Veckan som gått:

  • Lämnat in första skoluppgiften
  • Vunnit min första budgivning på Tradera
  • Inhandlat vita höpåsar (yaay, inget mera letande i höladan...)
  • Snabbvisit hem till Kalix
  • Kalas hos Frida
  • Träffat syrrans nya kärlek

Höstkyla

Det var riktigt kallt när jag cyklade till jobbet på morgon. Även om man försöker förneka det så är hösten här.

Allt har sina för- och nackdelar och en fördel är att man får byta till nya fina höstgardiner. Fyndade både gardiner och nya kuddar i helgen när vi gick en sväng på stan och jag längtar tills jag får hänga upp dem och "höstfixa" lite!


Mmm...

Brownies med kolasås...MUMS!


Sötnosen!


KakanBrakan

Ingen dag är det andra lik när man är hästägare till ett sto. Under gårdagens tömkörningspass var det "high chaparall" och Kakan gick igenom hela sitt register när det gäller luftkonster och akrobatik. Vinden blåste ganska kraftigt och det var mycket stök och bök runt i kring ridbanan, så jag tror att det bidrog ganska mycket till hennes sinnesstämning. Annars har hon skött sig bra, så det är förlåtligt. Allt är ju fortfarande nytt för henne, så man får inte ha allt för höga krav i början. Sen är de ju levande djur och inga maskiner, så lite känslor måste få komma fram.
 
Det var nog skönt att få släppa på lite spänningar, för idag har hon jobbat på utan konstigheter och varit riktigt duktig. Stadig, fin och väldigt motiverad! Försökte fota henne i stallet efteråt, men fick bara en massa närbilder på en nyfiken mule. Återkommer med lite nya bilder när jag lyckas!

Höstig morgonpromenad!


Bjuder på denna...

...från förra helgens tjejkväll!


A little piece of heaven


Soffmys!Regnet piskar ner ute och vinden stormar på som bara den. Dagens inplanerade tömkörningspass fick ställas in på grund av detta urusla väder, men jag hoppas på bättre väder imorgon. Tills dess kryper jag upp i soffan med min kära sambo för lite fredagsmys med hämtmat, film och godis från Hemmakväll!

One, two, three weeks...

Veckorna bara rusar iväg och jag hinner bara tänka "äntligen fredag" så är det en ny fredag igen. som vanligt har vi en hel del att göra på jobbet, men nu har vi gjort en del omstruktureringar och byggt upp små team och då trivs jag som fisken i vattnet. Det är kul att jobba ihop sig och planera arbetet med sina kollegor.
 
På tal om planeringen så har jag redan börjat leta recept inför min kommande födelsedag. Än är det ju ett tag kvar, men fortsätter dagarna att gå såhär fort så är vi där på nolltid. Första bakverket på min lista är "Crispy cupcakes" d.v.s. kladdkakemuffins med smälta mini-marshmallows toppade med chokladcrisp. Hur gott låter inte det?

Kalix!

Det finns inget godare vatten än det i Kalix. Befinner mig på hemmaplan i helgen och just bu laddar jag för en riktig tjejkväll. Det var ett tag sen vi alla var samlade (nästan alla i allafall...).


Mera slowfeeding!

Det är väl självklart att även Kakan ska utfodras enligt slowfeeding-principen. Jag var lite orolig om det var genomförbart beroende på vilken hagkompis hon skulle få och om den hästens ägare ville ha det till sin häst. Som tur är så är Whispers ägare inne på samma linje, så nu återstår det bara att fixa i ordning hölådan och därefter är det dags för invänjning.
 
Kakan får ärva Majtans gamla låda, så halva arbetet är redan gjort. Måste dock byta nätet innan den kan tas i bruk, men det är ett ganska okomplicerat projekt. Det var däremot inte lika enkelt att då tag i ett nytt nät med hyfsat kort varsel, men även det löste sig! Ingen av sportaffärerna kunde hjälpa mig, men till slut kontaktade jag ICA-butiken ute i Örarna och de hade ett nät kvar. Helt otroligt att en ICA-butik mitt ute i ingenstans har sådana nät - det kallar jag service.
 
Jag är så glad att även Kakan kommer att kunna utfodras på detta sätt. Förstår inte att inte alla utfodrar sina hästar på detta vis och jag kan inte komma på en enda nackdel. Att packa höpåsar till höger och vänster är omodernt helt enkelt.

Lilla Zture

 
Det blev några timmars väntan på dagens utställning, men det var det värt. Zture var så duktig och kammade slutligen hem priset som BIS 1:a i Valpklass 1 till den medföljande hejaklackens jubel och hurra-rop!

RSS 2.0