Hej 90-talet!

Jag och Camilla tog igår en trip till Nostalgiland, närmare sagt 90-talet - då vi spenderade ca 2,5 h tittandes på Youtube-klipp från våra favoritbarnprogram. Så mycket man hade glömt bort; Doktor Kosmos, Sailor Moon, Luftens Hjältar, Lady LovelyLocks, Smurfarna, Trasdockorna m.fl. Listan kan göras ännu längre!

Här är ett axplock av det vi hittade:
"Räddningspatrullen"
"Joelbitar"
"Doktor Kosmos"
"My Little Pony"
"Sailor Moon"

Sköna Fredag!

Då var det helg igen. Som vanligt så har de senaste dagarna bara runnit iväg, vilka jag till största delen fyllt med jobb. Jag och Toni har även hunnit med en sväng till Luleå för att fylla på höstgarderoben, vilket var välbehövligt trots att vi blev en aning fattigare.

Nu: Middag!

Efter lite...

Efter lite velande fram och tillbaka har jag och Toni bestämt oss för att skippa våran planerade sista-minuten-resa. Eller rättare sagt så har vi bestämt att vi ska skjuta på den lite, då vi inte har hittat något som passar våran smak och plånbok. Det tar emot en aning, men ibland måste man vara lite realistisk..
Avverkat & planerat.

Fredag (avverkat)

  • Jobbat 7-12.00.
  • Fika på Lyktan med Camilla.
  • Letat sista-minuten-resor i ca 3 h...utan resultat!
  • Kycklingsallad m. tillbehör till middag.
  • Pratat, bakat och ätit blåbärspaj i sällskap med Frida och Camilla.

Lördag (inplanerat)

  • Körtur med Bessman.
  • Hemgjord pizza till middag.
  • Myskväll med Toni - film, Greek, gottaaaaa!

Söndag

  • (tomt)

Bessman -06PRO nästa?

Mammas kommentar då jag och Camilla varit ute i skogen och plockat bär samt varit på Domus och handlat på en och samma dag:

- Du och Camilla är som två pensionärer.

PRO nästa?Foto: www.odla.nu

Måndag.

Som alla andra dagar den här sommaren så öser regnet ner även idag. Jag och Camilla hade hurtiga planer på att ge oss ut i skogen för att plocka lite blåbär, men där sa både väder och chans till arbete stopp. Som tur var hann jag rasta Doris innan det värsta regnet kom.

Nej, idag får jag hålla mig inne och ta hand om min sjukling till pojkvän..

En klapp på axeln!

Om jag får ge mig själv lite beröm och en klapp på axeln, så vill jag säga att jag har blivit riktigt duktig på att fläta inbakade flätor på mig själv. Inget stort och inget avancerat, men lite stolt känner jag mig i allafall! Jag har tyvärr inget bildbevis på mina nya färdigheter, så ni får nöja er med mitt ord.

Att fläta inbakade flätor var från början något jag bara kunde göra på hästar, men nu klarar jag även av att göra det på mitt eget huvud. Från början gick det ju lite si och så, men skam den som ger sig för efter lite träning (och tips från Frida) så har de nu äntligen börjat se skapligt ut. Träning ger färdighet var det ju någon klok människa som sa någon gång och det stämmer!Det perfekta tidsfördrivet!

Har man tid över, så kan jag rekommendera att gå in på blip.se för att spela "Bitch". Dock är det väl inte mer än rätt att jag utfärdar en liten varning då det är lite lätt beroendeframkallande..

Kika här!

Viktiga datum!

1 september - ett datum att längta till för då kör alla höstens TV-serier igång igen:

Gossip Girl
One Tree Hill
Prison BreakFoto: kanal5.se

(Undantaget är Heroes som kör igång lite senare, nämligen den 22 september.)

För övrigt har även den nya serien Privileged premiär den 9 september och det vill jag inte missa!

Det ser ut att bli en riktigt bra höst - TV-mässigt sett alltså!

