Kvällens fråga

Varför har Andreas Carlsson från Idol-juryn på sig solglasögon...inomhus...i direktsändning?


Har han fått stryk?

Är han bakis?

Eller har han ögoninflammation?

Dop & helgmys

Precis som jag trodde så blev det en bra helg med allt vad jag planerat och lite till. Ibland kan det nästan bli lite för mycket av det goda.

Dopet var trevligt och Tonis andra systerdotter heter nu Hilda. Efter dopet bjöds det på mat och fika och jag är ju inte den som tackar nej till fika och vilket fikabord det bjöds på! Tur som var så var jag rejält sugen och jag tog ett smakprov av nästan alla sorter.

Sedan bar det av till vår äldsta storasyster för mys och mera mat. "Riktiga" hemmagjorda hamburgare, 3 st stora och väldigt kramsjuka hundar, film och marängswisch utgjorde våran kväll och trots att jag somnade under filmen så blev det en bra kväll!

Söndagen ägnades åt matlagning och hemmabestyr. Bl a har jag äntligen hunnit med att hänga upp våra gardiner i vardagsrummet. Nu har jag bara ca 99 saker kvar på min att-göra-lista, men vi tar en sak i taget.

På torsdag bär det i allafall av mot IKEA, jippie!

Never ever ending

Dags för att intresseklubben att anteckna...

...Min första syssla när jag klev in genom dörren hemma ikväll var att ta tag i vårt monstruöst, stora diskberg som slagit bo på i våran diskho och på våran diskbänk. Det var nämligen min tur att diska och jag har...hmm...en tendens att samla på mig ordentligt med disk innan jag får tummen ur att ta tag i det.

Jag antar att "ska man göra något, så ska man göra det ordentligt", eller hur?




1 vecka och 3 dagar

Hmm, 1 vecka och prick 3 dagar sen jag sist uppdaterade. Dåligt, dåligt. Jag skyller på att jag börjat jobba igen efter min korta, men ack så nödvändiga semester. Som vanligt skulle det ta allt för lång tid att summera ner vad som hänt och vad jag gjort sen sist, så jag hoppar nog över den biten.

Imorgon är det Ä-N-T-L-I-G-E-N fredag och det är lika skönt varje vecka. Helgen har jag redan planerat i minsta detalj och det kommer att bli allt från barndop till systermys. Jag gissar på att det kommer att bli en bra helg i allafall.

Svenska Hollywoodfruar

Ikväll visar TV3 det första avsnittet av "Svenska Hollywoodfruar" och det vill jag inte missa! Så därför tänker jag bänka mig framför TV:n med en kopp thé och några mackor för att få en tjuvtitt in i deras liv en stund. För er andra som är nyfikna på programmet så visas det kl 21.00.

Fler bilder!



Nu har jag laddat upp bilderna från våran lilla semester. Denna gången valde jag medvetet att inte fota allt för många bilder, eftersom att vi redan varit där en gång och det var faktiskt skönt att bara "ha semester" i stället för att stressa med kameran. Resten av bilderna hittar ni som vanligt HÄR!


Några snabba...

Min dag i korta drag:

- Morgonbestyr i stallet. Storasyster tömkörde Besse.
- Fotbollsmatch i Sangis där vi fick se Toni och hans fotbollslag bli seriesegrare, vilket innebär att de kommer att spela i div 5 nästa säsong. Grattis gubben!
- Middag, efterrätt och film hos kusin Kristina. Mysigt!

Små, små moln!

Jag slutar aldrig att förvånas av hur stor påverkan våra kära fyrbenta vänner har på en. Är nyss hemkommen från stallet och ikväll var en sådan kväll då jag går hem på små moln och med ett litet leénde på läpparna. Vi är nu igång efter min och Besses semester/vila och det har nog gjort både mig och han gott, för han var riktigt duktig ikväll! Motivationen är nu på topp och då antar jag väl att det bara är att tuta och köra?



