Deltidspluggis

Då är jag redo för morgondagens skolstart. Jag har dock inte fått mina inloggningsuppgifter till Fronter ännu, så jag tänkte kika förbi Studentservice imorgon och få det fixat. Därefter blir nästa steg att beställa hem lite böcker. Vi har även skola på onsdag och då blir det en mer utförlig genomgång av kursen och dess upplägg. Det känns riktigt kul och motiverande att få "sätta sig bakom skolbänken" igen!


27 augusti 2011

Det blev en heldag med familjen i IKEA-land. Jag hade en förhoppning om att hitta lite höstkläder på Rajalla, men det blev inga större klädinköp den här gången. Gjorde ändå några andra småfynd, bl a billigt strössel (polka och daim) som jag ska använda nästa gång det vankas cupcakes. Det var ruskigt mycket folk i Haparanda, men det är väl också vad man kan förvänta sig när det är löningshelg.

Egentid blir kvällens ledord. Min bättre hälft är ute och socialiserar med sina kompisar, så jag har planerat för att krypa upp i soffan framför någon bra film eller serie.

Upp som en sol - ner som en pannkaka!

Gårdagens lärdom: Vänta aldrig med att skrapa en lott!

Det hela började när Toni städade ut ett av våra skåp och hittade några sportlotter som i sin tur var vår vinst på några lotter vi köpt tidigare. Han skrapade dem och upptäckte att vi vunnit en resa till Teneriffa och...

...vänder därefter på lotten och uppäcker att vinstutlämningstiden löpt ut
13 maj 2011!

 


Veckan som gått hästmässigt sett:Som jag tidigare nämnt så är Centis familj på semester, vilket innebär att jag har hand om honom på heltid för tillfället. Under föregående vecka har han varit full av hormoner, då hans kära flickvän/hagkompis varit brunstig. Vi har tagit det rätt så lugnt med mycket skritt och lite arbete på töm.

Torsdag + fredag blev det lite uppmjukande arbete på banan, men under torsdagens pass var jag verkligen inte med. Min syster var med och instruerade från backen, men jag var varken med i knopp eller kropp och red slarvigt. Mot slutet gick det dock bättre och då kom både han och jag till bättre arbete.

På lördagmorgon blev det en skogstur efter Grantjärnsvägen i sällskap av Camilla. Hon var snäll nog att ta sin morgonpromenad med oss, vilket var jättekul. Vi skrittade hela vägen och var ute i ca 45 min. Det är för övrigt en riktig mysig skogsslinga, som ni även kan se av bilden ovan. Solen värmde skönt, så det blev en riktigt bra start på dagen.

Igår var det lektionsdags för syster igen och nu gick det betydligt bättre. Vi jobbade på i galoppen och han blev jättefin och mjuk mot slutet, så både häst och ryttare var nöjd på hemvägen.

Kvällens ritt blev en skogstur där Laila och lille Remi var med som sällskap. Även denna dag tog vi slingan upp efter Grantjärnsvägen, fast nu tog vi en annan hemväg som innebar lite klättring i backe och över stock och sten. Det var Remis första tur tillsammans med en häst och han skötte sig toppenbra! Som den vattenälskande labrador han är, så blev han väldigt lycklig när vi kom fram till tjärnen där han kunde bada.

Helgen:

Dagarna går så ruskigt fort så man knappt hinner med. Helgen var över i ett andetag och nu är jag inne på min 4:e (!) jobbvecka efter semestern. Helgens varma väder gjorde att det kändes som sommar igen, vilket var riktigt skönt efter förra veckans kalla ruskväder. Det var så illa en kväll att jag faktiskt funderade på att ta fram långkalsongerna där ett tag.

