Valborgsmässoafton

Trots att det har varit Valborgsmässoafton idag, så har jag varken firat eller sett någon majbrasa. Det var nog viktigare när man var liten, men nu för tiden så bryr man sig inte desto mer. Däremot blev det middag med La Familia, för att sedan avsluta kvällen med TV-spel i sällskap av min kära syster. Toni har spenderat merparten av dagen på bortaplan eftersom att de skulle ha lagfest med fotbollen.

Jag har sagt det tidigare och jag måste säga det igen: "Donkey Kong Country Returns" till Wii är svårt! Man dör och svär, dör och svär, dör och svär lite till. Så efter att vi klarat en bana och testat på nästa, valde jag och syster att damma av gitarrerna till "Guitar Hero" i stället och det var riktigt kul! Jag blev faktiskt lite sugen på att beställa hem ett av de nyare spelen för att få spela lite nyare/andra låtar.

Annars är jag nöjd med min första vecka i STEG-tävlingen, trots ett litet bottennapp på torsdagen. Frågan är nu bara om jag kommer att lyckas bibehålla samma nivå, men huvudsaken är att jag når mitt slutmål när tävlingen är över.


Dagens steg:


Annandag påsk

Jag hade tänkt mig en riktig sovmorgon idag, men det gick inte så bra. Så nu sitter jag här efter att ha vaknat prick kl 07.38. Jag känner mig i allafall relativt utvilad och det är ju huvudsaken.

Idag går startskottet för årets stegtävling. Stegräknaren på alltså! I år använder vi oss av MotioMeras sida som verkar bra. De har i allafall en bättre omvandlingstabell än den vi använde förra året. Det är ganska intressant att se hur mycket man går varje dag och motion/rörelse är ju extra viktigt för oss som har ett stillasittande jobb. Jag känner mig dock inte lika taggad och motiverad över själva tävlingssdelen i år om man jämför med tidigare år, men jag ska ändå göra mitt bästa! Ska rida lektion senare idag, vilket innebär 1 h ridning som jag kan omvandla till 8 400 steg. Mitt slutmål under dessa 5 veckor är Vännäs och då måste jag gå ca 11 000 steg/dag för att hinna fram i tid.

Vädret har ju varit kanon hela helgen och jag har försökt att vara ute så mycket som möjligt. Jag var hemma hos mamma och pappa större delen av dagen igår, så då passade vi på att sitta ute på altanen och sola. Vi hann även med en långpromenad ute i skogen i Risön tillsammans med Laila (Tonis mamma). Jag hade ingen aning om att det fanns såna fina skogsvägar i Risön och vi var nog ute i 1½ h tror jag.

Senare på kvällen blev det en lång skrittur i skogen med Hanna och Pila som sällskap. Vägen hade torkat upp bra och var endast lite lerig på två ställen. Det är så nyttigt för Besse att bara komma ut och skritta och han skötte sig jättebra! Vi skrittade mest bara på utan krav, men lade även in lite skänkelvikning och öppna efter vägen. På hemvägen blev det dock lite taktande (som man nästan kan säga) är Besses fjärde gångart. När han kom till oss visste han knappt vad skritt var och den verkar onekligen ligga honom väldigt nära till hands. Han blir ju inte "springig", utan laddar snarare upp sig inombords och samlar ihop sig till en boll, trots att man inte gör någonting och sitter på halvlånga tyglar. Dock vill jag ju inte att samlingen ska komma i det läget, utan bara att han ska s k r i t t a på framåt och avslappnat, men jag är ändå nöjd eftersom att han skrittade 75% av ridpasset. Under vintern har det blivit många skritturer kring byn, både vid hand och under ryttare och det har verkligen gett resultat, så det gäller bara att träna!KÄRLEK!

Nyttigt och lärorikt!

Det finns alltid nya saker att lära sig inom hästvärlden och igårkväll fick jag lära mig att rycka av skor under ledning av min kära storasyster. Nyttigt och lärorikt - och definitivt något som alla borde kunna!

