Chokladtårta deluxe

Tårtbotten
Ingredienser:
5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 ,75 tsk bakpulver
4 msk kakao
3 tsk flytande margarin
- Vispa ägg och socker tills det blir fluffigt.
- Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och kakao i en annan skål.(Använd gärna gaffel)
- Vänd ner ner mjöl och kakaoblandningen med en slev, så att det precis blir blandat ordentligt. Vispa ej!
- Rör ner det smälta smöret.
- Smörj och bröa (smör och ströbröd) en rund bakform med löstagbar kant (21-23cm diameter)
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter på 175grader.
- Låt tårtbottnen svalna och skär den sedan i tre lager.
Hallon mousse
2 dl vispgrädde
1 dl frysta hallon
2 tsk vaniljsocker
- Vipsa upp grädden
- Mixa hallonen med en mixer (gärna stavmixer)
- Sila hallonsåsen genom en finhålig sil för att få bort kärnorna.
(använd en vanlig matsked och rör i silen med) - Släng kärnorna och häll i vaniljsockret i såsen.
- Vänd ner detta i grädden.
Mörkchoklad Ganache (gör helst ganachen dagen före eller minst 6 timmar innan du gör tårtan)
Ingredienser:
200 gr Mörk blockchoklad
2.5 dl vispgrädde.
- Sjud upp den ovispade grädden (får absolut inte koka för då går den inte att vispa efteråt)
- Hacka ner chokladen och lägg den i den uppvärmda grädden.
- Rör tills allt smält ihop och häll över det i en "vispbar" bunke.
- Sätt plast eller lock över bunken och in i kylen (minst 6 timmar, helst över natten)
- Vispa sedan upp det till ett härligt fluff!
Tårt finish!
- Bred nutella på första lagret av tårtbotten.
- Lägg på mittenbotten
- Bred på hallonmousse
- Spackla nu tårtan med choklad ganachen så slätt du kan.
- Dekorera med exempelvis hallon, jordgubbar, hyvlad choklad eller kokos.
Kommentarer
Trackback