Chokladtårta deluxe

 
 
Tårtbotten

Ingredienser:

5 st ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 ,75 tsk bakpulver
4 msk kakao
3 tsk flytande margarin

  1. Vispa ägg och socker tills det blir fluffigt.
  2. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och kakao i en annan skål.(Använd gärna gaffel)
  3. Vänd ner ner mjöl och kakaoblandningen med en slev, så att det precis blir blandat ordentligt.  Vispa ej!
  4. Rör ner det smälta smöret.
  5. Smörj och bröa (smör och ströbröd) en rund bakform med löstagbar kant (21-23cm diameter)
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter på 175grader.
  7. Låt tårtbottnen svalna och skär den sedan i tre lager.
Hallon mousse
 
Ingredienser:
2 dl vispgrädde 

1 dl frysta hallon
2 tsk vaniljsocker
  1. Vipsa upp grädden
  2. Mixa hallonen med en mixer (gärna stavmixer)
  3. Sila hallonsåsen genom en finhålig sil för att få bort kärnorna.
    (använd en vanlig matsked och rör i silen med)
  4. Släng kärnorna och häll i vaniljsockret i såsen.
  5. Vänd ner detta i grädden.
 
Mörkchoklad Ganache (gör helst ganachen dagen före eller minst 6 timmar innan du gör tårtan)
 
Ingredienser:
200 gr Mörk blockchoklad
2.5 dl vispgrädde.
  1. Sjud upp den ovispade grädden (får absolut inte koka för då går den inte att vispa efteråt)
  2. Hacka ner chokladen och lägg den i den uppvärmda grädden.
  3. Rör tills allt smält ihop och häll över det i en "vispbar" bunke.
  4. Sätt plast eller lock över bunken och in i kylen (minst 6 timmar, helst över natten)
  5. Vispa sedan upp det till ett härligt fluff!
Tårt finish!
  1. Bred nutella på första lagret av tårtbotten.
  2. Lägg på mittenbotten
  3. Bred på hallonmousse
  4. Spackla nu tårtan med choklad ganachen så slätt du kan.
  5. Dekorera med exempelvis hallon, jordgubbar, hyvlad choklad eller kokos.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0