Lazy days

Mina första semesterdagar har bjudit på strålande väder och då får man passa på att njuta. Jag har varit hundvakt idag och då begav vi oss ut till Bodön i Sangis för att bada tillsammans med Tonis mamma och lilla Remi. Badet var som vanligt väldigt uppskattat av de fyrbenta, medans vi andra valde att vada fram i vattnet istället eftersom att det blåste lite kallt. Det var således inte fel på själva temperaturen i vattnet för det kändes skönt.

Observera Doris min på översta bilden. Hon är så söt!


Film!

Här är en kortare filmsnutt från kvällens tömkörningspass med Centi, som för övrigt var jätteduktig!


Årets balkong


Solsidan!

Ja, vi är lite efter...men nu har vi äntligen upptäckt det alla redan upptäckt för länge sen - SOLSIDAN! Vi har redan avverkat säsong 1 och påbörjat säsong 2. Så jäkla bra!


Go, go, go Morsan!

 

En liten kort film från morgonens körpass med Besse. Det är Mamma som styr ;)


Jag går till stallet istället...

Jag har även hunnit med ett ridpass med Centi ikväll. Toni filmade lite under gårdagens pass, så då hade jag några saker att fokusera på och förbättra. Alltid nyttigt att se sig själv rida, man får en helt annan bild och ser tydligt vad man behöver träna på. Tillbaka till kvällens ridpass...

Regnet vräkte ner när vi kom ut till stallet så jag bestämde mig för att rida över till ridhuset. Regnet hade avtagit en aning när jag red iväg och jag hade en svag förhoppning om att kunna rida i paddocken, men underlaget var inte det bästa.

Han kändes bra redan på ditvägen och jag började med lite skrittarbete, där vi jobbade på med öppna och sluta på böjt spår. Övergick sedan till att träna övergångar och att han skulle vara alert för hjälperna, vilket gick bättre och bättre ju fler vi gjorde. Han var verkligen med på noterna och hade full koncentration på mig. Det var ett rikitigt roligt ridpass och vi var båda nöjda när vi kom tillbaka till stallet. Avslutningsvis fick han även lite massage, vilket han verkade uppskatta. Det har därmed blivit många timmar i stallet idag och nu är det dags att krypa till kojs. Godnatt!

Filmtips!


Dagens stjärna!

Jag önskar att jag hade haft möjlighet att filma eller fota Besse idag, för han var så fin när jag tömkörde! I början av passet var han något ofokuserad och skrek efter sina kompisar, men slutade när han fick lite sysselsättning. Jobbade därefter vidare med tempoväxlingar i trav, där han bjöd på bra och visade sig från sin bästa sida. Avslutningsvis kom vi till galoppen och där gick han som bäst. Stadig och i fin form och det var så kul att jobba med honom.

Besse gnäggade aldrig till andra hästar under sina första tre år hos oss (med undantag för några småa "mullergnägg" 1-2 ggr) och nu gnäggar han som aldrig förr. Förra sommaren var det precis samma sak och det är inga småa gnäggningar, utan snarare skrik som hörs över hela byn och skulle någon svara på hans rop, så är det i princip kört. Det är i allafall kul att han kommunicerar, även om han kan bli lite ofokuserad ibland.Besse sommaren 2010

Glad och nöjd!

Solen skiner, jag har semester och jag har fyndat en massa kläddplagg idag!

Sweeties!

 

Doris & Remi

2011-06-21


Gårdagens födelsedagsfirande

Nu har fika-koman lagt sig en aning. Världens bästa Toni fyllde nämligen 25 år igår, vilket innebar kalas med en massa fika och tårta. Jag älskar kalas, för då får man fika hur mycket man vill och man kan välja bland en massa sorter. Jag har även bakat lite extra, så nu är frysen fylld inför kommande strandbesök och utflykter!

