Säg den lycka som varar för evigt..

Fredagkväll och jag och Mamma hade åkt till stallet för att ta in hästarna. Besse stod som vanligt snällt och väntade när jag kom för att hämta honom. Kopplade på grimskaftet och började gå då jag märkte att allt inte stämde. Han ville inte stödja på vänster bakben, så jag stannade för att kolla om bukgjorden till täcket hade fastnat runt benet då detta har hänt några gånger tidigare när han busat och rullat sig i hagen. Kikade lite närmare och trots mörkret så upptäckte jag att benet var svullet som en stock. Tankarna snurrade för fullt i huvudet på avsparkade ben, frakturer och avlivning.

Jag tog mig in i stallet med Besse linkades på tre och ett halvt ben bakom mig. In i duschspiltan för att konstatera att han var rejält halt i kombination med att han hade riktigt ont. Inget att fundera över, det var bara att kontakta veterinären som var där inom en halvtimme. Han var så pass svullen och ömmade så pass mycket att hon kunde inte göra desto mer än att ge han smärtstillande, avsvällande medicin samt ordination om att vi skulle kyla benet i 30 min i iskallt vatten för att sedan lägga på ett zinkbandage över natten. Troligen var det ingen spark då det inte fanns några sår eller märken efter broddar, men hon kunde inte säga så mycket mer förrän hon kan göra en ordentlig undersökning.

Han är nu ordinerad boxvila tills dess att svullnaden gått ner nog mycket så att veterinären kan undersöka honom ordentligt. Att stå i box inomhus med alla hästkompisarna ute i hagarna, är bara det en riktig "pärs", men om det är det som krävs så får det bli så. Hur förklarar man för en häst att den måste stå ensam inne i sin box för att hans ben ska bli bättre? Förhoppningsvis blir det bara till på måndag då vi ska kontakta veterinären igen så att hon kan komma ut och undersöka han mer ingående.

Stackars gubben, han är ju våran lilla plutt och det är så jobbigt att se han när han har så ont. Detta i kombination med den ovissheten vi befinner oss i tills dess att veterinären ställt sin diagnos gör inte situationen bättre. Jag är dock väldigt glad och tacksam över våra snälla stallkompisar som hjälpte/hjälper till och min storasyster med den erfarenheten hon har!


Kvällens nyheter!

Denna kväll vill jag även dela med mig av de goda nyheterna...

1. Jag har fått förlängt i ytterligare 1 månad. Jippie!
2. Toni har hittat sin bil och på onsdag blir det leverans.
3. Om ca 10 dagar kommer jag att ha ett eget exemplar av Friday Night Lights season 1 i min hand.

Nu väntar jag bara på att min sötnos ska komma hem från fotbollsträningen så att vi får krypa ner i sängen och sova, för det blir en tidig morgon imorgon.

Godnatt!Tiden går fort när man har roligt...

Lika fort som förra veckan gick, lika fort gick även den här helgen. Årets fattigaste månad var över i och med att det var löningshelg. Jag och Camilla styrde kosan mot Luleå för att investera lie av våra pengar och vi gjorde en del bra köp.  Fastnade för den här sötnosen som med sin starka härliga färg gav mig lite hopp om att det snart är vår. Ja ni ser ju själva..

Friday Night Lights!

Jag fortsätter att gråta för Friday Night Lights. Jag gråter av glädje, medlidsamhet och sorg för dem alla. Det finns inga tvivel - det är och kommer alltid att vara den bästa serien genom tiderna! Skådespelarna, manuset och handlingen är så kompletta att det inte finns någon konkurrens. Handligen har aldrig tappat fotfästet, utan varje avsnitt har alltid gett mig känslan av att det som händer "händer här och nu" på ett verklighetsbaserat sätt där skådespelarna plockar fram det bästa på ett enkelt sätt utan risk att bli för överspelade. Varje avsnitt har varit som att någon gett en lov att tjuvtitta in i någon annans liv. Du vet inte vad du har missat om du inte har sett Friday Night Lights.