 

Jag är ju långtifrån lika snabb som våran hovslagare, eftersom att jag är tvungen att lägga in lite pauser och fundera från vilket håll jag ska hålla verktygen för att komma åt på bästa sätt. Vi tog bara av han bakskorna igår och det tog ca 30 min. Det är fortfarande lite isigt på vissa ställen i hagen, så vi lät framskorna sitta kvar till i helgen. Resten får farbror hovslagare sköta som eventuellt kommer ut under nästa vecka.

 

 

Min kära syster önskar nog att hon var liten igen, så att

hon fick vara påskkärring igen!

(Observera Doris blick på sin matte, haha)


Påskledigt!

Wiihoo, nu har jag påskledigt! Påsken är en av mina favoritledigheter av den enkla anledningen att det inte finns några "måsten" + att vädret (oftast) brukar vara bra så att man kan vara ute. Om man har tur kanske man får ett påskägg också, men vi får väl se vad Påskharen hittar på...


Learning by doing

Nu har det tinat så pass mycket ute så under veckan ryker skorna på Besse. Min kära syster tycker att det är på tiden att jag lär mig att göra det själv och jag kan väl inte annat än hålla med henne. Hon har lovat att hjälpa till, men på ett villkor - att jag gör det själv med hjälp av instruktioner från henne. Hon avslutade dock med "jag kan ju hjälpa dig om det blir tungt att hålla i hoven". Systrar är bra!

Nya utmaningar!

Många är de tillfällen då tanken att studera vidare poppat upp i huvudet. Jag lider dock av beslutsångest big time, vilket innebär att det ofta uppstår problem (vare sig det gäller inköp av skor eller att välja utbildning). Till slut så bestämmer jag mig, men jag behöver oftast fundera lite. Det är också anledningen till att jag inte sökt någon utbildning ännu och för att vara ärlig så känns det inte så lockande att gå ner på studiemedel när man är van att jobba.

Samtidigt har jag alltid "gillat" att plugga och suget att börja finns ju hela tiden där, om man nu bara visste vad man skulle vilja läsa. Det finns helt enkelt alldeles för mycket att välja emellan...

En annan bidragande orsak är även att jag trivs väldigt bra med mitt jobb och med mina arbetskompisar. Jag utvecklas och lär mig något nytt varje dag, så därför har jag inte direkt känt någon stress för att börja läsa igen. Varför dra på sig studielån och hoppa på en utbildning "bara för att..." när man egentligen inte riktigt vet vad man vill utbilda sig till?

Nu verkar jag dock ha hittat en bra lösning. Jag har nämligen sökt en fristående kurs på 15 hp med start ht 2011, som jag kommer läsa utöver mitt arbete. Dels ger det mig en chans att komma in i själva "pluggandet", men jag får också en chans att känna mig för lite och kanske ger det mig en hint om vad det är jag ska fortsätta med! Nu hoppas jag bara att jag kommer in och därefter får ihop planering med mitt övriga liv och fritid.

Utbildning är aldrig dåligt och nu slipper min hjärna skrumpna ihop ;)


Duktig gubbe!

img_3407 (MMS)

Duktig gubbe!


Renovering påbörjad...

Toni var inte så svårövertalad som jag trodde...

Idag startar nämligen operation "Renovera hallen". Jippie!

Ssssöndag!

Jag ser verkligen fram emot den kommande veckan då vi får oss lite välbehövlig ledighet. Vi (eller jag, haha) har pratat om att vi skulle sätta igång med renoveringen av hallen, men det återstår att se om jag lyckas motivera/övertala min kära sambo till det ;)

Min söndag har annars förflutit på i ett ganska lugnt tempo. Toni har varit borta hela dagen för att spela match i Kiruna och då har jag valt att spendera större delen av dagen i stallet för att påbörja vårstädningen lite. Vi hade morgonjouren i stallet på morgon, så när alla hästarna kommit ut i sina hagar var det bara att köra igång. Besse får ju en ny stallkompis på fredag, så då passade vi även på att organisera upp lite bland våra saker samt ta hem alla vintertäcken m.m. för att frigöra lite mer förvaringsutrymme. Nästa punkt på att-göra-listan blir att mocka hagarna, men det får vi ta när det torkat upp lite mer.

