Försmak av våren...

Ikväll kunde man någonstans ana att våren är på gång. Vädret har varit gråmulet och trist hela dagen, men efter middagen så sprack det upp en aning och någonstans bland molnen kunde man se solen.

Jag och Siv skrittade en sväng med hästarna runt byn och det ett ypperligt tillfälle att både miljöträna och träna lite trafikvett. Besse var så duktig och han slutar aldrig att förvåna en för tydligen så var snöklimpar med hundpiss mer intressanta att se på än ett gäng jakthundar som skällde och hoppade runt i sin hundgård. Imorgon står tömkörning på schemat och förhoppningsvis kommer det att vara lika skönt ute!

Luleå & La Familia

Full snöstorm ute, vilket är den perfekta ursäkten för att spendera dagen inomhus utan dåligt samvete. Jag har en hel del småpyssel att fixa eller vad sägs om ett berg av tvätt som jag ska gå igenom? Vi spenderade gårdagen i Luleå där vi både hann med en sväng på stan och ett besök hos storasyster Marie & Co. Kombinationen löningslördag och för-dåligt-väder-för-att-åka-på-utflykt gjorde att det var riktigt mycket folk som begett sig ut i affärerna.

Jag var på jakt efter nya sneakers och hittade dessa sötnosar som jag längtar efter att få använda så snart det torkar upp och blir barmark. Sedan inhandlade jag även nya vita tygskor till sommaren då mina gamla antagit en gulaktig och smutsaktig färg. Det är så kul med alla vårkläder som har kommit in i butikerna, men igår var jag inte på jakt efter några kläder så det blev inte desto mera shopping för min del.

Väl på plats hos Marie och Dan testade vi nya "Super Mario Bros" till Wii. Jag kan väl inte direkt påstå att jag och Ann-Sofie imponerade som team med vår smått destruktiva spelstil, men vi klarade banorna i allafall och det är ju det viktigaste! När vi spelat färdigt och funderat fram och tillbaka om val av mat/restaurang så begav vi oss mot Restaurang Toscana för middag och därifrån åkte vi sen nöjda och mätta då maten var en riktig höjdare! Marie och Dan flyttar ju om ca 1 månad så det var kul att hälsa på dem innan det är dags för dem att bege sig mot sydligare breddgrader.

Nu ska jag göra mig redo för att bege mig till mamma och pappa där det vankas söndagsmiddag och VÅFFLOR!Du har väl inte glömt...

...att ställa om klockan? En timme framåt ska den för nu är det sommartid som gäller!


Rock'n'Roll baby!

Fick goda nyheter under sista timmen på jobbet. Det vankas firmafest den 24 april och temat denna gången är Rock'n'Roll/Hårdrock. Jag har redan börjat planera min utstyrsel så smått och förhoppningsvis blir den lite bättre än den jag hade på vårt 80-årskalas (där temat var detsamma...). Jag kan inte direkt påstå att jag var vidare "rockig" den gången, men nu får jag alltså en ny chans. Om det är någon som har något förslag till min utstyrsel så får ni gärna dela med er!


Bildbeviset!

Såhär enkelt var det att få Sigge hundvan. Visst är dom söta? Fast det hade ju inte gått om det inte var Doris som var "hunden". Hon är helt underbar och väldigt förståelig när det kommer till Sigges alla bus och påhitt.


Dagens skratt!

Jag tittade på "Americas Funniest Home Videos" på eftermiddagen och då visade dom den här videon om en pappa som har ett litet annorlunda sätt att natta sin son:

(Klippet börjar efter ca 1 min och 43 sek)

 


Sköna helg!

Då var arbetsveckan över för denna gången. Jag har haft ett kvällspass idag så jag är alldeles nyss hemkommen från jobbet. Denna fredagskvällen ska jag spendera i soffan tittandes på premiären av "Så ska det låta" som jag ser framemot att se då EMD ska delta. Annars blir det att ladda batterierna då det är dags för "Spinn för Livet" imorgon. Det ska bli kul att se hur mycket jag orkar...

Fel låt vann!

Ilska, besvikelse, frustration - är dom tre orden som beskriver gårdagskvällens Melodifestivalfinal. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så besviken över vinnarlåten som jag är i år. Visst är det en helt okej låt att lyssna på, men den hör absolut inte hemma i dessa sammanhang. Det fanns så många fler som var så mycket bättre! För mig var Darin den självklara vinnaren, men mitt envisa röstande hjälpte inte den här gången heller.

Det kommer att bli en helt ny upplevelse att se Sverige delta i ESC med en låt som jag helt och hållet förkastar. Jag kan ju inte påstå att jag älskat alla dom vinnande bidragen under dom senaste åren, men det här är hittills det värsta jag varit med om. T.o.m. Timotej hade varit ett bättre alternativ. Jag kommer definitivt inte att ha den "rätta" vinnarkänslan när lilla Anna Bergendahl kliver upp på scenen i Oslo den 29 maj. Jag har redan förträngt det här årets omgång och blickar fram emot nästa år då vi kanske kan prestera lite bättre.

Goda cupcakes blev det i allafall och dom fick fungera som plåster på såren...

Finalen 2010

För tillfället är vi i full gång med kvällens förberedelser inför årets final av Melodifestivalen. En viktig kväll som denna kräver lika viktiga godsaker och kvällen till ära blir det chokladcupcakes med chokladfrosting.

Jag lägger min röst på Darin och Salem Al Fakir och jag hoppas att resten av svenska folket gör detsamma! Trevlig kväll!

Tuesday

Jag har haft en rätt så bra tisdag idag. Startade dagen med sovmorgon och morgonpromenad i solskenet. De resterande timmarna har jag spenderat på jobbet och timmarna har bara flugit iväg. Jag beställde 3 påsar klådda igår och det var leverans idag, vilket innebär att jag har en massa klådda att äta, mums! Nu har vi lilla fröken Doris på besök då systeryster jobbar kväll och bredvid mig i soffan har jag en kramsjuk kisse...

Skäms på er svenska folket!

Melodifestivalens Andra Chansen är ett enda stort skämt med ett upplägg som är under all kritik. Jag är grymt besviken att inte Alcazar gick vidare till final och svenska folket borde skämmas!

Dating in the dark

Jag sitter för tillfället och ser på Dating in the dark som är kanal 5's nya dejtingprogram. För er som missat reklamen om programmet så går det ut på att dejta i mörkret, därav det fyndiga namnet. Det är lagom kul underhållning en helt vanlig tisdagkväll och om du väljer att kika på programmet så observera att deltagarna har öppna ögon fastän det uppenbarligen är helt kolsvart i rummet och det ser allt lite läskigt ut...

RSS 2.0