En kort film...

Jag har ju förresten glömt att lägga in filmen på när vi introducerar det ätbara julpyntet för Majtan. Besse har varit med förr och prioriterar höet först och sen godis. Morgonen efter hade de i allafall ätit upp allt och rivit ner lite gransris också!


Piece of Cake

Bjöd hem "La Familia" på middag igår. Det bjöds på sparrissoppa med bacon och vitlöksbröd och till efterätt hade jag förberett en våffelsmet. Jag tyckte nämligen att det var ett ypperligt tillfälle att inviga vårt nya våffeljärn som stått oanvänt sen Toni fick det i present i början på sommaren.

Till vår besvikelse blev det inte mycket till våfflor eller våfflor kanske det blev, men utan fras. Jag vet inte om det berodde på att våffeljärnet var nytt eller att jag hade blandat ihop smeten fel, men ena sidan av våfflan blev jättebra och resten blev helt smetig. Jag ska dock ge det ett nytt försök snart igen, för våfflor är ju så gott!


Sötnos!


So this was christmas...

Julhelgen var alldeles för kort i år samtidigt som den både var mysig och riktigt kul. Tomten hittade till oss i år också och tydligen så har man varit snäll i år eftersom att blev några julklappar i allafall. Personligen så föredrar jag hellre att ge, än att få och jag blev så glad när alla blev nöjda med sina julklappar. Maten har som vanligt varit det bästa. Jag är ett stort fan av julmat där julskinkan är favoriten eller är det köttbullarna...eller kanske prinskorvarna...eller kanske den gravade laxen? Tur att det är buffé så att man inte behöver välja!

En annan av helgens höjdpunkter var utgången på Juldagskvällen, med allt från bra musik till "menstomtar" och halvt uppätna cupcakes - allt i bästa sällskap såklart. Än en gång, TACK för en toppenkväll!
Det kändes inte allt för lockande att att gå till jobbet igen på måndag med alla som var hemma och lediga. Det gick dock bra, men mot slutet av dagen hade jag bestämt mig för att lämna in en sista-minuten-ansökan om ledighet. Jag hade två semesterdagar kvar (som jag hade tänkt spara bara för att "spara"), men efter lite överläggning med mig själv valde jag att använda upp dem under den här veckan. Tid med mina nära och kära är viktigare än att spara på semesterdagar "utifall att". Sagt och gjort, jag lämnade in ansökan på tisdagsmorgonen och till min glädje så blev den beviljad. Vi har det relativt lugnt på jobbet under mellandagarna och sen var vi ändå nästan full styrka eftersom att det inte var så många som tagit ledigt under mellandagarna, vilket innebär att jag nu är extra ledig idag och imorgon!

Julaftonsmorgon i stallet....

En del av julpyntet - hästvänligt såklart!

Börje och Lennart tar en slädtur runt byn med 30-åringen Mowgli. Synd att man inte kan fånga ljudet från bjällerkransen på bild...
Nu är mina Christmas cupcakes färdiga!

img_4636 (MMS)

Nu är mina Christmas cupcakes färdiga!


"Dan' före dopparedan'..."

Nu har jag officiellt jullov! Det känns välbehövligt, även om det bara blir 4 dagar. Jag har haft en fullspäckad men mycket givande dag idag. Började dagen med att storhandla med Mamma som också tagit ledigt idag. Vi var bland de första som äntrade Coop's ingång och det var väldigt skönt att ha hunnit handla färdigt innan den värsta ruschen. Vi slapp alla långa köer och all trängsel kring varuhyllorna, vilket medförde att det gick väldigt smidigt och enkelt. Julskinkan ligger nu i kylen i väntan på att den ska kokas och griljeras, men först tänkte jag äta upp Mammas och Pappas. Jag älskar julskinka och det brukar gå åt ca 2-3 st under julhelgen (jag äter dock inte upp allt själv, men nästan).

Lunchen avnjöt jag på Lyktan i bästa sällskap. Jag har längtat efter att alla ska komma hem och nu är de här, så det blev en hel del surr. Vi hann även med att planera lite inför Juldagens utgång och det blir en kväll att se fram emot. Jag saknade Frida (vars hemresa blivit något försenad), men hann som tur var kika in en sväng till henne på hemvägen sen.

Ikväll vankas det uppesittarkväll med Bingolotto och gotta hos Familjen Penttinen i Risön. De styr kosan mot Luleå imorgon och då passar vi på att umgås med dem ikväll eftersom att vi inte kommer att hinna göra det imorgon. Jag håller tummarna för att det blir någon vinst på min Bingolott...i allafall en liten!"Granen står så grön och grann i stugan..."

img_9229 (MMS)

"Granen står så grön och grann i stugan..."


Sunday!

Söndagmorgon och jag har äntligen fått sova ut. Det är så skönt att få vakna av sig själv, istället för av en ilsket tjutande väckarklocka. Nu har vi i allafall tagit oss igenom årets mörkaste vecka och på onsdag (eller är det tisdag?) så vänder det mot ljusare tider igen. Man känner verkligen av att man fått "i sig" alldeles för lite dagsljus och jag gissar att det är därför som jag har varit så trött under den senaste veckan.

Jag och Mamma hade morgonjouren i stallet igår och efter att vi hade släppt ut hästarna samt fixat alla sysslor, så begav vi oss ut på en liten promenad med Besse. Det är mysigt att vara ute tidigt på morgonen innan alla har vaknat.

Annars har vi planer på att klä julgranen idag. Vi hämtade hem den igår och den står färdigt på plats, så nu är det bara pyntet som saknas, men först blir det en skogspromenad med systeryster och Doris!

Jul, jul, jul...

Oj, lite dålig aktivitet här under de senaste veckorna. Jag får skylla på att vi är mitt uppe i julmånaden. Här hemma missbrukas det julsånger på hög nivå. Om vi inte lyssnar så sjunger vi och jag kan väl lugnt påstå att det inte är någon vidare skönsång direkt. Jag sjunger hellre än bra om man säger så.

Jag och Toni är vår jultradition trogen - en julfilm per adventshelg. Vi har värmt upp med "The Holiday", "Love Actually" och "The Santa Clause" och om en liten stund blir det "Ensam Hemma". En riktig klassiker alltså! Vi sparar dock det bästa till sist..."ELF"! Det är helt klart julfilmen no 1 enligt min åsikt.

Sen har vi blivit som barn på nytt i och med att vi börjat se julkalendern igen, precis som när man var liten. Vi har hela säsongen av "Sunes Jul" och sen följer vi även årets julkalender på TV som faktiskt (!) är bra. Även det blir nog en tradition att hålla fast vid. Nästa år har jag önskemål om att få se "Mysteriet på Greveholm" eller "Tomtemaskinen".

Imorgon bär det av till IKEA-land för att handla de sista (eeh, första...) julklapparna. Jag har laddat upp med julmusik under bilfärden så det blir nog riktigt mysigt!RSS 2.0