Träning i hästväg

Igår var det dags för lektion igen efter efter att vi missade förra veckans träningstillfälle när jag var sjuk.

Kakan var lite loj på grund av det varma och härliga vädret, men kom fort igång efter uppvärmningen och blev riktigt fin!

Sen sist har vi kört mycket övergångar, ökat på travdelen samt lagt in lite galopp och vår instruktör Frida tyckte att det var en tydlig skillnad sen första passet. Även jag känner att jag har blivit stadigare i sitsen och bålen.

Vi jobbade vidare med att få henne mjuk och eftergiven i sidorna, där jag rider större delen ute på fyrkantsspåret varierat med något varv på volten ibland. Kakan var jättefin och älskar verkligen att få arbeta. Öronen är spikrakt framåt hela tiden och jag blir så glad när hon är glad!

Slutligen lade vi in lite fattningar från skritt innan vi avslutade passet med en nöjd häst och ryttare.

Nu dröjer det ca 2 veckor tills nästa träning då Frida åker bort tävling och vi ska få besök av Maria Öhman som är equiterapeut. Hon kommer nästa torsdag och ska gå igenom och kolla övriga delar av Kakans kropp efter att hon har varit skadad, så det ser vi fram emot. Misstänker att det kan finnas lite spänningar och låsningar efter tiden med skadan och det känns viktigt att gå igenom hela henne innan träningen trappas upp.

I början av veckan har vi även hunnit med att avverka ett jättebra tömkörningspass och fått besök av min arbetskompis Camilla som var och testade Kakan då hennes egen häst är på träningsläger. Det är alltid kul att få sen sin häst under en annan ryttare och Camilla är jätteduktig, så jag fick en del värdefulla tips. Förhoppningsvis ska hon hänga med de första gångerna när det vankas hoppning eftersom hon är hoppryttare, vilket känns bra eftersom det är ett tag sen jag hoppade och räknar med att jag kan vara lite ringrostig.

Planeringen för dagen blir en lång skrittpromenad, men först ska vi fira långfredagen med utflykt och våfflor. Mums!


Ice, ice, baby!

Isvägen i Luleå är bara för härlig!


Lite ordning och reda

Nu är nästan alla kartonger uppackade efter flytten. Lite smått och gott finns kvar, men de mesta har hittat sin plats. Jag trodde att vi hade det mesta, men man upptäcker alltid att det finns saker man behöver när man flyttar. Hallen i våran nya lägenhet är nästan 3 ggr så stor som den förra, vilket innebär att det saknas lite möbler och tillbehör för att den ska kännas komplett.
 
I början hade jag stark separationsångest över att skiljas från våran älskade trea på Skurholmen, men nu har jag kommit över det och trivs riktigt bra i vår nya lägenhet. Det känns riktigt bra att vara tillbaka här i Luleå och jag har inte tvivlat en sekund på att det var rätt beslut. Det är här vi hör hemma nu!

Rätt håll

Äntligen börjar jag känna mig en aning piggare. Febern har i allafall försvunnit och nu återstår bara snörvel och värk i kroppen. Jag har avverkat en hel del timmar i soffan och vilket innebär att det har blivit en hel del film- och serietittande, så nu har jag äntligen fått se sista Twilight-filmen.
 
Förhoppningsvis har jag gjort bort mina sjukdagar för en tid framöver och nu hoppas jag bara att alla i min närhet håller sig friska över påskhelgen.

Semesterlängtan

 
Längtar efter en utlandssemester med sol, bad och värme...

Footish!

Vinkande precis av Toni när han drog iväg till sin första fotbollsträning efter en periods uppehåll. Lite laddad och pirrig tror jag, men han älskar verkligen fotbollen och jag är glad att han också har ett intresse som han brinner för.
Lika viktigt som det är att spendera tid tillsammans, lika viktigt tror jag att det är att spendera lite tid på tu man hand ibland också.
 
Mitt intresse är dessutom extra tidskrävande och därför är jag oerhört glad och tacksam över att han har en stor förståelse för det jag gör och stöttar mig oavsett
 

Feber.nu

Jaha, då gick man och blev sjuk vilket inte alls känns speciellt kul. Senast förra veckan pratade jag om att jag inte varit sjuk på över 1 år, men tji fick jag och nu stör det hela den här veckans planering...

