Dagens onödiga lärdomar:

- Innehållet i de färdiga tepåsarna kommer från tebladen som ramlar ner på golvet vid produktion av lös-te. Det samlas ihop och paketeras om.

- Det finns inga gröna däggdjur.

Helgsummering

Nu är jag och Toni hemma efter en toppenhelg i Kalix. Sigge har såklart också varit med som vanligt och det är skönt att veta att han trivs lika bra hos mamma och pappa som hos oss. Det har blivit en hel del kvalitetstid med alla nära och kära, vilket också är det bästa med att åka hem.

Synd bara att jag har blivit så dålig på att fota, men jag ska försöka bättra mig lite. Det är alltid roligare med lite bilder. Det känns som att helgen till största delen har bestått av mat, både tillsammans med min och Tonis familj, men också tillsammans med våra härliga vänner när Frida och David bjöd på middag på fredagen. Vi behöver alltså inte åka tillbaka till Luleå med kurrande magar!

Jag har även drillat Josse och Besse i ridningens ädla konst, vilket gick riktigt bra efter att Besse fått en påminnelse om hur ytterhjälperna ska användas. Han testade henne till tusen i vänster varv och vägrade ta ytterskänkeln, men efter lite konsekvent ridning från Josses sida släppte det. Hemläxan till nästa gång blev alltså att fokusera på detta, så det blir kul att se vad som hänt nästa gång jag åker hem. Hon är så duktig och Besse är en riktig toppenponny och läromästare som dessutom är otroligt trevlig och snygg att se på när han kommer till arbete. Mamma filmade en del av ridpasset, men mitt batteri dog p.g.a. kylan och då sparades tyvärr inte filmen.

Nu ska vi se ett avsnitt av Sopranos innan det är dags att krypa till kojs!


Hundmys!

 

 

 

image description


Gamla goda tiden


Något gott?

Jag kilade ner till Holms Konditori tidigare för att inhandla något gott till min kära sambo (och mig själv också) tills han kommer hem efter ett långt arbetspass.

Har bara hört gott om det här konditoriet så det ska bli spännande att testa. Jag har inte kommit mig för att testa det förrän nu, trots att det bara ligger några meter ifrån vårt hus. Hoppas på det bästa!

 

 


Sötaste sovstilen!


Lektion 19 januari

Jag blev tilldelad valacken Landell på torsdagens lektion istället för Farucco. Ett byte som passade mig ypperligt då Landell var en häst för mig - en riktig läromästare som kan A L L T inklusive avslöja mig direkt när jag slarvade. Han var välriden och otroligt mjuk och för att vara 19 år och gått på ridskola i några år.

Maria fick vara hård med mig (allt var dock befogat) och jag har följande saker att fokusera på:

- Att sluta tränga med inner hand i vänster varv samtidigt som jag släpper iväg yttersidan. Förekommer endast i vänster varv av någon konstig anledning, men nu är det slut med det. Armbågen och ytterhanden på plats - ut med innerhanden från halsen!

- Hitta stabiliteten och balansen i underskänkeln så att den inte åker fram.

- Mjuka och fjädrande armbågar och handleder då jag stundtals blir stum i handen. BIG NO NO!

- I övrigt bara slappna av i kroppen.
Låta kroppen följa med!

Han var så fin när jag fick till det och då har jag bara skrapat på ytan, så jag hoppas att jag kan få honom som min fasta häst ett tag framöver i allafall.

Torsdagar har verkligen blivit veckans höjdpunkt och det är så otroligt roligt att få träna aktivt för att utveckla mig själv och min ridning. Jag vill bara träna mer och mer!

Min kära syster var med och höll i filmkameran så här är en kort sammanfattning med delar från lektionen. Det är så bra att man kan filma för att (förhoppningsvis) kunna se sin utveckling, men också vad man gör rätt respektive fel. Jag lät originalljudet vara kvar i bakgrunden så att Marias instruktioner framgår:(Tips: Ändra bildkvaliten till 720p.)


