Glögg & julpynt.


"Det är så länge sen vi umgicks, så på lördag bjuder jag in dig på glöggkväll med tilltugg hos mig. Förhoppningsvis med Justins konsert i bakgrunden. Hoppas du kan komma!"


Ett mysig kväll med gänget är ju ett erbjudande man inte kan motstå. Det var en riktigt bra idé Frida! Det verkar definitivt bli en helg i julens tecken:


    ♥      Julklappsshopping i Luleå med Kristina.
    ♥      Glöggkväll hos Frida.
    ♥      Dags att julstäda och pynta!Julskyltning.

Man tål att se bra filmer många gånger och en av de filmer som lätt hör till den kategorin är The Holiday med Jude Law och Cameron Diaz m.fl. Det är inte bara en helt underbart mysig film, utan också en bra film att se nu i bärjan på juletid eftersom att det är litegrann av en julfilm.

På tal om julen så är det dags för julskyltningen idag så det blir att gå en sväng på stan och kika lite för att sen fika lite, förhoppningsvis på Lyktan. Jag är lite sugen på deras mockarutor och chokladbollar, mums!

                               image93

Friday Night Lights

Jag är fast och beroende av denna serie. Toni och jag hade ett litet marathon igår och såg till avsnitt 4 på säsong 1 och jag vill bara ha MER! Jag gråter för Jason, hatar Lyla och hoppas på Matt. Lite minus för dåliga kameravinklar, men man vänjer sej fort.

                                   image92

...har det gått för långt?

I det föregående inlägget reflekterade jag över mitt ihärdiga pluggande och efter ett litet samtal från Toni fick jag nu veta att jag även fortsatt mitt pluggande i sömnen. D.v.s jag har diskuterat (!) och berättat om alla sjukdomar och blodkärl m.m med min lärare. Nu är det nog på allvar dags för en liten vila.

Hjärtinfarkt & plugg.

Äntligen en liten stund över att ta det lite lugnt. Veckan har varit fylld av pluggande i massor och min hjärna har gått på högvarv för att lära sej ALLT om cirkulationsorganen och dess sjukdomar. Kvällen innan provet hade jag bara en massa information om hjärtinfarkter i huvudet och tankarna som gick runt i huvudet innan John Blund anlände var symptom på hjärtinfarkt och kärlkramp i hjärtat, även kallat Angina Pectoris som det så fint heter på latin..

How come you cut off my baby before her hoochie pop?

Justin, Justin, Justin! Vad mer kan jag säga?

Justin I

Justin II

Justin III

Super Nintendo.

Jag ber en tyst bön till gudarna att mitt Super Nintendo aldrig ska gå sönder. Ingenting går upp mot lite nötande av Super Nintendo när Mario och Donkey Kong & Co är som bäst. Det tråkiga är att jag skulle behöva leta upp ett nytt Mario Allstars eftersom att det hänt något underligt med det.

Det skulle dock inte sitta fel om det i en av årets julklappar fanns inslaget ett Nintendo Wii. Jag får lägga till det på min önskelista, men då måste jag komplettera med en ny TV också, eftersom min inte har så mycket att komma med, med sina 21 tum.

                                                            image91

Lite nostalgisk?                            image90

                                                   Har vi varit såhär små Frida?

Movienight.

För kvällen var det "Superbad" på programmet och den var helt okej med ett plus i kanten. Jag hade nog dock lite för höga förväntningar, men McLovin' styrde upp det hela bra. Toni laddade upp med stora mängder popcorn så nu är jag mätt. Väntar nu på att Alicia Keys nya album ska laddas ner (hon fick en 5:a i NSD för det) och att Toni ska komma tillbaka efter sitt korta chaufförsuppdrag åt sin syster..

Godnatt!

Dagens samtal.

Tjuvlyssnade lite på två äldre herrar idag på bussen..

Herre 1: Du som har varit militär i dina unga dagar, ska inte du promenera hem sen för att få lite motion?
Herre
2: Nja, det tror jag nog inte. Bussen är ju så bra att åka med.

Herre
1: Jodå, det är sant.

Herre
2: Sen så skulle det ju nöta så mycket på mina skor också.


                                Efter vidare fundering...

Herre 2:
Ja, fast skulle jag ta längre steg så skulle de inte nötas lika fort (avslutar med ett skratt!)

Där fick han till det gubben, det fick i allafall mej att le, haha.

Jobb & Utbildning.

Tankar och funderingar som ständigt återkommer är de om framtiden, oftast då med tanke på utbildning, jobb etc.
Vad vill man göra? Vilken utbildning ska man söka? Kommer man att få jobb? Hur vet man att man väljer rätt? Alternativen är alldeles för många eller så kanske man bara är dåligt informerad. Jag vill inte vara en av alla dom människor som läser en utbildning utan att vara någorsålunda säker på att man kan få jobb - att de finns goda framtidsutsikter.

Självklart ska det ju var något man är lite intresserad av, men man måste ju kunna få jobb efter utbildningen är avslutad. Det är mycket pengar det handlar om och avgörande val. Jag är nog kanske ännu för liten för att göra ett sådant val, jag får hoppas att jag växer till mej så blir jag nog redo att ta mej an den stora världen!

Ben & Jerry is in the town!

Jag hoppas de känner sej varmt välkomna för som vi har längtat. Nu behöver vi inte längre inhandla dereas goda glass i Luleå, utan kan bara bege oss ner till Draggen. Denna glada nyhet lyste verkligen upp min och Camillas kväll i går, då vi saknade bra alternativ till lite lördagsgott..