När? Var?

Den senaste tiden har vi fokuserat på flytten, men nu när vi är på plats och har börjat komma i ordning kan vi börja se över bröllopsplanerna igen!

Vi har inte kommit fram till om det blir sommar- eller vinterbröllop ännu och båda alternativen har ju sina för- respektive nackdelar. Vintern kan ju vara otroligt vacker med all snö och det skulle vara så mysigt att ha bröllopsfesten när det är mörkt, men sommaren är ändå enklare och kan vara väldigt fin om det är bra väder. Fast vädret kan man ändå inte styra över, så det är nog bara bestämma sig för en tidpunkt som passar bra och så kör man på det.

Nästa steg blir sedan att bestämma sig för vart det ska vara, så vi har börjat "reka" och höra oss för litegrann.

Tonis syster tipsade oss om att införskaffa allt de vi behöver lite i taget så att man sprider kostnaderna och det var ett riktigt bra förslag.

Sammanfattningsvis blir alltså NÄR och VAR första prio tillsvidare!


Change of plans

 
Planeringen ändrades och vi avverkade våran första träning redan förra torsdagen och jag kan säga att både häst och ryttare var väldigt nöjda efteråt, så nu kommer vi att träna 1 ggr/vecka med förutsättning att vädret är på vår sida.
 
Att rida för en tränare är alltid nyttigt, men det är än viktigare under själva rehab-perioden så att man får de rätta verktygen för att kunna förebygga och stärka på rätt sätt från början. Det är som sagt alltid lite spännande att rida för en ny tränare innan man vet om kemin stämmer, men det kändes riktigt bra och hon förstod verkligen vart vi var just nu och utgick därifrån.
 
Vi tar det fortfarande väldigt lugnt och arbetade därför väldigt mycket med att kontrollera och nyansera skritten där jag ska ha koll på varje steg. Avslutningsvis övergick vi till att arbeta lite i trav med en del övergångar och få henne att bibehålla formen vid dessa. Helt enkelt mycket basträning som man inte ska underskatta eller hoppa över!
 
Jag har tappat en del av min bålstabilitet, vilket innebär lite hemläxa för mig så att jag kommer tillbaka lite fortare. Kakan var riktigt trött efteråt, kanske inte så mycket i kroppen - men desto mer i knoppen. Nu ser vi fram emot nästa träning som infaller nästa torsdag eftersom vår instruktör är på semester denna vecka.
 
I övrigt har Kakan fått flytta in till de andra "tanterna" i hagen och där stormtrivs hon och igår var vi på en mysig (om än lite kall...) kvällstur i skogen med Jenny och Whisper. Mysigt!

Kontraster

Termometern visar -14 c och utanför oss är kvällens fotbollsträning i full gång. Snart vår?


Stilla värld

Flytten av Kakan gick galant. Hon kände igen sig på en gång och gjorde sig hemmastadd direkt. Jag gissar att hon jag saknat sina "tjejkompisar" för de hade mycket att samtala om över staketet och var värre goa med varann. Jag gissar att hon blir ännu mer nöjd när hon får flytta över till deras hage och då blir de en riktig stoflock.

På morgonen tog jag en långpromenad i skogen och snön låg helt orörd efter gårdagens snöstorm. Man kunde dock se en massa spår efter flera djur som varit morgonpigga. Jag har dock alldeles för livlig fantasi och började fantisera om nyvakna björnar när jag såg stora spår som sedan visade sig vara några älgar som varit i farten.

Som det ser ut nu så kör vi igång träningen v. 12. Även om vi kommer ta det lugnt och stegvis, så kommer det bli riktigt roligt. Det är alltid intressant att testa en ny tränare så jag hoppas att kemin stämmer!


Adjö!

Sagt tack och adjö till mina kära kollegor idag och det kändes lite annorlunda, men allt känns ändå så bra.

Transporten är redo och klar och imorgon bär det av tillbaka till Luleå!


RSS 2.0