Dagen till ära fick han även en bukett med blommor av mig, vilket inte hör till vanligheterna och då tyckte jag att det var ett perfekt tillfälle att köra lite ombytta roller. Det blev dock inget rosa putt-i-nutt, utan jag valde istället att komponera ihop en som gick i lime och vitt.

Nu räknar jag dock timmarna till semestern...

Betessläpp 2011

Då var årets betessläpp avklarat. Hästarna förstod redan innan att något var på gång och blev så glada när de fick komma ner till sommarhagen. De hittade sina platser relativt fort, utan något större bråk och tjafs. Besse spände som vanligt upp sig för att visa hur snygg han är. Vi saknade dock en häst i vår lilla flock och det är våran vackra Majtan

Vi passade även på att gå igenom hagen för att kontrollera och förstärka upp den på vissa ställen, så det blev totalt 6 h i stallet idag, men det har varit en bra dag och det är alltid skönt att få vara ute.

Besse har ätit gröngräs till kvällsmål i ca 3 veckor redan, men vi kommer ändå att vara lite försiktiga till en början. Under veckan kommer dem att få gå där nere 4-5 h/dag för att vänja in sig ordentligt och därefter kommer vi att utöka tiden successivt. Jag passade på att filma lite så här är ett klipp:
Semestern i sikte...


Jag får semester om prick 1 vecka. Det är lite svårt att förstå att det redan är dags, men det ska bli otroligt skönt! Så nu är det bara hoppas på att vädret blir bra också...

Konsten att tala i sömnen

Det är ju en sak att jag brukar prata i sömnen, men när jag til och med börjar r i n g a folk i sömnen så börjar det kanske ha gått för långt? Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag drömde, men jag tror att jag och Ann-Sofie var nere hos Marie för att hälsa på. Sen vaknar jag upp och upptäcker att hon inte finns med mig i rummet och på något sätt vet jag att de har åkt iväg på något kul, så därför ringer jag henne för att höra vart hon är.

Hon svarade i allafall och trodde att det hade hänt något, eftersom att det inte hör till vanligheterna att jag ringer henne kl 00.07 en vanlig vardag, när hon ska upp och jobba dagen efter. Jag tror inte att jag sa så mycket vettigt heller, men till slut så konstaterade vi i allafall att jag nog var i sömnen och borde somna om, haha.

Kvällens ridpass:

Det blev en tur över till KRF ikväll också för lite mer uppmjukande dressyrarbete. Det tar ca 15-20 min att rida dit och då är han uppvärmd när vi kommer fram, vilket är perfekt. Paddocken var upptagen för lektion, men som tur var så var ridhuset ledigt så det fick jag ha för mig själv. Jag föredrar annars att rida utomhus i paddock, oavsett väder (bara underlaget är bra) och är lite allergisk mot ridhus.

Jag började med att repetera lite av övningarna från söndagens lektion, där det stundtals gick hyfsat. Vissa partier av öppnorna gick bra, fastän vi tappar lite tempo ibland. Han är ju en äldre herre och därför lägger jag upp passen utifrån det, där jag strävar efter att få han mjuk och fin. Fokuserade på att få honom lång och låg, vilket han också blev mot slutet i galoppen för då lossnade det en aning. Travade av honom på hemvägen, där vi bibehöll en bra takt i ett lagomt tempo. Klappade även om mamma när vi kom tillbaka till stallet, eftersom att hon är en sådan duktig "ponnymamma" och följer med som moraliskt stöd samt hjälper till med diverse saker!

Nästa gång jag har honom blir på fredag och då står tömkörning på schemat, vilket ska bli spännande!Innocenti
"Centi"
1990
(Good Future 741 - Indus)

Vår snygga prinsessa!


Den fyrbenta gentlemannen

Nyss hemkommen med en skön känsla i musklerna och kroppen. Jag har ridit lektion för min kära syster på Centi som är det nyaste tillskottet i vår bekantskap. Han är fuxfärgad gentleman som jag har börjat rida 2 ggr/vecka och förhoppningsvis kommer jag att lära mig en hel del av honom. Vi håller för närvarande på att lära känna varann och ikväll har vi jobbat lite med skolorna, där det blev öppna efter långsidorna och sluta på diagonalen. Vi avslutade passet med lite galopparbete.

