22

Inne på andra dagen som 22-åring och jag kan väl inte direkt påstå att jag har märkt någon större skillnad i jämförelse med att vara tjugoett. Man åldras ju inte över en natt heller..

Med facit i hand så hade jag en väldigt mysig födelsedag. Fika, presenter och den bästa av allt - härligt sällskap! Kalasandet fortsätter även idag då Frida, Camilla och Emelie snart dyker upp för en omgång med lite fika och tårta.


Alla goda ting är 3!

Tre anledningar till varför det här är den bästa fredagen på länge:

1. Jag fyller år
2. Frida kommer hem
3. Löningsfredag


Voila!

Elektrikern kom förbi, funderade, installerade och resultatet...

...ett eluttag till vår lilla diskmaskin! Till veckan kommer rörmockaren för att koppla vattnet och efter det blir det inget mera handdiskande, jippie!

Godmorgon!

Uppe med tuppen som ni kanske märker. Min enda sovmorgon denna vecka och jag går frivilligt upp kl 06.45. Varför? Jo, vi har nämligen bokat in elektrikern till kl 7.00 (de börjar sin arbetsdag tidigt tydligen) och han ska koppla in vår tvättmaskin och förhoppningsvis våran lilla söta diskmaskin. Jag hoppas, hoppas, hoppas att den går att koppla på ett enkelt sätt. Vi får se hur det går, jag återkommer med information ikväll!

Ha en bra dag!

Let there be light


I takt med att höstmörkret krypit sig närmare inpå, så har även jag insett att vi är i stort behov av en kökslampa ovanför köksbordet. Sagt och gjort, för nu har jag äntligen tagit tag i saken och jag har alldeles nyss klickat hem både bordslampa och matchande fönsterlampor. Det var inget svårt val, då det blev en lampa som jag suktat efter en lång tid nu. Dock har jag tvekat lite tidigare då jag har tyckt att den var en aningens för dyr, men efter lite letande på nätet hittade jag denna hemsida med alla kända lampmärken och som hade b e t y d l i g t bättre priser än våra lokala el- och lampaffärer. Ett hett tips om det är någon som är på jakt efter en lampa eller två!


Fyrbent charmör

I helgen har vi besök av den charmiga tös:Athena


Every season has its charm

Min lördag började jag i stallet med de sedvanliga sysslorna. Besse har vilat ons-fre när jag har jobbat kväll och därför bestämde jag mig för att rida över till sommarängen för lite uppmjukning och gymnastik. Det är nämligen det enda stället där underlaget är hyfsat nog för lite trav. Underlaget i paddocken liknar för tillfället mer en sandig och hård puckelpist, än en ridbana. Övergångsperioderna under hösten och våren är de värsta på året för oss hästmänniskor pga av vädret och underlaget, eller snarare vad vädret gör med marken.

Självklart har ju hösten sina fördelar också, till exempel så slipper vi och hästarna allt vad mygg och insekter heter samt att det något kallare vädret gör att det blir ett betydligt behagligare att rida eftersom att man slipper få värmeslag. Men som vanligt så hoppas jag ändå att vintern kommer tidigt i år med mycket snö och gärna i mjuk och fin puderform!

Annars så var Besse riktig mysig idag, avslappnad och koncentrerad med lite förnöjsamma frustningar här och var. För att ha vilat i 3 dagar skötte han sig utmärkt. Tidigare (läs; första åren vi hade honom) hade det varit lite hets, ponnyfasoner och high chapparall, men inte nu längre...hoppas jag. Sommarens träning i kombination med lektioner under min kära systers vakande hököga har gett resultat och det är med positiv inställning som vi snart går in i en kortare "skrittvila" under de få veckor vädret blir alldeles för otjänligt. Sedan kommer vi vara redo att ta oss an vinterns träningsmål med god motivation och med alla våra nya lärdomar i bagaget.


T-R-Ö-T-T

Efter en hård arbetsdag ska jag nu krypa ner i soffan med en kopp varm choklad och några goda mackor.

(Tips! Prova Fazers nya bröd "Frökusar". Jättegott!)


Fotot: Fazer

Omtapetsering!

Förra veckan var det hallen som fick ett lite trevligare utseende och imorgon är det dags för sovrummet för då är det dags för omtapetsering. Hyresvärdens hantverkare ringde idag och meddelade att han kommer imorgon. Jag hoppas (och tror) att det kommer bli riktig fint. Väggarna kommer att bli vita, där en av väggarna blir en fondvägg med vit bas och ett glansigt mönster av blommor och blad. Bilder kommer när allt är klart!

Hall of Fame

Nu ska äntligen hallen inredas! Efter att ha spenderat eftermiddagen på IKEA, så har vi inhandlat lite diverse grejer som förhoppningsvis ska hjälpa oss att få lite ordning och reda i våran för tillfället "nakna" hall. Jag har dock lite svårt med det här med inredning. Dels har jag lite svårt med att komma på bra ideér och lösningar, sen tänker jag ofta för mycket och för länge vilket till slut leder till att det ser likadant ut som från början.

Jag behöver inspiration och ideér. Är det någon som har något bra tips på någon bra inredningssida?

RSS 2.0