Favoritrecept!
Kyckling i grön curry
4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
150 gr haricots verts
2 msk olja
3 msk gön currypasta
2 burkar kokosmjölk
2 msk fisksås
1 msk ostronsås
2 tsk socker
2 msk vitvinsvinäger
juice av pressad lime
Gör så här:
1. Strimla kycklingen grovt.
2. Finstrimla löken och finhacka vitlöken.
3. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
4. Bryn currypasten i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingstrimlorna. Tillsätt lök, vitlök samt paprika och fräs en kort stund. Häll sedan över kycklingen och grönsakerna i en något större kastrull.
5. Tillsätt haricotsvertsen, kokosmjölk, fisksås, ostronsås, socker och vinäger. Låt småputtra i 10-15 minuter. Smaka ev. av med mer vinäger eller lime. Servera med jasminris.
4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
150 gr haricots verts
2 msk olja
3 msk gön currypasta
2 burkar kokosmjölk
2 msk fisksås
1 msk ostronsås
2 tsk socker
2 msk vitvinsvinäger
juice av pressad lime
Gör så här:
1. Strimla kycklingen grovt.
2. Finstrimla löken och finhacka vitlöken.
3. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
4. Bryn currypasten i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingstrimlorna. Tillsätt lök, vitlök samt paprika och fräs en kort stund. Häll sedan över kycklingen och grönsakerna i en något större kastrull.
5. Tillsätt haricotsvertsen, kokosmjölk, fisksås, ostronsås, socker och vinäger. Låt småputtra i 10-15 minuter. Smaka ev. av med mer vinäger eller lime. Servera med jasminris.
Kommentarer
Trackback