Byte i bregottfabriken

Än en gång är jag på väg mot nya spännande äventyr. Jag har nu endast 2 veckor kvar hos min nuvarande arbetsgivare, då jag valt att säga upp mig efter att ha blivit erbjuden en annan anställning som jag inte vill tacka nej till. Min nuvarande arbetsgivare har inte heller levt upp till mina förväntningar och jag känner inte att de kan erbjuda mig de utvecklingsmöjligheter som jag vill ha. Deras organisation har en del att arbeta på innan de når upp till det jag är van vid, både chefs- samt arbetssmässigt och inte att förglömma organisatoriskt. Jag har dock lärt mig en del om människor och organisationer under den här tiden som jag kommer att ha nytta av i framtiden.

Det känns därför som ett bra beslut och som ett steg i rätt riktning i den plan som jag så smått börjat bygga upp. Jag ser det som en erfarenhet på vägen som gör att jag kommer närmare och närmare vetskapen om vad jag vill göra. Jag stormtrivs med att arbeta på ett adminstrativt sätt, men samtidigt så måste människorna finnas med i bilden vilket innebär att jag vill ha ett arbete som erbjuder en kombination av dessa två. Utveckling är målet!
Nya kakor!


Shake what your mama gave ya'


En utdrag från kvällens konversation:

Toni: Du kan nog vara en av de mest klumpiga människorna som jag har träffat.

Jag: Vadå? Jag tycker att jag är ganska smidig som svingar mig upp på hästryggen.

Toni: ...ja, med hjälp av en stol...


Han satte huvudet på spiken ;-)


Frostiga mular & snötyngda träd

Det blev några timmar i stallet idag tillsammans med Aladdin. Vädret var underbart med strålande sol och några minusgrader. Jag älskar att vara ute sådana här fina vinterdagar och det blir ju inte sämre när man får sitta på hästryggen.

Skrittade igång efter skogsvägen som går från stallet och stötte på en kvinna som också var ute och red med sin häst. Så istället för att vända hemåt fick jag sällskapa med henne vilket ledde till en lite längre tur. Som vanligt var det trevligt med sällskap och Aladdin skötte kanon!

Avslutade sedan med lite galopparbete på banan och efter lite struttande kom han igång riktigt fint med bakbenen.

Innan jag åkte hem kikade jag på när Veronica (Aladdins ägare) red sin andra pålle Star Bright, så när jag åkte hemåt igen hade jag spenderat ca 3,5 h i stallet så det är bara att konstatera att tiden går fort när man har roligt.

 

 


Lektion 12 januari

Veckans lektion bjöd på en hel del. Jag blev tilldelad Farucco som är en 10-årig P.R.E-valack. Ganska liten, men trevligt byggd. Lektionen innehöll allt från skänkelvikning efter långsidorna till ryggning-galoppfattning, rätt- samt förvänd galopp och mot slutet när både vi och hästarna var uppvärmda avslutade vi med diagonalsluta med en bakdelsvändning på X.

Som vanligt flyter det på bra så länge jag inte tänker för mycket utan bara rider på, för så fort jag börjar tänka för mycket krånglar jag till det. Det är något som jag försöker tänka på och träna vidare med. Stundtals glimtade det till och Maria ville att jag skulle rida Farucco nästa gång också så att jag får fortsätta där vi avslutade. Han är nog inte den hästen som jag kommer att välja, men han jag tror ändå att han har något att lära mig - precis som alla andra hästar!

Inhandlat:

Jag kilade förbi Servir igår för att inhandla päronessens till mitt glassmakeri och fick även med mig persikaessens plus ett par supersöta cupcakes-formar. Det har superbra service och är en av mina favoritbutiker här i Luleå.


Planerat för Påsk!

