Julstök

I helgen börjar förberedelserna inför den kommande julhelgen med tillhörande julfirande hemma hos oss. Jag och Toni ska ge oss ut för att handla det mesta av maten imorgon och därefter blir det till att rulla köttbullar för allt vad tygeln håller. Julgranen står så snällt och väntar på balkongen, men den ska få flytta in under helgen. Enligt min planeringen ska allt detta utföras till tonerna av Michael Buble's ljuva julmusik, men vi får väl se vad Toni säger om det...

Inskriven på ridskolan!

Precis som när jag var liten och började rida är jag nu inskriven på ridskolan (i det här fallet Luleå Ridklubb). Jag har fått plats i en specialgrupp med inriktning mot dressyr och lektionsstart blir 5 januari. Gruppen är inriktad på en gren t.ex. dressyr och man har teori 1 ggr/termin. Det är max 6 st elever i varje grupp och man rider 60 min, i jämförelse med en "vanlig" lektion där man är ca 13 st elever och rider 45 min. Om man vill får man rida samma häst varje gång, vilket är bra så man slipper börja om på nytt vid varje lektion. Det känns väldigt kul och motiverande och enligt andras erfarenheter så ska det vara väldigt utvecklande.

Jag fick möjlighet att rida med på förra veckans lektion för att få en chans att känna mig för och det var riktigt roligt! Instruktören är c-tränare i dressyr och utbildad instruktör nivå 1 och hon hade ett rak och direkt pedagogik, vilket passar mig ypperligt. Blev tilldelat ett mysigt och känsligt sto som var precis som en läromästare ska vara eftersom att hon inte gick rätt om inte jag gjorde rätt. Jag var lite spänd från början, men på slutet slappnade jag av och då gick det bättre. Hon är dock tingad av en annan elev i gruppen, vilket innebär att jag kommer att få hitta en annan häst som min "fasta häst".

Så nu längtar jag inte bara till jul, utan även till den 5 januari!

Smått och gott


Den stora skinkgrytan är inköpt + lite annat smått och gott till mina Christmas cupcakes. Servir är min nya favoritbutik här i Luleå. De har allt och lite till för oss små kak- och gottefantaster!

Julens nissar!

Hedlunds fixar julen :-)

 


Den nakna sanningen: "Livet med en hästtjej"

Att leva med en hästtjej innebär...


att hon älskar dig, men aldrig på en odelad förstaplats.

att fredagsmys antagligen är fredagsfrys i ett ouppvärmt ridhus

att hennes moderskänslor är högt utvecklade fastän hon drar en häst i ett grimskaft bakom sig istället för att putta en barnvagn framför sig. Eller att du gör det ena och hon det andra.

att hon hellre åker på hoppmeeting i Avesta och bor i bilen. än en på en shoppingweekend i Barcelona.

att hon hellre lägger ett par tusen på en ledbehandling på hästen än ett par hundra på en ansiktsbehandling till sig själv.

att hon inte säger "Älskling, vänta är du snäll" utan bryskt drar dig i tröjan och säger "Prrrrroo, stanna!"

att hon tycker att det är viktigare med en kille med dragkrok på bilen än en kille med drag i bilen.

att hon prioriterar att mocka rent i stallet före att bädda rent i sängen.

att hon lusläser hästannonser på samma sätt som du kollar bilannonser. Skillnaden är att hon kan "råka" köpa en som är lite trasig, bara för att den var söt och hon tyckte synd om den.

att du tycker att du är grym för att du tar femtio i bänkpress, medans hon kan rulla trehundrakilo ensilagebal, skjuta en överfull skottkärra, äta middag och prata i telefon samtidigt.

Lånat från: frkalltelleringet.blogspot.com

Förberedelser inför julen!

För tillfället är jag i full färd med att planera julen. I år ska vi nämligen fira jul hos oss här i Luleå tillsammans med min familj och Tonis föräldrar. Ursprungligen hade vi tänkt åka till Kalix, men vi fick ändra planerna lite eftersom Toni ska jobba på julafton och juldagen. Jag har aldrig firat jul någon annanstans än "hemma" så det blir lite annorlunda, men jag tror att det kommer att bli mysigt!

Kilade förbi Lagerhaus igår för att köpa lite cupcakesformar m.m. och gick förbi en hylla där jag hittade den ultimata stämningshöjaren såhär i juletider - Julbrasan på DVD! Vi har tyvärr ingen kamin i vår lägenhet, så jag tänkte att den här DVD-filmen blir ett bra substitut.
The last days

Första december idag och fortfarande ingen snö. Den lilla snö som kom i söndags tinade bort efter två dagar. Till och med minusgraderna lyser med sin frånvaro, så jag börjar nästan tappa hoppet om en vit jul. Adventspyntet togs dock fram förra veckan, men jag fick ingen julkänsla och blev bara på dåligt humör när det bänglade med gardinerna. Annars brukar jag lyssna på julmusik och mysa på under tiden, men i år var det inget kul.

Jag och Toni håller dock fast vid vår julfilmstradition med en julfilm per advent, så förhoppningsvis kanske det kan hjälpa julkänslan på vägen.

Trots missnöjet med saknad julkänsla o.s.v. så var den föregående helgen en toppenhelg på många sätt med besök av nära och kära, middag, julskyltning och bio.

Lite hästlukt skadar aldrig och i veckan har det faktiskt blivit lite "hästeri". Vi får väl se vad som händer på hästfronten här framöver, har bl a varit och kikat på två medryttarhästar samt hunnit med ett besök ut till Luleå Ridklubb för att kika på en av deras specgrupper i dressyr. De har tre sådana grupper med olika instruktörer, så det krävs lite "research" innan jag bestämmer mig om det är något för mig. Den första instruktören har jag dock strukit från min lista eftersom jag inte tycker att det är värt att betala någon för att bokstavligt tala lära sig att "sparka och dra". Hon var tvungen att sitta upp och rida en stund för att visa en av eleverna och hennes ridfilosofi var inget som jag ville anamma. Jag har dock två alternativ kvar, så jag hoppas att någon av dem passar mig bättre!

RSS 2.0