Till veckan går startskottet för årets stegtävling på jobbet. Förra året (?) tävlade vi under lagnamnet "Duracellkaninerna" (som går och går och går...), men i år tävlar vi i stället som "Mosatramparna". Tävlingen håller på hela maj månad, om jag inte minns helt fel.

Drömvinsten 2011

"När en stjärna ska bli till, då ska du använda Clever Hill!"

Clever Hill Q

Måste få dela med mig av den roliga nyheten att en av min systers bekanta vunnit "Drömvinsten 2011" i Tidningen Ridsport. Extra stolt blir jag eftersom att det var min kära syster som kom på slogantexten som gjorde att hon vann. Årets pris var en betäckning med bruksprovssegraren Clever Hill Q, så det var ju ändå lite synd att hon inte valde att tävla själv.
(Klicka på bilden för att komma till artikeln!)

Nya musikfavoriter:

LMFAO - Party Rock Anthem

Chris Brown feat. Chipmunk - Champion

Mumford & Sons - The Cave

 

Snoop Dogg vs David Guetta (remix)

So sick and tired


Jahapp, då gick man och blev sjuk igen. Helt utan förvarning dessutom. Det känns så trist eftersom att jag varit sjuk rätt så nyligen och det vackra vädret gör ju inte precis saken bättre heller. Oj, vad pessimistisk jag lät nu. Fördelen är väl att jag slipper vara sjuk under påskhelgen!


Den eviga väntan...

Det är ca 2,5 månad sen vi lät vår vackra Majtan vandra vidare. Jag tänker på henne varje dag, men under den senaste tiden har det märkts av mer. Trots att jag känner saknad varje dag, så har den varit mer påtaglig under de senaste veckorna.

Jag kanske har nämnt det tidigare, men jag kan ännu inte förstå hur ett varelse kan fånga en så starkt från första stund? Man får ju en stark anknytning till alla ens djur, men det jag/vi upplevde med Majtan kommer vi nog aldrig få vara med om igen. Det finns dem som aldrig kan eller kommer att förstå vad ett djur kan betyda (och det gäller både djur- och ickedjurmänniskor) för en.

Jag vet att hon har det bra och att det var rätt beslut, men samtidigt önskar jag fortfarande att hon var här hos oss - stark, frisk och hel!

Man ska ju inte jämföra människans känslor med djuren, men jag tror ändå att de också kan uppleva saknad. För Besse tog det några dagar innan han förstod att hon inte längre skulle komma in genom stalldörren på kvällen, men trots det så upplever vi fortfarande att han väntar...Ett litet smakprov från igår...


Baby goodbye

Ikväll står ett besökt till Luleå på agendan. Det blir middag på Allstar tillsammans med Frida, Camilla och Fridas släkting Elina och därefter beger vi oss mot Kulturens hus för att avverka den sista julklappen - konserten med E.M.D! Toni har gjort tappra försök att reta mig, samt utnämnt mig till fjortis, men det kan jag gärna ta för jag skäms inte att säga att jag gillar dem ;) Jag tror i allafall på en toppenkväll!

6th of april

Ja, undrar om denna vår ska regna bort? Ikväll var hästarna blöta, täckena var blöta och vi var blöta. Vi hade planerat att rida en sväng runt byn, men valde att ställa in p.g.a. det trista vädret och strömavbrottet som gjorde att det var kolsvart i stallet.

I övrigt är det ju ingen vanlig onsdag idag, för det är nämligen min kära systers födelsedag. Vi ska fira henne med tårta på söndag, men sin present fick hon idag och hennes reaktion var dagens bästa! Det är kul när personer i ens omgivning blir glada. Presenten var nämligen en flygresa ner till Marie och Dan tillsammans med mig den 1-5 juni, där vi bl a ska hinna med ett besök på Strömsholmstävlingarna för att kika på vackra hästar och duktiga ryttare! Den helgen ser jag verkligen fram emot!
RSS 2.0