Helgbestyr.

Min lördag:

    ♥     Stalltjänst, uppstigning kl 7.00.
    ♥     Inköp av Fars Dag-present
    ♥
    Tillagat Pasta Carbonara med storasyster, mums!
    ♥
    Kikat på Supernannyn som uppfostrat tjuriga ungar och föräldrar (!)
    ♥
    Filmkväll med C & Co.

Film & Invigning.

Glädjen över snön förbyttes ganska fort mot en känsla av hopplöshet när jag steg upp på morgon och tittade ut genom fönstret. Regnet vräkte ner och snön höll sakta, men säkert på att smälta bort. Vars hade snöstormen som vädergubbarna igår lovat skulle komma tagit vägen?

Kvällen tänkte jag spendera tillsammans med min sötnos till pojkvän som för närvarande försöker hitta någon lämplig film att ladda ner. Mina förslag var Heartbreak Kid, Superbad och License to wed - filmer som går i skrattets tecken. Superbad har vi ju planer att se på bio (när den till slut når Kalix, vilket kan ta ett tag), men det är ju inget fel med en liten smygtitt och en bra film ser man gärna flera gånger. Sen blir det ju såklart att se veckofinalen av Idol, Go, go Mattias!

Här i Kalix har det ju varit lite av "Dagen med stort D" då Kalix nya och enda galleria skulle invigas. Jag, Camilla och Kristina bestämde oss för att åka dit och kika en sväng samt för att hälsa på Frida på hennes nya arbetsplats. Allt var riktigt fint och man fick lite känslan av att vara i Smedjan i Luleå. Utbudet på affärer är dock inget att hurra över eftersom att de flesta bara är de gamla vanliga affärerna som bytt adress. Det såg ut att gå riktigt bra för Frida som jag och många andra tror passar perfekt för rollen som butiksbiträde!

Vitt & fint.

Tomten måste ha tjuvkikat på min önskelista för nu är det alldeles vitt och härligt ute. Mängden är ju dock inget vi ska prata om, men det är en bra början. Det är perfekt promenadväder ute då det är ca -4 c och helt klart på himlen, så därför ska jag och Frida nu bege oss mot Camilla!

Det goa, gröna träsktrollet.

Du kan ju inte annat än älska honom och hans vänner?

image89

(...fastän jag var av en helt annan åsikt innan jag hade sett filmerna)

Gång på gång framkallar dessa filmer en massa skratt och ligger nu på min topplista över bästa animerade filmerna, dock är Madagascar ohotad i toppen.

48 dagar, 8 timmar, 56 minuter.

November och ca 1 ½ månad kvar till jul. Nu börjar det bli dags att planera julklappsinköpen och sin egen önskelista. Det senare är ett kapitel för sej, eftersom att jag nyss fyllt år och haft nog med problem att önska mej saker då, så vi får se hur det går nu. För tillfället ser den ut såhär:

  • Snö (i stora mängder och inom en snar framtid!)
  • Elektrisk juicepress
  • ........?
För Er andra som också vill hålla koll på nedräkningen:

-----> Hur många dagar är det kvar till Julafton?

Fest & Filmkväll.

Kalaset vårat blev riktig lyckat och alla var nöjda och glada. Tack för en härlig kväll! Det var väl ingen av oss som direkt jublade under gårdagen då vi var tvungna att åka tillbaka för att städa och flytta tillbaka alla bord och stolar, men det gick ändå. Bilder kommer senare.

Kvällen spenderade jag med sötnosen och vi laddade upp för ett litet filmmarathon med "Stygga Pojkar", "Alfie" och "We are Marshalls". Tre riktigt sevärda filmer med "Alfie" i topp (det är något speciellt med Jude Law, dock kan jag inte riktig sätta fingret på det). Mumsade på kladdkaka m. glass och bananer, men orkade tyvärr inte Häagen-Dazsen som Toni köpt. Får äta den vid ett senare tillfälle, kanske ikväll gubben?

Äntligen har svenska folket fattat!

Trots att jag missade gårdagens Idol kan jag i allafall glädja mej åt resultatet. Efter lång väntan har Sam äntligen åkt ut. Jag jublar inombords efter som att jag anser att han aldrig haft något att göra i tävlingen. Han pressar fram sin röst så hårt att vi börjat undra om det inte ska komma ut något mer snart. Nej, det var helt klart rätt som åkte (trots att jag inte sett deras bidrag). Den sångförmåga (?) som Sam visat prov på kan varenda en få till hemma och vi söker inte till Idol för det! Tack och hej Sam Hagberth!

------> Aftonbladet's artikel

Förberedelser & inköp.

Dagen har varit full av förberedelser inför vårt stundande kalas och än finns det ganska mkt att fylla ut tiden med.
Nu är inköpen av mat etc. i allafall nästan färdig, lite smått och gott finns dock kvar att köpa.
Kvällen kommer vi att spendera i Risön för att ställa i ording dukning och dekoration.

Förhoppningsvis löser det sej med kläder också tack vare Frida. (Tack gumman!) Tar det slut på alternativ har jag ett eget förslag på min utstyrsel - en Lordimask. Då tar jag nog hem segern i kategorin "Mest Rockigast", haha.

Vi har varit lite hemlighetsfulla angående vårat koncept så vi hoppas att alla blir nöjda och glada eller vi har ju sett till så att alla ska bli det.

RSS 2.0