Helgen har annars varit innehållsrik med familjemiddag hos mamma och pappa tillsammans med Tonis föräldrar, fotbollsderby, mys och hästar till höger och vänster. Det har blivit en hel del stalltid den senaste tiden, men jag klagar inte. Det är en livsstil jag inte skulle vilja vara utan!Majtan och Ann-sofie
sommaren 2010

Finn 3 fel

Min dag började så fel som det bara går. Det hela började när jag kl 7.35 upptäckte att jag skulle börja jobba kl 7.30, fast jag trodde att det var kl 8.00. Jag ville verkligen inte gå miste om ett tidigt pass (eftersom att vi inte har dessa så ofta), så jag satsade på att hinna till jobbet innan kl 7.45 och klara mig på flex-kvarten. Klädde på mig snabbt som tusan och sprang ner till cykeln, cyklade 20 m och vad händer? Kedjan på cykeln hoppar av...

...hade inte tid att vända så det fick bli powerwalk resten av vägen. I ett gupp tappade jag både cykelkorg och matlåda, men som tur var så lossnade inte locket annars hade jag haft min lunch utspridd på marken. Jag powerwalkade vidare och hann fram till jobbet just i tid för att stämpla in kl 7.45 och jag upptäckte nu att jag skrivit klockslag 5 ggr i detta blogginlägg. Det är allstå dåligt att stressa, för allt går tydligen fel.

The chairman

Jag såg den, ville ha den och köpte den!


Skolstarten närmar sig!

Nu har jag fått första informationen inför höstens kommande kursstart. 29 augusti börjar jag alltså "skolan" igen och jag kommer att läsa en fristående kurs utöver mitt vanliga arbete. Jag är motiverad och det ska bli kul att få gnugga geniknölarna litegrann, så att hjärnan slipper skrumpna bort (haha...).

 


Köpte min första orkidé igår och den passa...

img_5951 (MMS)

Köpte min första orkidé igår och den passade bra i sovrumsfönstret!


Dagens hästeri:

Det var skönt att få dra på sig ridstövlarna idag. Centi har kommit hem efter 3 veckors bete och jag kommer att ha hand om honom under den närmsta veckan, då hans familj åkt på semester. Han har haft en lite kort sommarvila under betet, så dagens ridpass blev ett 60 min skrittpass i skogen. Han var pigg och framåt, så vi tuffade mest bara på.

Besse har också fått komma ut i skogen ikväll. Det blev en körtur med Lotus och Frida med mycket trav. Inga mygg och klar härlig skogsluft, behöver jag säga att det var uppskattat av alla som var med?

Nu ska jag dock krypa upp i soffan bredvid min kära sambo, för att se pilotavsnittet av "The Wire".

Saturday so far

Lilla fröken Doris är här på besök medans matte Ann-Sofie jobbar. Hon sover nu gott på golvet bredvid mig, efter våran långpromenad efter strandpromenaden med Camilla som sällskap. Doris följde mig som en skugga redan 15 minuter innan vi skulle gå iväg och då hade jag inte ens "sagt" åt henne att vi skulle på en promenad. Hon är så söt!


Enda saken på min to-do-list idag var att putsa fönstren här hemma. Inte den roligaste lördagssysslan, men ack så nödvändig. Vardagsrumsfönstren är klara och nu väntar jag bara på att solen ska vandra runt huset, så att jag kan ta köks- och sovrumsfönstren också.

Får se vad kvällen har att erbjuda. Toni ska på bastukväll och jag ska styra kosan mot Luleå med min kära familj!

Trist!

Det är väl bara att acceptera...

...nu är sommaren slut, för ikväll åkte fleecejackan fram...


En ovanlig måndag...

Nu är det dags att koppla av i soffan framför senaste avsnittet av Entourage efter en fullspäckad dag. Storasyster Marie och Dan är på besök i våra norrländska skogar, så vi ätit middag hos Mamma och Pappa. Jag hade lovat dem att bjuda på vårrullar, så jag skötte middagen och Mamma fixade en jättegod Pavlova-rulle till efterrätt. Den ska jag definitivt prova på att göra när tillfälle ges!


RSS 2.0