Step by step

Fr.o.m imorgon ska jag och stegräknaren bli bästa vänner. Oskiljaktiga i ur och skur ska vi kämpa ihop mina dagliga steg. Mitt mål är att "promenera" ner till Umeå via Luleå-Piteå-Skellefteå och då måste jag snitta på ca 11 000 steg/dag för att hinna till målgången den 6 juni. Jag hoppas att jag fixar det!

Keep on rockin'

Firmafest med rocktema igårkväll. Som vanligt hade festkommitéen gjort ett bra jobb med att förbereda allt. Vi avnjöt en god grillbuffé trots att vi hade lite problem med besticken. Det rök en och annan gaffel eftersom att vi åt med plastbestick (för att slippa disken). Jag är inget större fan av "rockmusik", men det gick det med och det slutade ändå med att vi blandade musikstilar hej vilt efter ett tag. Kvällens kvinnliga respektive manliga rocker blev Laila och Olle och det var dom verkligen värda!
Intressant och tänkvärt

Jag hittade en intressant informationsfilm om bettets inverkan i hästens mun:

 

Sen fanns det även en svensk sida med bra illustrationer om samma ämne:

Djurtandvårdskliniken

(Kika under fliken "betslingens grunder")


Lite klagande...


Jag är less på att vara sjuk. Maten smakar ingenting, kroppen värker och näsan rinner. Det är tur att jag har en sådan gullig sambo som sköter markservicen här hemma och en storasyster och pappa som sköter sysslorna i stallet när både jag och mamma är sjuka. Ni är bäst!


Hälsa är A och O

Vi hade hälsokväll på jobbet igårkväll där vi bl a fick lyssna på en föreläsning om hälsa, mat och motion. Det var väldigt givande och även om jag inte är den mest ohälsosamma människan så fick jag ändå med mig en hel del matnyttiga tips. Det blev en liten påminnelse att tänka på vad man faktiskt sätter i sin kropp och nu riktar jag in mig på att endast äta halvfabrikat i nödfall och undvika farliga fetter (död åt transfetterna!). Detta innebär att lättmjölken får ge plats för mellanmjölken och Milda Culinesse-flaskan för Smör- och Rapsoljeflaskan. Rena produkter alltså (Ja, jag är lättpåverkad...)

Nästa "hälsosteg" på jobbet blir att försvara vår seger i det här årets stegtävling. Den drar igång om ca 1,5 vecka och då ska jag och stegräknaren teama ihop än en gång!

Min härliga söndag:

- Morgon i stallet
- Långpromenad i skogen med mamma och Fröken Doris
- Familjemiddag (hemgjord pizza och MYCKET sallad, mums!)
- Kalas för kära syster med god tårta
- Underbart väder!

Annandag Påsk

Avslutade denna påskledighet med att spendera dagen med familjen på Bodentravet där det bjöds på "sport, spel och spänning" som deras slogan så finurligt utlovar. Jag kan väl inte direkt skryta med någon vinst idag, men sen är jag ju ingen riktig storspelare heller. Jag väljer nämligen ut hästarna efter namn och bedömmer sedan hur hästarna ser ut vid defileringen. Har hästen i sin tur en bra rad så är det ju inget minus. Det gick dock bättre för mamma, pappa och syster som fick in någon vinnare här och där!


Påskafton

Tidigare idag/ikväll har jag avnjutit en god påskmiddag hos mamma och pappa. Det bjöds på vitlöks- och basilikakyckling med klyftpotatis vilket var en riktig höjdare så nu är min mage rund som en boll. Sedan har jag tydligen varit väldigt snäll i år eftersom att jag inte bara fått ett påskägg, utan två (tre totalt om man räknar med det som vi fick på jobbet i början på veckan) så nu har jag godis så att det räcker och blir över!


Facebook

Nu har jag tagit mitt förnuft till fånga (?)  och gett mig in i Facebook-världen och det är inget aprilskämt!

RSS 2.0