sina hundar så vi var inte ensamma ute i skogen. En skoter stötte vi också på och det var inga problem. Vi skrittade igång ganska länge och därefter fick hästarna jobba på lite extra när de fick plumsa på i snön efter "myrstacksstigen". Det är en stig som går ut på ett kalhygge och det är minst 10 st myrstackar efter den stigen, därav namnet. Sen blev det trav med lite tempoväxlingar när vi kom ut på vägen igen. Allt som allt var vi borta i 1 h och 15 min, så hästarna var riktigt nöjda när vi kom tillbaka till stallet. Besse blev dock livrädd för en gubbe som stod och skrapade bilrutorna när vi promenerade genom byn på hemvägen. Det ljudet hade han aldrig hört tidigare så det var tydligen livsfarligt, men han lugnade ner sig när han fått stå stilla en stund och lokalisera vart det kom ifrån.

Annars tänkte jag göra ett försök med att byta jord i mina blomkrukor idag, men först blir det en semla så att jag får lite extra energi!Uppe med tuppen...nästan?

Det är nästan så att man är uppe med tuppen idag. Min bättre hälft jobbar övertid och begav sig hemifrån strax innan kl 7, men så tidigt ville jag inte vakna så jag och Sigge somnade om en stund till och nu har jag varit vaken sen kl 8.15.

Idag har jag planerat för att baka semlor. Vem orkar vänta till den 8:e mars? Inte jag i allafall och tydligen inte affärerna heller. Annars brukar jag hålla ganska hårt på traditioner, men inte den här gången.

Annars blir det en relativt lugn lördag med lite hemmapyssel och mys. Trevlig helg!

Möbelfunderingar...

I veckan har vi bestämt oss för att investera i ett nytt vitrinskåp under våren. Det vi har är fint, men en aningens för litet. Jag har kikat runt lite och hittat ett som ser lovande ut (se nedan), men innan vi bestämmer oss så vill jag se och känna lite på det i verkligheten.

Det blir alltså ett besök till IKEA och kanske ett till Luleå också för att se vad Antnäs Möbler m.fl. har att erbjuda.


"Bjursta Vitrinskåp"

Foto: ikea.se

Sköna söndag!

Jag njuter verkligen av att åka ut till stallet tidigt en morgon för att släppa ut hästarna och därefter fara ut och rida innan alla andra har vaknat. Denna söndagen har börjat på just det sättet. Vi hade morgonjouren i stallet så jag och Mamma åkte dit tidigt för att släppa ut hästarna och fixa alla stallsysslorna. När vi var färdiga begav vi oss ut på en uteritt med Hanna och Pila som sällskap. Vi red ut till rakbanan och sen hem genom byn. Det blev mycket trav, lite snöplumsning och två korta galopper och hästarna jobbade på bra hela vägen! Termometern visade på -20° c, men det var inget som påverkade oss desto mer. Vi stötte inte på några skotermarodörer heller, vilket var skönt även om Besse börjat vänja sig vid dem eftersom att skoterleden går förbi hagarna. Jag gissar att de låg och sov gott under sina varma täcken. Jag ska inte dra alla över en kam, för det finns även dem som visar respekt och har sunt förnuft när de möter oss och hästarna. Hatten av för er!

Annars står städning på schemat idag och därefter blir det söndagsmiddag med La Familia. Det vankas hemmagjord pizza och det vill vi ju inte missa!

Goda nyheter!

Efter många om och men har vi fått lite goda nyheter angående belysningen till ridplanen. Byaföreningen (som har hand om lamporna och elen till dem) var nämligen tvungen att stänga av dem i höstas för att spara pengar. Det kändes lite trist och vi funderade fram och tillbaka för att hitta en bra lösning på problemet. Lamporna kommer att bytas ut i veckan (3 av 4 var trasiga) och kommunen har beslutat att hjälpa till med ett litet bidrag till Byaföreningen så att planen går att nyttja även under kvällstid. Det känns jättekul att det ordnade det sig, eftersom att det inte är hållbart i längden att rida/köra/jobba hästen på gården. Det går bra så länge man är ensam, men det blir alldeles för trångt när man är flera stycken ute samtidigt.

Sen gör det ju inte saken sämre att vädret blivit något stabilare. Var på en mysig tur med Hanna och Pila igår. Hästarna fick plumsa på i djupsnön och de var riktigt nöjda när vi kom tillbaka till stallet. Man kan lugnt säga att det är en snörik vinter i år! Ikväll stod det longering på schemat med lite jobb över galoppbommar. Besse var nog lite mör efter gårdagen, men han jobbade på bra och tyckte att det var riktigt kul!