Ett smakprov...

Jag är nu i full färd med att ladda upp lite av sommarens bilder. Här är ett litet smakprov:





Resten av bilderna finns HÄR!

Godmorgon!

Jag möttes av solens strålar när jag vaknade på morgon och i samma stund bestämde jag mig för att skjuta på frukosten en liten stund för att ta en härlig morgonpromenad i stället. Att jag även behövde köpa hem mjölk till min morgongröt var även en bidragande orsak.

Sagt och gjort, nu har jag inte bara hunnit med en morgonpromenad - jag har även i samma veva hunnit med ett besök på banken, inhandlat lite småsaker och solat och klockan har inte ens hunnit bli tolv (!).

Där gick startskottet...

Årets Idolpremiär har jag avnjutit i trevligt sällskap med tända ljus och en kopp thé. Jag har inte så mycket att säga om det första avsnittet, men min kära syster var så gullig då hon fixat i ordning lite myspys till vårt TV-tittande. Nu kan man ha lugna soffkvällar med gott samvete, vilket är fördelen med hösten!

Borta bra, men hemma bäst!

Jag upplevde tydliga kontraster när jag vaknade av regnet som smattrade mot fönsterrutan på morgon. Igår när jag vaknade var jag på soliga och varma Kreta och nu är jag hemma. Dock känns det underbart skönt! Missförstå mig inte, veckan har varit härlig och varm, men det är alltid extra skönt att komma hem.

Om jag ska ge en kort sammanfattning så har vi haft en riktig sol- och badsemester med underbart väder, där vi spenderat större delen av dagarna på stranden. Redan första dagen införskaffade vi luftmadrasser som vi använt flitigt både på stranden och i vattnet. Ett bra tips om man vill spara pengar i stället för att betala för dyra hyrsolstolar!

Någon direkt solbränna kan jag väl inte skryta med eftersom att mitt utgångsläge var "likblek mot genomskinlig" och jag kan därför konstatera att man inte hinner så långt på 1 vecka, tyvärr. Jag antar att jag nu kan kalla min hudfärg "normal" och det är ju ett framsteg i sig! Huvudsaken är att min kropp fått känna på lite sol och värme i allafall.

Denna gång valde vi bort den typiska grekiska maten och valde i stället att äta italienskt i kombination med lite kinesiskt. Vi hittade nämligen en restaurang som inte bara serverade goda italienska pizzor, utan även en massa annat gott. Det finns ett stort antal restauranger att välja mellan och risken att man väljer fel är ganska stor, vilket vi fick lära oss förra gången vi åkte ner.

Hotellet var helt okej, med minus för den genomskinliga glasdörren som skiljde toaletten från den övriga rummet och barn-/vuxenunderhållningen som drog igång kl 09.45 varje morgon med en galen tupp som gol över hela hotellområdet till ljudet av technoinspirerad bakgrundsmusik. Här var det inte direkt tal om några längre sovmorgnar för hotellets gäster.

Sista dagen hade vi bokat in oss på en 2 h lång ridtur. Det gav oss chansen att se en helt annan del av Kreta och de små Kretenska hästarna var fenomenala på att ta sig fram på de små vägarna. Toni som endast suttit på en häst 2 ggr tidigare, tog sig an uppgiften med en förvånasvärt lugn och avslappnad attityd (jag hade trott att han skulle vara mer nervös, men inte). Jag blev dock positivt överraskad av hästarna då jag hört en hel del skräckhistorier, men dem som vi fick bekanta oss med var i god form förutom att de var något tagna av värmen, men vem var inte det?

Jag kommer att ladda upp bilder vid ett senare tillfälle. Denna gången har jag valt att inte fota alltför mycket, men några bilder har jag hunnit med.

Nu ska jag bara njuta av mina resterande 9 semesterdagar här hemma och det ska bli lika skönt det! Sen gör det ju inte saken sämre att Frida kommit hem!



RSS 2.0