Ledighet & höstplanering.

Äntligen lite ledighet! Mitt semestervikariat gick ut i söndags, så nu är det lite vila som står på agendan. Efter en hektisk vår och sommar så tycker jag att jag förtjänar det.

Då jag slutade ut att börja plugga till hösten så är nu siktet inställt på att få jobba och få ihop lite pengar. Om mina planer går i lås så kommer jag ägna tiden fram tills i slutet på september till lite ströjobb, springvikariat etc. för att föhoppningsvis sen få jobb någonstans under hösten, annars så får jag fortsätta med det förstnämnda.

Jag vågar inte vara allt för optimistisk med att få jobb, men jag tänker göra mitt bästa och hoppas på att jag har turen på min sida. Att ha en plan B är alltid en fördel om allt inte går som man hoppas!

41 frågor.

Av nyfikenhet ville jag också pröva göra testet i Minnas blogg - här är mitt resultat:

Din personlighetstyp


Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

 

Kärriärer som skulle kunna passa dig


Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.


Vad man egentligen äter..

Jahapp, då har jag smällt i mig ett helt BragoChoklad-paket vilket innehåller ca:


Näringsvärde per 100g
(ett paket = 175 g)


Energi KJ (Kcal) 2050 (3587,5)
Protein 6 g (10,5 g)
Kolhydrater 66 g (115,5 g)
Varav sockerarter 30 g (52,5 g)
Fett 23 g (40,25 g)
Mättat fett 14 g (24,5 g)
Transfetter 0 g
Kostfiber 2 g (3,5 g)
Natrium 0,4 g (0,7 g)


För att göra det enkelt - 16,5 st sockerbitar och ca 0,5 cm margarin.Dagens låt!Estelle feat. Kanye West - American Boy

Dags att börja träna kanske?

Tidigare i veckan drabbades jag av en otrolig lust att börja träna (få inte för höga förhoppningar nu, Frida!). Jag vill känna en såndär skön träningsvärk som är det tydliga beviset på att man gjort något bra och hälsosamt.

Då jag är så långt ifrån en träningsmänninska som man kan komma så kan jag inte förstå vart denna känsla kommer ifrån. De som känner mig vet också att detta stämmer.

En träningsform jag länge varit sugen på att pröva är pilates och mitt mål inför hösten är att komma igång med det. Enligt sunda hälsomänniskor så är detta en träningsform som inriktar sig på att stärka rygg- och magmuskulaturen, vilket för mig är perfekt då detta är ett viktigt område för mig i min ridning.

Jag hoppas att denna nyfunna träningslust håller i sig så att jag tar tag i det här!muscles.se

Detta prat om vädret..

Efter denna otroligt dåliga sommar (vädermässigt sett) så är det ju inte konstigt om man skulle gå och drabbas av höstdepression. Det enda jag kommer att komma ihåg från den här sommaren är det trista vädret med regn och mulen himmel.  Man har väl aldrig varit såhär noga med att följa väderleksrapporterna för att i nästa stund blivit besviken då de bara visat regn och gråa moln.Jag har inte ens badat en enda gång och det är något som jag brukar vara noga med att göra i allafall 1 ggr/år, men det har helt enkelt varit för kallt.

Jag önskar att det i allafall skulle finnas något litet att glädjas och se framemot, som t.ex. en sista-minutenresa till något varmt ställe, men inte ens det har vi kunnat boka då varken jag eller Toni vet hur det ser ut med ledig tid o.s.v. På den fronten är det ju inte helt kört ännu, så jag hoppas att vi kommer att kunna lösa det på något sätt. Lite sol och värme känns som ett måste för tillfället!

Nu är i allafall Tonis present bokad och klar. Helgen 31 okt - 2 nov kommer vi att spendera i Stockholm där vi bl a ska hinna med att se lite fotboll (AIK vs. Helsingborg) samt en del shopping och mys. Ett litet ljus i mörkret alltså!
RSS 2.0