Elektroniska minnen

Som en del av er kanske vet så stänger Lunarstorm ner inom en snar framtid. Jag läste om det i tidningen på morgonen och då hade de skrivit en tänkvärd artikel om dagens elektroniska samhälle med tanke på allt vi lämnar efter oss på Internet. Tänk bara på alla bilder vi fotar och lägger upp i album. Hur ofta framkallar man en bild nu för tiden? Jag har då inte gjort det på flera år...

Jag var en relativt flitig användare av Lunarstorm under en period när vi var yngre och det har ju resulterat i diverse dagboksinlägg och bilder. Fullt med minnen alltså - fast i elektronisk form. Allt det kommer att försvinna när sidan stängs ner och det vill jag inte eftersom att det är ren nostalgi (och ett nöje för den delen) att läsa allt svammel som man åstadkommit under åren.

Det är samma sak med min blogg som jag till största delen har för min egen skull, för att kunna läsa och minnas det man gjort. Det kommer jag alltid vilja ha kvar, även om jag en dag slutar att blogga aktivt.

Förr i tiden så samlade man minnen i "fysisk form" och dem fanns kvar även när personen i fråga inte gjorde det. Nu finns det ju dock en möjlighet att flytta över sin användare till den nya sidan som startats och då finns allt kvar ett litet tag till i allafall. Det blev lite annorlunda funderingar såhär på kvällskvisten, men jag får fundera vidare så hittar jag säkert en lösning!

Midsommardagen

Midsommardagen har varit minst lika härlig som igår! Jag startade morgonen tillsammans med mamma när vi åkte till stallet för att släppa ut Besse & Co. Det var så tyst ute och jag tror att de flesta låg hemma och snarkade under täcket. E4:an låg öde och tyst och det var bara vi som var vakna förutom några glada pensionärer som var ute på morgonpromenad. Det är så mysigt att kliva upp tidigt på sommaren för att åka till stallet, speciellt när det "luktar sommar" ute! När vi var färdiga så promenerade vi ner till sommarhagen för att titta till Majtan och grabbarna som spenderat natten ute. De stod och sov och märkte knappt att vi kom in i hagen.

 

Fr. v. Mowgli, Kingen, Majtan

 

Fr. v. Majtan, Mowgli, Kingen

 

Vackra Majtan!


Senare på dagen red vi ut efter Kalvholmen. Det blev en lugn och skön skrittur, trots att bromsarna vaknat till liv. Innan vi red iväg så bestämde vi oss för att rida hem till mamma och pappa för att överraska dem. Mammas min var obetalbar när vi red in på gräsmattan och Besse var så gullig för han blev så glad när han såg mamma! Vi har så smått börjat planera för en tur till "Bjumis", bara det blir lite badväder!

 

Besse hemma på gården hos Mamma och Pappa


Kikar förbi...

Nu ska jag snart krypa till kojs efter en trevlig midsommaraftonskväll. Den har innefattat allt från god mat till badmintonturnering och roadtrip i Norrbotten. Imorgon är det tidig uppstigning för att släppa ut hästarna i stallet, så nu tackar jag för mig och säger GODNATT!

Lite kunglig glans...

Det blev inte så mycket springande mellan köket och vardagsrummet igår. Jag gjorde nämligen färdigt smörgåstårtan i racerfart och sen satt jag bänkad framför TV:n i 5-6 h för att inte missa en enda minut av det kunliga bröllopet. Det var väldigt fint och enkelt och det var så bra att hovet lät oss "vanliga svenssons" få ta del av allt från själva bröllopet till festligheterna före och efter! Vi kan alla behöva lite glamour i vår vardag även om det bara är via TV-rutan.

Senare på kvällen begav vi oss mot Hotell Valhall för middag och umgänge med Frida & Co. Jag hade nästan bestämt mig för att skippa Kalixdagarna i år, men ändrade mig sedan efter lite fundering. Det blev en rätt så lugn och tidig kväll för våran del eftersom att vi hoppade över själva utgången, men jag hade ändå en trevlig kväll! Vädret visade sig verkligen inte från sin bästa sida, men som tur var så fick vi sitta inne och äta i stället för ute på terassen i regn och med en massa mygg som sällskap.

Nu ska jag snart börja duka fram till kalasgästerna som dyker upp efter kl 16.00...

Bröllop och Kalas

Jag ska snart sätta igång med det sista förberedelserna inför Tonis kalas. Det blir nog att springa fram och tillbaka mellan köket och TV:n i vardagsrummet eftersom att det vankas bröllop idag och det vill man ju inte missa! Jag är mest nyfiken på klänningarna och frisyrerna så det blir spännande att se vad dem hittat på.


Kapitel 1


Jag har ridit mitt första pass med Majtan på hemmaplan ikväll och det gick väldigt bra! Hon utstrålar sånt lugn att man inte kan låta bli att påverkas. Det var som att hon tänkte "aha, det är lillmatte som ska rida så henne kan jag vara lite försiktig med till en början" - det kan jag ju inbilla mig i allafall. Man är så van vid Besse och hans små uträknade ponnyhyss, vilket ändå är kul i sig eftersom att det tillhör hans personlighet. Det får man på köpet med ponnyluggen ;)

Annars har det varit mycket hästar i helgen - dressyrtävlingar, uteritt och lektion. Jag antar att det är det som jag kommer att få ägna dem nästkommande veckorna åt eftersom att min kära sambo snöat in på Fotbolls-VM. Inte för att jag förstår tjusningen i att se ett gäng män jaga en boll på en gräsplan, men jag antar att han tänker samma sak om mitt intresse. Som tur är så är vi ju alla olika!

Slutet på maj, början på juni...

Det har varit lite dålig aktivitet här senaste tiden. Jag har helt enkelt inte haft tid att sitta vid datorn och det är ju oftast så att när det händer som mest så hinner man inte blogga om det. Vilket dilemma!

Sen sist har jag i allafall hunnit vara ner en sväng till Umeå med Camilla för att hälsa på Sanna. Trots det dåliga vädret så blev det en trevlig helg med bio, god mat, surr och ESC-finalen. Det var även första gången som jag körde bil så pass långt och det gick över förväntan. Även fast jag haft körkort i ca 3,5 år så har jag aldrig kört längre än till Luleå.

När vi väl var hemma på söndagen så var jag bara hem och vände för att sedan styra kosan mot Boden för att hämta lilla Majtan. Vi har nämligen utökat vår fyrbenta familj med ytterligare en häst. Besse har fått sällskap av en 17-årig halvblodsdam vid namn Mighty Quinn a.k.a "Majtan" som mäter 167 cm över havet. Hon har bott hos oss i en vecka nu och hon är väldigt lugn och fin och verkar ta det mesta med ro. Det blir ett spännande äventyr att lära känna henne!

Tisdagskvällen spenderade jag i sällskap med jobbarkompisarna i min grupp. Vi firade att vi vunnit STEG-tävlingen i år igen och därför blev det trerättersmiddag med bl a plankstek och diverse annat gott. Tävlingen avslutas egentligen idag, men vi var tvungen att fira i förhand eftersom att en del går på tidig semester. Det blev en trevlig kväll och jag kan lugnt säga att min mage stod åt fyra håll när jag promenerade hem.

Nu är det snart dags att börja laga middag. Hemgjord pizza står på menyn och vi har bjudit över La Familia på besök.


RSS 2.0