Mr. B


2011-01-15

Drabbades nyligen av akut trötthet. Kylan och det faktum att man avverkat den första h e l a arbetsveckan på länge är nog två bidragande orsaker. Det känns därmed skönt att veta att jag har en lugn lördagskväll framför mig i sällskap av min söta sambo. Den ska jag spendera i horisontellt läge i soffan framför TV:n tittandes på Jax & Co i en av mina nya favoritserier "Sons on Anarchy".


Här är den...

...otroligt söta cover-versionen av en pappa och hans dotter som jag hittade efteråt. Lillflickan är så söt när hon sjunger och säger sen i mitten av låten "One day I'm gonna whistle":


"Home is wherever I'm with you..."

 

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home


The return of the monkey


Jag blir snart gråhårig! Jag och syster har nött "Donkey Kong" till Wii i ca 5 h och det är så jäkla svårt. Vi dör och dör och dör och dör...hela tiden. Efter ett tag känner man frustrationen komma krypande och till slut tappar man humöret för att man är så dålig. Nu har vi i allafall gett upp för ikväll och nu är läggdags. Godnatt!


Nu är det (äntligen) över...

Jag fick min sista julklapp i måndags och idag har vi städat ut julen, så nu är det över för i år! Jag har varit less på alla julsaker sen Nyårshelgen och därför känns det skönt att allt nu är bortstädat och ligger i kartongen i förrådet i väntan på nästa år.

Min sista julklapp fick jag av Frida och hon hade verkligen träffat mitt-i-prick för vad kan vara bättre än detta:

 

BOKEN OM CUPCAKES!

 


Nyårsafton 2010/2011

För ovanlighetens skull hade vi varit ute i god tid vad det gällde planering o.s.v. Frida och David hade iklätt sig rollen som värdpar och det fixade dem med toppbetyg. En guldstjärna till Er!

Det blev en riktigt lyckad kväll,  trots lite förkylningar och sjukdomar i gänget. Stackars Camilla hade feber, men orkade ändå delta hela kvällen igenom. Jag var dock lite besviken över att jag drabbats av en förkylning som medförde att jag fick nedsatt smak- och luktsinne när det bjöds på trerättersmiddag á la David, så jag kunde mestadels utgå ifrån konsistensen när jag gjorde min bedömning, men om jag utgår ifrån de andras reaktioner under middagen så var maten det bästa med hela kvällen. Maten var nästan det enda som Toni pratade om under vår promenad hem senare under kvällen samt att han tyckte så synd om Camilla som var sjuk.

Förutom mat, så sysselsatte vi oss även med att sammanfatta det gångna året i form av lite små tävlingar med frågesport och musik ("gissa introt"). Jag har dock fortfarande lite svårt att komma över det faktum att jag inte kom ihåg vem som kom på tredje plats i Melodifestivalen 2010. Jag får skylla på mitt guldfiskminne.

Tolvslaget skålade vi in utomhus och det ska bli spännande att se vad 2011 kommer att bjuda på. Här är lite bilder från kvällen:


2011.01.01

Årets första dag har förflutit på i lugnets tecken. Jag och syster har nött "Donkey Kong Country Returns" på Wii och det var en riktig höjdare - nostalgi i ny förpackning!

Hästarna hade överlevt nyårsnatten. För säkerhetsskull så hade vi hängt filtar framför fönstren och det verkar ha gått bra, även om det var något mer omstökat i boxarna. Majtan hade varit lite orolig igår när Mamma och syster var ut för att natta, men som jag tidigare sa till Ann-Sofie så är det tur att hon har Besse som boxgranne. Bättre bodyguard får man leta efter och alla halvblodsdamer borde ha en eehm...stabil ponnyvalack vid sin sida när halvblodsnerverna gör sig påminda ;) Ikväll hade det i allafall lugnat sig med raketer så det blev ett lättare pass tömkörning på gården.

Jag och Toni har snöat in på en ny serie: "Sons of Anarchy". Alla våra favoritserier har säsongsuppehåll för tillfället och som de serienördar vi är så blev vi lite uttråkade. Än så länge har vi bara sett tre avsnitt, men det ser lovande ut!

Bilder och sammanfattning av Nyårsafton kommer under morgondagen! Gott Nytt År!

RSS 2.0