Mitt främsta problem är (och alltid har varit) mitt överliv, då jag väldigt lätt faller en aning framåt. Jag och mina systar brukar beskylla mamma för det och säga att det är genetiskt, då vi alla tre sitter på precis samma sätt när vi rider. Det är ju dock något som går att träna bort och i kombination med lite mag- och ryggövningar så lär bålstabiliteten bli betydligt bättre, vilket lär hjälpa en del. Marie visade oss flera bra och enkla övningar under vårt besök hos dem förra helgen som jag ska försöka göra några gånger i veckan.

Bilden nedan är fotad av min syster under skritturen till KRF och det är den enda bilden jag har att bjuda på än så länge:Sunny saturday

Det blev ett dopp till igår och denna gången i havet, där det var minst lika skönt som i Bjumisträsk. Jag var nämligen hundvakt åt Doris igår och eftersom att vädret fortfarande var på topp, så begav vi oss ut till Camillas stuga för lite sol och bad. Camillas familj har en härlig Golden Retriever som lystrar till namnet Rio och han och Doris trivs så bra ihop. Vovvarna tog första doppet redan när vi kom dit, men jag och Camilla valde att lägga oss i solstolarna en stund innan. Enligt uppgift så låg vattentemperaturen på ca +20° c och det är varmt för att vara så pass tidigt på säsongen.

Senare under kvällen slöt vi upp hos Camilla (då både Frida och Elli kommit hem) och det blev en trevlig avslutning på dagen med mycket surr!Rio sommaren 2009

Ljuva sommarkväll
Det var obeskrivligt härligt att komma hem igår! Jag visste att det varmt här hemma, men jag fick en smärre chock när jag klev av flyget igår. Det var som att kliva in i en vägg! De senaste tre dagarna har bestått av arbete på dagen och på kvällen har jag hunnit med att hälsa på Frida och Elli.

Det är alltid kul att åka iväg någonstans, men så skönt att komma hem. Värmen bidrog såklart också och igår var en riktigt "mysig" sommarkväll. De första jag gjorde när jag kom hem var att åka ut till stallet eftersom att vi hade kvällsjouren. Hästarna njöt också av värmen och luktade så gott som bara en varm sommarhäst kan göra. F n lider jag av grav hästabstinens då jag fått alldeles för lite stalltid de senaste dagarna när jag varit borta.

Avklarade även årets premiärdopp, vilket var riktigt skönt! Toni var snäll nog att följa med och även om han var lite skeptisk till en början, så tror jag att även han tyckte att det var ganska bra. Jag har aldrig badat såhär tidigt på året och vattnet var faktiskt varmt. Normalt sett brukar ju fötterna annars domna bort av kyla vid den här tiden.

Vi avslutade kvällen med en cykeltur, årets första mjukglass och film - sommarmys!

Försenade MMS-inlägg

Först nu har alla mina MMS-inlägg från förra helgen publicerats. En aning försent kanske...

Ny favorit i godishyllan:MUMS!

I veckan är resväskan min kompis...

Då var resväskan packad igen. Det blir en tidig uppstigning imorgon för att spendera tre dagar i vår kära huvudstad. Det är dock ingen nöjesresa den här gången, istället är det jobb som står på agendan vilket också ska bli kul. Första natten kommer jag att sova hos Frida och David, så då hinner jag även med att träffa dem. Nu måste jag dock bege mig in i duschen för att sen krypa till kojs, eftersom att väckarklockan ska ställas på kl 04.00. Tack och godnatt!