Bokat, planerat och klart! Påskhelgen kommer att spenderas nere i Enköping hos syster Marie och Dan, så det ser jag verkligen fram emot. Förhoppningsvis får vi då också möta våren lite tidigare.Marie och Dans lilla hus i höstskrud
September 2010

Det här med matlagning...

Just nu är jag inne i en period då jag vill testa nya recept inom matlagningen. Jag är less på våra vanliga recept, så nu har jag bestämt mig för att börja introducera lite nya maträtter när det kommer till vardagsmaten. Kikade igenom våra kokböcker igår (vilket faktiskt inte är så många, har fler bakböcker...) för lite inspiration.

Kvällens middag fick bli en italiensk vegetarisk pasta som jag tidigare testat hos min syster, men aldrig lagat själv och den är så god! Så nu vet jag hur jag gör den och den kommer definitivt att bli en återkommande rätt på vårat middagsbord. Nästa recept på test-listan är Lax i thaikryddad sås, tror att det kan bli riktigt gott!


Back in L-Å

Hemma efter en toppenhelg i Kalix. Nu har jag fyllt på mitt förråd av familje-, Besse- och vännertid, så att jag i allafall klarar mig ett litet tag framöver. Nu ska jag ha lite kvalitétstid med min bättre hälft med lite filmmys framför TV:n och ladda inför en spännande och något avgörande morgondag. Trevlig kväll!

Aladdin

Det har varit mycket "hästeri" för min del den senaste tiden och nu börjar även den delen falla på plats efter våran flytt. Förutom ridlektionerna har jag även hittat en trevlig och mysig medryttarhäst vid namn Aladdin (e. Warthung 630) som jag har börjat rida och sköta om 2-3 dagar i veckan. Han står uppstallad ute i Bensbyn där det finns väldigt bra träningsmöjligheter och många fina ridvägar. Även stallet är jättemysigt med trevliga människor, så det känns jättebra.Första lektionen

Nu är ridskoleterminen igång och jag red min första lektion i torsdags vilket också känns i musklerna såhär dagarna efteråt. Eftersom att jag ännu inte har någon fast lektionshäst fick jag rida en trevlig valack vid namn Tittenté "Titten".

Efter att vi värmt upp hästarna efter eget huvud gick vi över till sitsträning på volten. Sitsen blev också den röda tråden under hela ridpasset. Det blev ridning utan stigbyglar till en början och det gjorde att man verkligen kom ner i sadeln, vilket resulterade i att jag upptäckte att jag har betydligt längre ben än jag tror och fick länga stiglädrena en aning efteråt (och då har jag ändå trott att jag ridit med relativt långa läder innan). Vår instruktör Maria såg verkligen allt och efter några justeringar kom jag till en helt annan ridning som också märktes på hästen och mina magmuskler. Det är helt otroligt att sådana små saker påverkar så mycket!

Vi varierade mellan att öka-minska volten, inåt- respektive utåtställd häst samt att rida med tagen bakdel. Därefter övergick vi till galoppen och fokuserade på timing och förfinande hjälper. Mot slutet travade vi av hästarna med uppgiften att byta från nedsittning till lättridning utan att hästen skulle ändra form, takt eller tempo. Det var ett riktigt roligt ridpass och jag gillar verkligen aktivitetsgraden! Vi gör något hela tiden (förutom när hästarna får en paus) utan att sitta och nöta samma övning ett helt ridpass. "So far so good" alltså.

The end is the beginning is the end...

När man blickar bakåt för att minnas vad det gångna året hade att erbjuda så är det följande händelser som jag kommer att förknippa med 2011:

- Den varma underbara sommaren
- Melodifestivalen 2011 och "Jakten på Danny"
- Flytten till Luleå
- Avskedet från Majtan
- Baki-Ö 2011-07-23
- Långturen med hästarna till Bjumisträsk
- Tiden med Centi
- Systersemestern
- Min äldsta bästa vän har blivit mamma

December 2011: Behind the scenes


RSS 2.0