Denna hyllning av serien kommer sig av att jag och Toni såg säsongsfinalen för säsong 3 igårkväll, vilket för min del resulterade i ett evigt lipande. Några tårar kommer troligen också av att det snart närmar sig slutet för denna serie då man tyvärr inte sända en serie för evigt. Det sägs ju att man ska sluta när man är på topp, se bara hur det gick för Beverly Hills, One Tree Hill etc.

One Tree Hill och Co kan slänga sig i väggen, förstår fortfarande inte varför jag har fortsatt att se en sådan otroligt usel serie som har tappat allt vad kvalité heter. Sämre skådespelare och manus finns inte och det är definitivt inte den serie den än gång i tiden var. Låga krav och en spyhink i ena handen är det som tagit mig igenom de sista säsongerna av One Tree Hill. Sen finns det ju även en viss nyfikenhet från min sida att se på vilket smaklöst sätt manusförfattarna väljer att avsluta denna serie som sett sina Golden Days för en lång tid sedan? Enligt vissa källor sägs det vara den sista säsongen, tack och lov...

(Obs! Bilden är lånad.)

Thank God it´s Friday!

Nu har jag jobbat färdigt för i veckan, ätit god fredagsmat (tacos) och varit till stallet. Nu ska jag bara vänta in Toni från hans träning och sen ska vi bege oss mot Risön för en omgång "Med andra ord..." där vi blivit utmanade av Tonis föräldrar. Jag hoppas och tror på vinst!

Trevlig kväll!

Det här med bloggdesign...

Efter att Frida nu fräschat upp sin bloggdesign så blev jag lika sugen på att göra detsamma. Har dock inte en blekaste aning om på vilket sätt, men det lär jag nog hinna fundera ut då jag måste övertala min kära pojkvän att hjälpa mig lite då jag inte är den bästa på html-koder och övrigt "datorgöra"...

Hälsan är A och O!

Fick idag det goda nyheterna om att det är dags för hälsoundersökning nästa vecka på jobbet. Det kommer ett team från LifeCenter i Luleå som ska "gå igenom" alla anställda och det känns riktigt spännande och bra också för den delen! Tanken är att hälsoundersökning ska hjälpa oss att bli medvetna om våran livsstil och våra hälsovanor.

Den omfattar:
  • Urinprov
  • Mätning av vikt och längd samt midje- och höftmått
  • Blodprover (blodfetter, blodvärde samt blodsocker)
  • Blodtryckskontroll
  • Fystest inkl. konditionstest på cykel
Jag har en längre tid haft planer på att boka in ett besök på vårdcentalen för att ta lite prover för att kolla blodvärden etc. men det kan jag nu hoppa över då jag får göra det på arbetstid i stället och då i kombination med en massa andra nödvändiga undersökningar.

Jag ser nästan mest fram emot fystesten, då jag för tillfället har noll koll på min kropp vad det gäller styrka och kondition. Sen har jag ju aldrig heller inriktat mig på någon träning som avser att förbättra dessa områden, utan har mest "Svenssonmotionerat" och då i form av promenader och ridning.

Men vem vet, kanske är jag i bättre form än vad jag tror? Eller också värre - nästa vecka vet jag ju i allafall!

Nu var det över för denna gången...

Äntligen var stalljouren över för denna helgen och det var även den sista för ett långt tag framöver, då vi flyttar Besse till hans nya stall på onsdag. Där har man inga jourer, vilket blir skönt då det betyder att vi kommer att kunna fokusera helt och fullt ut på Besse. De flesta sakerna packade vi idag, så förhoppningsvis kommer själva flytten att gå rätt så smidigt!

Äntligen lite bilder!

Juldagen


Nyårsafton

Fler bilder hittar du HÄR!


Hur söt får man vara?

"Mika och Anna-Bell ville fly till Afrika och gifta sig, men stoppades på tågstationen i Hannover.

Problemet?

De är sex respektive fem år gamla."


Skulle fly till Afrika - för att gifta sig

Tanken var väl att...

Tanken var väl att jag skulle försöka ge mig på att sammanfatta det gångna året, jag tror dock att det är bättre att jag börjar med att visa hur vi avslutade det gångna året. Men tyvärr så får det dröja några dagar då jag ännu inte haft möjlighet att föra över bilderna till datorn..


RSS 2.0