Fly me to the moon

Ingen resfeber än så länge. Jag ser verkligen fram emot de närmsta dagarna, för det är ju det här som vi har väntat på och imorgon åker vi ner! Massa tid att umgås, ett besök på Taxinge slott, snosa på söta föl, Strömsholmstävlingarna...ja det finns en hel del att längta till. Längtar också efter att få goas med Doris "kusiner".

Packningen är än så länge inte påbörjad, men det bör jag hinna med imorgon eftersom att jag slutar kl 14. Jag har fått direktiv om att packa ner sommarkläder och det låter ju minst sagt lovande. Jag ska försöka att hålla bloggen uppdaterad under helgen med bilder och MMS-inlägg!

Glass, glass, glass!

 

Nu har jag testat GB's Nogger och Pärsonsplit i ½-litersförpackning och det var lika gott som jag trodde. Jag är väldigt svag för päronglass överlag, men Nogger är också en favorit så jag lär nog äta dessa två flera gånger under sommaren!


Duck and cover

Det var skönt att kliva in i duschen efter att ha varit ute i spöregnet. Trots att jag hade på mig regnstället så lyckas man ändå på något sätt att bli fuktig. Livet som hästägare är inget för mesar (eller så är man bara korkad...), men vad gör man inte för sina kära hästar?

Dagens orosmoln har varit vulkanutbrottet på Island och dess tillhörande askmoln. Förra året var jag förskonad av den enkla anledningen att vi inte hade planerat in några resor som inkluderade att flyga. I år ser det dock lite annorlunda ut eftersom att vi åker ner till Marie och Dan nästa vecka. Jag håller tummar och tår att det håller sig borta, annars har vi en plan B och det blir att ta bilen ner. Restiden blir ju såklart längre, men ner ska vi och det blir ju om inte annat en kul roadtrip. Jag väljer dock bort Aftonbladet som upplysningskälla till förmån för SMHI, eftersom att Aftonbladet "kryddar" informationen en aning.

Ny musikfavorit:


Swedish House Mafia - Save the world


Film: Syster & Ture 2011-05-14

 

 


Strandruset & kvällsbestyr

Då var Strandruset avklarat! Jag har varken rusat eller sprungit, men väl promenerat i rask takt och det var riktigt skönt. Kan väl inte påstå att jag är något "löparmaterial", fastän jag gärna önskat att jag vore det. Jag föredrar friskt promenadtempo istället, men en vacker dag kanske jag också upptäcker tjusningen i löpningen.

Början på veckan har varit relativt trist och grå med en dålig energinivå. Brukar ofta känna mig lite tröttare den här perioden, men jag förstår inte riktigt varför? Det borde ju vara tvärtom, eftersom att det snart är sommar och solen är tillbaka. Fast man är ju alltid som tröttast just innan man får semester, så jag antar att det är det som är orsaken.

Promenaden ikväll var dock en riktigt energiboost, så nu är veckostädningen avklarad och då kan jag "ta helg" med gott samvete! Nu ska jag krypa ner i min renbäddade säng och man sover ju nästan som bäst när det är renbäddat med krispiga sängkläder, haha. Godnatt!

Slowfeeding i Equipage!

Jag blev så glad när jag fick hem nyaste numret av Equipage och upptäckte detta:

 

 

Jag tog nämligen kontakt med tidningen i början på året och bad dem göra ett reportage om det här ämnet som har kommit att ligga mig varmt om hjärtat. De tackade för tipset och sen dess har jag hållt tummarna för att de skulle ta upp det i tidningen - vilket de nu gjort, så jag är jätteglad! Jag vill verkligen att fler ska ta till sig detta utfodringssätt eller i allafall testa det för hästarnas skull.

Tack till Equipage för att de ville hjälpa till att sprida budskapet och ett extra plus till redaktionen som som lyssnar på tidningens läsare och utformar den efter läsarnas önskemål!

 


"Doris the blade, Doris the bulletdodger"

Det var en riktigt härlig dag i Överkalix igår. Det var varmt i luften och solen värmde skönt när den tittade fram, så förhoppningsvis har jag fått lite färg i mitt annars så vinterbleka ansikte. Sen gillar jag att packa picknickväskan med goda mackor och fika för att åka på utflykt.

Om jag inte minns helt fel så var det 680 st hundar anmälda till söndagen, så det var fullt med vovvar vart man än såg. Doris skötte sig jättebra och fick bra kritik med plus för att hon var välvisad. Hon är ju vår lilla prinsessa ♥

Doris sommaren 2009


Doris tar allt med ro, men matte är lite n...

img_5988 (MMS)

Doris tar allt med ro, men matte är lite nervös ;)


Campingstolarna uppställda, picknickväskan...

img_6189 (MMS)

Campingstolarna uppställda, picknickväskan med, vädret på topp och snart är det Doris tur!


På fredag, på fredag, på fredag...

Den här veckan har bara rusat förbi, trots att det bara varit en helt vanlig vecka. Fredagen är nästan den bästa dagen på helgen, eftersom att man har hela långa helgen framför sig. Lördagen är också bra, men då vet man att man bara har en ledig dag kvar innan det är måndag igen (hmm, hur var det här nu med att leva i nuet och njuta av stunden...?). Veckans fredagsmys blir i allafall hos Camilla med film och gotta och det blir mina kära apostlahästar som får ta mig dit - allt för att bättra på dagens stegsamling!

I övrigt ser jag framemot söndagens utställning i Överkalix med Doris och inte att förglömma, lördagskvällen med final i ESC 2011. Heja Irland, Ungern och England!

Biljetter bokade!

Då var biljetterna till Strömsholmtävlingarna bokade. Vi kommer att besöka tävlingarna under söndagen och resterande dagar har vi en massa annat kul inplanerat. Jag längtar verkligen tills vi ska åker ner för det kommer att bli en toppenhelg och nu är det ju inte så länge kvar heller!


Mitt ute i ingenstans

Djupt inne i skogen och mitt ute i ingenstans i en by som hette Pjesker, hittade Laila sin nya kärlek. Efter en 2,5 h bilfärd var vi framme i en by jag inte ens visste fanns. Jag gissar att det är så alla infödda stockholmare föreställer sig att vi här uppe i Norrland bor - bakom Guds rygg, men vid en vacker sjö och med skogen som närmsta granne. Valparna var dock gudomligt söta och jag hade gärna plockat med mig både en och två av de små "puppisarna", för de var så söta som bara valpar kan vara.
Puppylove!

img_3834 (MMS)

Puppylove!


Morgondagens utflykt

Jag ska snart krypa till kojs eftersom att det blir en relativt tidig uppstigning imorgon. Vi ska nämligen på en liten Norrlandsutflykt där Arvidsjaur är slutmålet. Syftet med resan är att Tonis mamma ska hitta deras blivande vovve i en kull på totalt 9 st valpar som för närvarande är ca 5 veckor. Det ska bli kul att följa med och så mysigt att få snosa på små, söta, rultiga valpar. Tack och godnatt!

Mina favoriter inför ESC 2011:Jedward - Lipstick
Irland

Blue - I can
England


Eldar & Nigar - Running Scared
Azerbadjan


Kati Wolf - What about my dreams
Ungern

Små vampyrer?

Våra kära blodsugande vänner har dykt upp ovanligt tidigt i år. Stora är dem och väääldigt blodtörstiga. Förhoppningsvis dör de bort under de närmsta dagarna eftersom att väderleksrapporterna utlovar lite kallare väder, hehe...


RSS 2.0