The Holiday

Det känns skönt att vara hemma, men jag längtar redan tillbaka. Vi har haft en riktig semester med allt vad det innebär - god mat, vila, utflykter, kvalitétstid tillsammans, sol, värme och x antal timmar i solstolen! Som jag nämnt tidigare så har vädret varit kanon och förhoppningsvis har man lyckats få lite färg på kroppen. Lyckades dock bränna näsan igår när vi var på Strömsholm, men jag hoppas att det röda tonats ner en aning till imorgon då det är dags att gå till jobbet.


Taxinge slott var verkligen allt jag hoppats och lite till. Jag blev bokstavligt talat okontaktbar när jag såg allt fika och befann mig i Cake & Cookie-heaven, innan jag återfick fokus. Kan väl säga att jag hade en hel del problem med att välja sorter. Jag är dock lite besviken på mig själv att jag inte orkade äta mer, men bitarna var så stora. Det är verkligen värt ett besök om man är i krokarna.

 


Vi hann även med ett kort besök på Gripsholms slott, innan vi begav oss vidare till Ann-Sofies kompis Malin som bor i Stallarholmen utanför Strängnäs. Hennes sto Barona hade fått ett litet hingstföl e. Shooting Star. Lilla "Reine" som han än så länge kallas, var helt bedårande och endast 5 dagar gammal. Vi kommer eventuellt åka ner igen i augusti då det är dags för fölmönstring.


Jag har även hunnit gråta skvätt under helgen, eftersom att våran fina Athena börjar bli gammal. Hon fyller 13 år och nu märks det att hon börjar bli gammal. Hon är ju fortfarande levnadsglad och fräsch, men man ser en tydlig skillnad bara sen i höstas. Man har bara varit så bortskämd med att hon alltid varit pigg och fin, trots sin ålder. Det känns som att hon alltid har funnits hos oss. Det var jobbigt att säga hej då till henne eftersom att man inte kan vara helt säker på att hon finns där nästa gång vi kommer ner. Älskade Athena


Vi avslutade helgen på topp med tävlingarna ute på Strömsholm. Ett riktigt guldkorn för oss alla hästvänner. Vackra hästar så långt ögat kunde nå, i en helt otrolig miljö med slottet i bakgrunden. Så otroligt välordnat och det måste verkligen vara kul att få tävla på en sådan plats. Det fanns verkligen något för alla och i pauserna kunder man besöka mässområdet för att shoppa loss. Vi såg såklart mest av dressyren, men kikade också en sväng på hoppningen. Ann-Sofie blev "starstruck" när hon fick se sin favorit Rolex TP i verkligheten. Vi hann även med en liten rundvandring på själva stallområdet, vilket också var kul att se. Jag önskar bara att Mamma och Pappa hade kunnat vara med, men vi har redan planerat för att åka dit nästa år för att de också ska få se allt.Semester!

MMS-funktionen ligger fortfarande nere på blogg.se, vilket känns lite trist eftersom att inläggen blir lite roligare med bilder. Annars mår vi toppen och har det riktigt skönt. Marie och Dan skämmer bort oss med god mat och vädret är kanon! Termometern visar +29° c i skuggan och större delen av dagen har vi spenderat i ryggläge i varsin solstol, så det känns verkligen som semester.
Imorgon åker ví ut till Strömsholm för att kika på tävlingarna och det ser vi verkligen fram emot. Jag får återkomma med bilder när vi kommit hem i stället.

+29 c och högsommarvärme!

img_8504 (MMS)

+29 c och högsommarvärme!


Twitter

Jag har MMS-bloggat som tusan idag, men inget av inläggen har publicerats...

Vårrullar in The making!

img_2979 (MMS)

Vårrullar in The making!


Nu börjar vi :)

img_6998 (MMS)

Nu börjar vi :)


Även de fyrbenta blev glada när vi kom igå...

img_2124 (MMS)

Även de fyrbenta blev glada när vi kom igår. Athena har sovit nedanför sängen hela natten.  Det blir en morgonpromenad i det härliga vädret när de andra har vaknat. Solen värmer redan in genom fönstret...


RSS 2.0