Årets första kurshelg!

Då var årets första helgträning avklarad och lite ringrostiga var vi allt, men det känns så kul att få komma igång ordentligt igen. Tyvärr har jag inga filmklipp att bjuda på den här gången då jag inte ville pina mammas eller pappas händer i den här extrema überkylan, så jag försöker istället att sammanfatta båda passen medans det är färskt i minnet.
 
Fredag
 
Uppfräschning och repetition av korrekta linjer och voltpunkter samt att hitta medelpunkten i sitsen. Det kändes att vi inte har tränat på bana/ridhus under de sista två månaderna (Va? Finns det verkligen voltpunkter och bokstäver?). Det kändes att vi hade tappat en del, men som tur är så har Andreas gett oss redskapen så att vi kan hitta tillbaka dit igen. Kakan har dock inte samma styrka eller kondis som i höstas. så mot slutet blev hon lite trött och då blir jag stum i handen så där måste jag påminna mig själv om att vara rörlig hela tiden. Så det är det, samt styrningen i höfterna/sitsen och att plocka upp henne i något högre form i galoppen som jag tar med mig från fredagens pass.
 
Lördag
 
Pigg och glad var utgångsläget när vi körde igång lördagens pass och det höll i sig hela vägen. Man känner verkligen hur glad hon är över att få vara igång igen! Vi startade i galoppen där jag fick byta om volt med ett byte i mitten. Några blev bra, men ibland var det svårare och jag tappade linjen efteråt när vi bytte från vänster till höger. Vi avslutade sedan med slutor på diagonalen med uppridning vid A med sikte på M eller H beroende på vilket varv jag kom i. Kakan var duktig och jobbade på bra, trots att hon började bli trött.
 
Jag är dock lite frusterad över min egen ridning som jag upplevde som "slarvig" då jag inte var nog hård med mig själv, men jag gissar att det är resultatet av de två senaste månaderna uteblivna banträning. Kakan har varit en riktig kämpe och blev riktigt svettig med sin vinterpäls i ett varmt ridhus. Efteråt bäddades hon in i yllefiltar så att hon fick torka innan det var dags att bege sig hem. Pälsen var alldeles vågig när hon hade torkat, så hon såg ut som ett lurvtroll.
 
 
Nu är vi i allafall på G igen och nästa träning så ska jag ha snäppat upp mig igen!

Med tanke på tävling
Om allt går enligt planen så är tanken ar jag och Kakan ska ut och pröva på tävlingslivet här under våren. Blir pirrig vid tanken, men inte "nervöst pirrig", utan snarare "förväntansfull pirrig". Jag är helt grön när det kommer till den biten och har aldrig tävlat, så jag är glad att jag har en häst med rutin. 

Tävlingskläder måste också införskaffas och jag har lånat hem en av mina stallvänners kavaj som hon funderade på att sälja. En jättefin Pikeur-kavaj som satt riktigt bra och var i fint skick. Helt plötsligt blev det på riktigt! 

Spooncake

Åt en riktigt god (men mastig...) chokladkaka på ett fik i Piteå igår också. Mums!
 
 
American spooncake
 
 

Klänningen med stort K

I den kallaste kylan satte vi av mot Piteå igår med tanke om att hitta en bröllopsklänning. Blev lite besviken över utbudet i butiken, då jag minns att det fanns mycket fler klänningar att välja mellan när vi var dit och köpte våra balklänningar för några år sedan. Butiken var dock inte kvar i sin gamla lokal, så jag gissar att de anpassat utbudet eftersom den nya lokalen var mindre och hade begränsat utrymme.
 
Provade allt från gräddbakelser till enklare varianter i allt från siden, chiffong och spets; blandat med strass och pärlor. Hittade till slut klänningen med stort K som var en modell som jag inte ens hade tänkt mig. Det fanns ingen klänning som kunde mäta sig med den efteråt, men det blev som jag befarade då den befann sig i en prisklass som var långt utanför den planerade budgeten. Jag ska fundera och räkna lite, men i hjärtat har jag redan bestämt mig!

Cookie-Snookie-Bookie's vecka

Trots den kallare väderleken så har jag och Kakan varit igång en hel del. Vi har hunnit med både tömkörning, uteritt, promenad och ett besök till ridhuset. Hon blir som en tiger när hon kommer in i ridhuset och man känner hur det liksom bubblar i henne av glädje att få röra sig på ett bra underlag. Inte så att hon blir busig eller springig, men det är ett helt annat sug i henne och det är en sådan härlig känsla. Tänk om alla hästar skulle känna samma glädje över att komma in i ett ridhus, haha.
 
Tog även första galoppen på x antal veckor och det var riktigt härligt, både för henne och mig!

