Början till panik..

Vilken jävla skitdag det har varit idag. Jag har spenderat dagen i Luleå med Toni, Frida och David och jag har inte hittat ngt att ha på mej på vårat kalas. Panikkänslorna börjar så smått göra sej påminda. Jag är dömd till att gå naken..

Kalas & Presenter.

Nu är allt kalasande färdigt för denna gången, som tur är finns det lite fika kvar ännu så att jag kan fortsätta med mitt fikande i några dagar till. Toni var riktigt söt då han erbjöd sina tjänster till mej så att jag skulle få ta det lugnt hela dagen lång (dock hade jag ju lite problem med att ta det lugnt, fastän det var min födelsedag). Tanken var god i allafall, tack för det Sötnos!

Jag fick också en massa fina blommor och jag älskar färska blommor. Det skulle inte sitta fel med att alltid ha fräscha, fina blommor hemma varje vecka! Presenter fick jag också och här är några av dem:



Något som gjorde att det värmde lite extra i magen var dessa fina ord som Frida knåpat ihop och skrivit i ett kort:

"Ibland är det svårt att hitta orden,
för att beskriva den bästa vännen på jorden,
Vi knyter ihop våra vänskapsband till en knut som vi aldrig ska knyta upp,
och för att våran vänskap aldrig ska ta slut garderar vi oss med en dubbelknut!"

Vi har ju sparat en liten del av kalaset eftersom att det blir 80-årskalas nästa helg. Då får vi fira att vi blivit 20 år med dunder och brak, haha.








En alldelels speciell dag.

Tralala, vad är det för speciellt med denna dag? Jo, för idag är det min födelsedag!
Tiden som tonåring är nu officiellt över och nu tar det hårda vuxenlivet vid..
Jag är ändå glad för jag får äta TÅRTA! Mums, mums!

image86

Hjälp!

När man minst av allt vill ha den kommer den lömskt krypande med uppdrag att inta din kropp och försätta dej i ett odugligt tillstånd...det jag talar om är den fruktade och skoningslösa FÖRKYLNINGEN!

Recept: Laxpytt m. romsås.

Laxpytt m. Romsås (4 port.)

 
♥ 400g laxfile
♥ 2 gula lökar
♥ 8-10 kokta potatisar
♥ 300g grön sparris
♥ 2 tsk margarin
♥ 1 tsk salt
♥ 1 krm vitpeppar
♥ rivet skal och saften av 1/2 citron
♥ Rouccola sallad (så mkt som man vill ha)
 
Sås
 
♥ 2 dl matlagnings youghurt
♥ 40g löjrom eller stenbitsrom ( jag använder löjrom)
♥ 2 msk dill
♥ citronpeppar efter behag
 
Skala och hacka löken, skär pottar och lax i tärningar. Skär sparrisen i cm-tjocka skivor och koka den ca 1 min i lättsaltat vatten. Stek löken och pottarna i 5 minuter, lägg i sparrisen. Stek laxen och blanda rubbet, smaksätt med salt, peppar, rivet citronskal och saften av citronen. Lägg i rouccolan i pytten, blanda om. Rör ner romen och dillen i yougurten, smaksett med citronpeppar, KLART!

Bland det godaste jag har ätit! Fräscht och gott, men även perfekt för dej som tänker på vikten eftersom att receptet kommer från Viktväktarna.

Konsten att göra ingenting.

Den senaste tiden är det något som jag har haft väldigt svårt för. Jag planerar var enda ledig minut och försöker hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Jag har tappat den "tiden" då man inte har något att göra. Jag hinner knappt se på TV nu för tiden.

På något konstigt sätt har det tydligen satt sej i kroppen eftersom att jag glömmer bort att andas ibland, detta leder till att jag gäspar onormalt många gånger per dag och bara får en ytlig andning.
Mitt eviga planerande för att fylla varenda ledig minut har väl framkallat någon sorts stress i kroppen, vilket är lite konstigt eftersom att jag anser mej vara väldigt stresstålig.

Dags att omprioritera och börja tacka nej till saker så att jag får lite egen tid. Hur nu det ska gå?

Mängder av gratulationer!

