Recept: Laxpytt m. romsås.

Laxpytt m. Romsås (4 port.)

 
♥ 400g laxfile
♥ 2 gula lökar
♥ 8-10 kokta potatisar
♥ 300g grön sparris
♥ 2 tsk margarin
♥ 1 tsk salt
♥ 1 krm vitpeppar
♥ rivet skal och saften av 1/2 citron
♥ Rouccola sallad (så mkt som man vill ha)
 
Sås
 
♥ 2 dl matlagnings youghurt
♥ 40g löjrom eller stenbitsrom ( jag använder löjrom)
♥ 2 msk dill
♥ citronpeppar efter behag
 
Skala och hacka löken, skär pottar och lax i tärningar. Skär sparrisen i cm-tjocka skivor och koka den ca 1 min i lättsaltat vatten. Stek löken och pottarna i 5 minuter, lägg i sparrisen. Stek laxen och blanda rubbet, smaksätt med salt, peppar, rivet citronskal och saften av citronen. Lägg i rouccolan i pytten, blanda om. Rör ner romen och dillen i yougurten, smaksett med citronpeppar, KLART!

Bland det godaste jag har ätit! Fräscht och gott, men även perfekt för dej som tänker på vikten eftersom att receptet kommer från Viktväktarna.

Kommentarer
Postat av: minna

mm, låter supergott.. ska prova göra den imorn trorjag, om karl e med =)

2007-10-18 @ 21:31:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0