Fredag/Helg/Mys

Första hela arbetsveckan avklarad efter alla trasiga storhelgsveckor och det har gått förvånasvärt bra. Hyfsat mycket att göra på jobbet och några övertidstimmar ska avverkas innan nästa onsdag, men det blev bara 6 totalt så då behöver jag inte rycka in under helgen. Däremot ska vi hinna med en massa annat kul i helgen eller vad sägs om ett besök till Cinderella i Piteå för att leta/prova brudklänningar? Jag längtar ihjäl mig, men är samtidigt rädd för att råkas fasta för någon jättedyr klänning som jag inte kan köpa och sen kommer inget annat att duga. Jag har redan kikat runt på deras leverantörers hemsidor och det finns ändå massa fint till vettiga priser.
 
Innan vi drar iväg till Piteå så ska vi såklart fira in fredagen också och det gör i sällskap av Frida, David och lilla Greta som kommer på besök. Det bästa av allt är att de flyttar hit till Luleå den 1 februari och jag är så glad över att äntligen få ha min äldsta bästa vän nära igen. Vi har alltid bott nära varann (till och med så nära som ca 100 - 200 m), men under det sista 6 - 7 åren har vi "flyttat om" varann gång på gång så det känns så kul att vi kommer att bo på samma plats nu.
 
Jag har planer på att göra en marängswisch ikväll och det tror jag ingen tackar nej till!

Premiär!

När vintern väl bestämde sig för att komma så gjorde den det ordentligt. Stormvindar, snö och -18° c är en tuff kombination, men ingenting är värre än tre månader med is och dåligt underlag så det är bara ut och motionera våra kära hästar. I skogen har det varit någorlunda vindstilla, så då har det varit riktigt skönt.
 
Igår var det dock premiär i ridhuset och det var riktigt kul. Det var lite kallt om händerna och fötterna på ditvägen, men så fort man kom igång med traven så blev man varm. Både jag och Kakan trivdes på underlaget och hon frustade hur mycket som helst, så det var nog härligt att få jogga loss kroppen lite! För att vara första passet på bana/ridhus sedan i slutet på oktober/början på november så kändes hon förvånasvärt mjuk och fin. Hon kändes glad och motiverad, så jag gissar att det inte bara är jag som har längtat efter att få komma igång med träningen igen. Vi red inte så länge i ridhuset, utan jag ville mest att hon skulle få komma in, känna på underlaget och få trava avslappnat.
 
Planen är att komma iväg till ridhuset ca 2 ggr/vecka och därefter lägga upp resten av veckoplaneringen med konditions- och banträning vid stallet. Ridbanan ser redan mycket bättre ut i takt med snön som singlar ner från himlen. Vi har en jättefin ridbana som sköts väldigt väl, men hård is är svår att rå på och påverka så alla är glada nu när snön kommer.
 
De sista månaderna har mestadels bestått av skritt rakt fram och lite trav, så därför kommer jag att mjukstarta lite och låta henne komma igång stegvis. Den 24-25 januari är jag anmäld till kurs i Kalix, men vi kommer att anpassa oss till dagsformen eftersom hon behöver lite tid på sig att komma igång. Den 27:e är det även dags för den årliga tandkontrollen och lite längre fram har jag planer på att boka in Maria Öhman så att hon får gå igenom kroppen också. Efter en sådan här start på vintern så tror jag att det kan vara skönt att få mjuka upp alla muskler och släppa på ev. spänningar som uppkommit efter att ha fått gå omkring på halkigt underlag under en längre tid, för jag tror att det kan finnas sånt som mjukgörande och stärkande ridning inte kan lösa upp. Hellre förekomma än förekommas heter det väl!
 
 

Valet av vigselring

Senaste dagarna har jag funderat en del kring valet av vigselring, så tidigare idag var jag och Toni in till stan en sväng där vi kilade in på Fritz Olsson för att kolla av utbudet. Ända sedan vi köpte våra förlovningsringar så har jag vetat att det är en alliansring jag vill ha, men det är viktigt att designen och detaljerna passar till min förlovningsring.
 
Provade några idag och fastande för denna från Schalins serie "Passion", men i vitt guld. Jag är dock inte riktigt nöjd med hjälpen vi fick idag och har frågat min "ringrådgivare" Frida om hjälp, så hon har lovat att komma med. Det känns tryggt då hon har koll på allt!
 
 

Ridhuskort fixat!

På lördag blir det premiärtur på torrt underlag under tak och framförallt INGEN is. Så skönt!

Något nytt kanske?

