Veterinärbesök 2009-02-03

Under veckan har veterinären varit ut till Besse. Under de dagarna han har haft boxvila så har han blivit betydligt bättre, vilket hon också tyckte. Hon kunde inte ställa någon exakt diagnos, vilket efter hennes rådgivning resulterade i att vi nu har bokat in ett besök på ATG-kliniken i Boden den 16 februari. Där har de tillgång till mer utrustning så som ultraljud, röntgen osv.

Hon utgick dock ifrån att det var en senskada, men kunde inte utesluta att det kunde vara en fraktur på griffelbenet och hon trodde att det blir en konvalecenstid på ca 6 månader. För oss får det ta hur länge det vill bara han blir bra! Fr.o.m i tisdags så ska han nu skrittas 15 min/dag i 10 dagar och under den här tiden så får han behålla det zinkbandaget som vi har lindat på. Skönt för både oss och honom är även det faktum att han nu får komma ut i sjukhagen på dagarna, för han var måttligt less på att stå inne.


Den sista dosen Metacam fick han på torsdagkväll, men vi fortsätter att tempa honom för att hålla ordentlig koll i fall att det blir några förändringar. Han är inte lika öm längre och svullnaden har gått ner en aning. Han värmer heller inte lika mycket på benet som tidigare. I övrigt är han på väldigt bra humör trots att vi dragit ner på maten betydligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0