Allas våran lilla Hedwig kan nu titulera sej bevakningshund inom Hemvärnet!
Grattis till henne och storasyster Marie!

 image85



Grattis också till Camilla som fyller 20 år idag och Elli som fyllde samma summa under gårdagen!
Snart är det min tur att sälla mej till skaran för nyblivna tjugoåringar.

Hemligt, hemligt..

Jag har försökt tjata lite för att få en ledtråd till min present, men Toni tiger som den Kinesiska Muren. Det hela blir ju inte bättre efter att jag igår missat att se en del av presenten efter att den legat framme på bordet i vardagsrummet.
Nyfiken som jag är tänker jag inte ge mej, en liten ledtråd är jag värd!

Lite värme eller snö, tack!

Planering av vårat kalas är igång för fullt. Vi har några riktigt bra ideér som vi hoppas på ska kunna genomföras. Jag tror att alla kommer bli nöjda och glada i slutändan i allafall.

För övrigt är jag rejält avundsjuk på Kristina och Jesper som åker till Gran Canaria om ca 1 vecka. Att få lämna detta regn och rusk för ett tag (dock lyser solen idag) för att få lite värme och sol, är något som känns väldigt angeläget.
Jag längtar efter snön som inte har velat visa sej ännu. Det är så mörkt och blött hela tiden, men förhoppningsvis kommer den snart. Det kan ju i allafall inte bli värre än förra årets jojo-väder..

Jag håller tummarna hårt för att Toni ska få ett jobb. Snart borde han få napp, så duktig som han är på att söka jobb.
Skulle det inte bli jobb,  så får han gärna börja plugga matte med mej (även om han inte vill, haha.)

IKEA & Kalasplanering.

Under fredagen styrde vi kosan mot Haparanda och IKEA. Efter att ha snurrat runt lite på den finska sidan och fått Camilla att svära över den kaotiska trafiksituationen begav vi oss till IKEA. Jag hade hopp om att hitta något passande att ha ovanför min nya TV-bänk, men utan resultat. Den levereras på tisdag alt. onsdag och kanske var det anledningen till att jag inte hittade något, för jag vet ju inte ännu hur det kommer att se ut och hur jag ska ha den.
Det kommer bli så fint, så fint! Jag ser det som min lilla förskottspresent till mej själv! Synd bara att min TV inte ens är i närheten av att vars så fin och stor som den på bilden, men det får bli en senare fråga.

Här är den:



Helgen har annars förflutit på ungefär som vanligt, om än väldigt jämställd med både dressyrtävlingar och fotbollstittande. Hade vädret visat sej från sin bättre sida så hade vi nog stannat och sett klart Toni's kusins kvalmatch.

Ikväll ska vi planera inför vårat stundande 80-årskalas, Jippie! Nu har jag bara kvar att försöka knåpa ihop min önskelista och sedan hoppas på att jag får allt i fint inslagna paket.

Noll kontroll?

Måndagkväll: Kroppen fullkomligt skriker efter choklad och min självkontroll verkar vara obefintlig. Vad gör jag? Jo, jag bakar en smarrig chokladkaka som jag delar med Camilla (jag åt halva, Cäm 1/4 ungefär). Begäret efter choklad är tillfredsställt och vi avnjuter resten av kvällen tittandes på våran favorit Ceaser när han rehabiliterar alla stackars hundar med hemska ägare.

Efter viss övertalning (från Camillas sida) slutar det med att vi tittar på TimeOut. Jag hatar TimeOut, men trots det skrattade jag. Dock åt Robert Gustafsson just för att han är Robert Gustafsson, men också för att Camilla skrattade. Där sjönk jag riktigt lågt, det är inte likt mej, haha.

Jag är och förblir en fuskis, trots hårt arbete och återhållsamhet de senaste 2 månaderna.

Första dagen av många..

Here we go again! Nu börjar kalasmånaden fylld med kalas, fika och tårta, Jippie!

1 oktober (idag): Frida 20 år, Grattis grattis!
14 oktober: Ellinor 20 år.
15 oktober: Camilla 20 år.
23 oktober (viktigast av dom alla): Jag 20 år.
29 oktober: Storasyster Marie fyller 30 år.

Alla dom som förstår sej något på matte kan snabbt räkna ihop att det i allafall blir 80-års kalas. Plats, händelser och datum är ännu ej bestämt, dock har planeringen börjat..


RSS 2.0