Medans Toni hänger på Allstar och ser på hockey med sina kompisar, så passar jag på att kika runt på inredningssidor för att få lite tips och idéer till vårt kök/matplats/vardagsrum. Julsakerna åkte ut tidigare idag och nu känner jag ett stort sug att förnya litegrann, speciellt när vi nu går mot ljusare tider.
 
Eftersom merparten av våra pengar går in på sparkontot just nu, så blir det bara små förändringar där i allafall nya fönsterlampor är ett måste. Lite gröna växter, kanske någon tavla och så lite annat smått och gott så borde det pigga upp vårt hem lite. Det blir en dag på Storheden imorgon helt enkelt!

Ridhuslängtan

Den första delen av den här vintern har verkligen prövat oss hästägare hårt. Visserligen har det varit rätt sköna temperaturer med övervägande plusgrader, men underlaget har varken inte varit vidare häst-, rid- eller människovänligt. Någon dag har det varit bättre, men överlag har det varit riktigt illa med is och halka överallt. 
 
Jag vill ha kontinuitet i min träning, men med det här underlaget har det varit sjukt svårt. Många kvällar har jag tagit ut Kakan och promenerat bara för att hon ska få röra sig för de rör sig inte överdrivet mycket i hagarna heller när det ser ut såhär. Tack och lov har ändå snön legat kvar i hagen så att det slipper halka omkring, men det känns ändå inte bra när man inte kan röra på dem mer. 
 
Det hade varit underbart med ridhus nu och därför har jag och Elisabeth från stallet börjat kolla upp möjligheterna att lösa ridhuskort på någon av de närliggande anläggningarna. Det finns en ridskola med ridhus ca 3 km längre bort i byn och det vore det bästa alternativet så slipper man transportera dem. Hela anläggningen är dock till salu och vi skulle få besked till veckan gällande hur långt fram vi kan lösa ridhuskort beroende på när försäljningen blir klar.
 
 
Foto: Bensbygården
 
 
 

Wedding cake inspo

Googlat runt på bröllopstårtor hela kvällen för att få lite inspiration och det finns så otroligt mycket fint. Lade ut en förfrågan om tips på duktiga bröllopstårtebagare och har fått flera bra tips som jag sedan skickat förfrågan till.
 
Choklad, tre våningar, i vitt och rosa!
 
 

"Skitkul"

Den här lördagen har bokstavligen talat varit en riktig "skitdag". Bara bajs från morgon till eftermiddag. 
 
Det blev nämligen stock i våran toalett igår och varken rensband eller propplösning kunde fixa problemet. Spol- och sugbilen ringdes ut idag på morgonen och vid lunch hade vi en fungerande toalett igen. Man förstår verkligen inte hur beroende man är av toaletten förrän den inte går att använda. 
 
När det sedan var dags att bädda ihop sängen upptäckte vi att Sigge lämnat spår på lakanet efter sitt nattliga toabesök. Oj, vad det är kul att ha katt ibland! 
 
När jag ändå var inne på det här med bajs så passade jag på att skrubba bort några bajsfläckar från den bakre väggen i Kakans box. Väldigt glamoröst, men ack så nödvändigt. Det brukar dock inte vara så mycket, men jag försöker göra det med jämna mellanrum så hålls den fräsch och fin. Sen blir det även lättare tills det är dags för den stora sommarstädningen.
 
En dag med bajs i alla former alltså!

Summering 2013

"Återkomsten" till Luleå. Årets bästa beslut!
Rekordtidigt bad under årets värmebölja - 31 maj 2013.
Fast anställning
Anna och Stefans bröllop
Andreas-träningarna i Kalix
"Knäkraschen"
Bokningen av biljetter till Justin Timberlake i maj 2014
Många lärorika timmar i sadeln
Flytten till huset
Planeringen av bröllopet
Avskedet från Bessman
Blivit moster till lille Edvin

Jag kan inte annat än känns mig nöjd med det gångna året. Det känns som att 2013 har varit ett lika händelserikt år som 2012 och på pappret ser det kommande året ut att bli lika innehållsrikt. Det är lite nervpirrande att inte veta vad som väntar, men allt blir vad man gör det till. Med en ödmjuk inställning till livet, lite skinn på näsan och tillit till sin magkänsla så tror jag att man är hyfsat rustad för alla de situationer som bjuds på.
 
Nyårslöften kan vara kul, men jag (som många andra med mig) tycker inte att man behöver ett nytt år och ett nytt datum för förändring. Varje dag är en möjlighet till att vara en bättre version av dig själv än du var igår. Låter kanske en aningens klyschigt, men ibland behövs även klyschorna!
 
Med det sagt så välkomnar jag 2014 och hoppas att jag när jag skriver detta nästa år har utvecklats ytterligare och lärt mig än mer än året innan.
 
 

RSS 2.0