Cutie!


Månskenspromenad

Månen lyste som en strålkastare under kvällens promenad med Kakan. Jag tar det fortfarande väldigt lugnt med ca 45 min skritt per dag, men jag har även börjat smyga in lite trav vilket hon tycker är kalas!

Jag läste att man får räkna med en läkningstid på ca 4 månader och vi har redan avverkat ca 3,5 av dem. Nästa steg blir att öka på traven för att så småningom kunna börja långtrava och börja bygga upp konditionen igen.


Tårtellini

Nu har jag äntligen lagt mig i sängen efter en minst sagt fullspäckad helg. Dagens aktiviteter har dock gått i ett betydligt lugnare tempo då vi firat pappa som fyller år imorgon.

Syrran och hennes kille har varit här hela dagen så mellan all tårttillverkning och surrande har vi även hunnit med att träna Zture också. Den lilla pojken som helt plötsligt börjat bli stor eller större i alllafall.

Två tårtor blev det och nu är jag socker-stinn så det räcker för flera veckor!

Sista veckan som särbos börjar imorgon - ÄNTLIGEN!


Uppdrag slutfört!

Uppdrag flyttstädning är avklarat och nu har vi även sagt tack och adjö till Spänggatan 35. Lite sorgligt, men jag tror och hoppas att vi kommer att trivas i vårt nya hem när vi fått allt i ordning. Nu säger även jag tack och godnatt för idag!


Energipåfyllnad

Lite limmen i kroppen efter gårdagens flyttprojekt. Idag står flyttstädning på agendan och för att samla energi börjar vi dagen på bästa sätt, nämligen med hotellfrukost!


Hoppe-li-hopp

Oj, vad det pirrar i magen när man ser folk hoppa! Tog en paus i packandet i söndags för att åka ut och heja fram Camilla och hennes fina Q under deras första start för i år och de var så duktiga. Under framridningen hade jag dock helst velat blunda med tanke på avsaknaden av kontroll och balans på en del av ekipagen och det är ett under att det inte händer fler olyckor när man ser att de inte har full koll. Hästarna är bussiga och försöker hoppa, trots kassa piloter.

Hoppning är jättekul och det är riktigt spännande att få stå på sidan och heja, men för egen del har jag blivit alldeles för feg när det kommer till den biten. Gissar att det är i takt med att man blir äldre, för det var då inga problem då man var yngre och inte lika eftertänksam. Lite gymnastikhoppning är dock aldrig fel!


Glad och i nuet

 
Allt i livet går inte som på räls och tvivel, funderingar och sömnlösa nätter hör till ibland. Än en gång har jag fått lära mig att inte ignorera min magkänsla och följa min intuition. När tankarna och känslorna är en enda villervalla så är jag glad att jag kan landa hos min sambo, min familj och mina vänner. De ger en stöd och energi, vägleder och lyssnar - utan att försöka påverka ens beslut.
 
Just nu känner jag mig bara tillfreds och harmoniskt över vårt beslut. Det har aldrig känts så rätt och fr.o.m. den 1 mars är vi tillbaka i Luleå. Vår plats och vår framtid.
 
 

Handlingskraftiga kusar

I vårat stall tar hästarna saken i egna händer (...eller hovar kanske). Kakan hade nämligen fått sällskap i hagen av stallets shettis Sabina och där stod de så lugnt bredvid varandra när vi skulle ta in dem.

Hagen var hel, så hon har nog krånglat sig emellan på något sätt och jag blev lite varm i hjärtat när jag såg dem tillsammans. Sabina tyckte nog att Kakan inte skulle behöva vara ensam, fast mest troligt var det väl höet som lockade ;-)


Chokladspecial

Medlemstidningen för Coop's MedMera-kunder landade i brevlådan idag och där hittade jag en massa gott eller vad sägs om en chokladmudcake med kolasås?


KvonK-clinicen

Lite träsmak i baken, men såklart också lite inspiration blev resultatet av söndagens clinic. Den här gången rörde det sig inte direkt om några wow-upplevelser, men väl en del kloka ord och lite påminnelser som vi alla behöver ibland – oavsett vilken nivå man än befinner sig.

Upplägget var planerat utifrån att han först visade och pratade om sin träningsfilosofi för att sedan coacha ryttare från marken. Jag kan inte säga att jag blev helfrälst, men han tog ändå upp en del nyttiga saker. Önskvärt hade dock varit att få se mer av hans ridning. Han pratade mycket om takt, tempo och kroppskontroll och att man bör ha detta i åtanke i alla träningsmoment man gör.

I övrigt var fikaförsäljningen toppen med massa goda hembakta fikasorter. Perfekt i fikapausen!


Alla hjärtans dag

Passar på att kvällsfika medans mitt utlovade jobbfika gräddas i ugnen. Sammanfattar dagen i huvudet och planerar inför helgen.

Jag har tillbringat min första alla hjärtans dag utan min bättre hälft, men som tur är skickade han lite kärlek i växtform - ett blommogram!


Fettisdag!

Fikarast på jobbet - en halv semla intagen so far...


Inspiration!

...annars laddar jag för morgondagen då det är dags att inhämta lite inspiration!
 

Återbesök 30 januari

I vinterns värsta snöstorm begav vi oss ut med transporten för att träffa veterinären som skulle göra återkontrollen på Kakan. Egentligen skulle vi ha åkt till Stallbackens Ridskola ute i Skäret, men på grund av ovädret fick vi planera om så att veterinären stannade till i Kalix istället. Det enda vi behövde var en torr, upplyst plats med bra underlag så efter att jag ringt ett samtal fick vi hålla till hemma ute på Holmens anläggning istället.
 
Så istället för att åka ca 1,5 h behövde vi bara åka en kort sväng på ca 20 min, vilket var helt överkomligt i full snöstorm. Det var så skönt att det gick att lösa på det sättet istället.
 
Veterinären gick igenom Kakan och hon kikade även på det benet där svullnaden varit och konstaterade att det inte var någon senskada etc. utan troligtvis en reaktion på den lilla muggen hon haft kvar. Hon sade att det inte var något att oroa sig över och bad mig fortsätta att tvätta och smörja, eftersom det hjälpt då svullnaden var borta. Sedan fick jag visa henne på rakt spår innan vi gick ut i ridhuset för ett lättare arbetsprov på lina. Det syntes att min lilla dam var oerhört glad att få röra sig på torrt underlag då hon bjöd upp till lite hopp och bus.
 
Hon kunde dock fortfarande se en viss "stelhet" i det högra bakbenet, men ingenting fram och tyckte därför att det var bäst att behandla en gång till för att försäkra sig om att det inte skulle finnas något kvar av inflammationen. Kakan sprutades därefter utan vare sig lugnade eller användade av brems och hon var så duktig! Jag masserade hennes öron och pappa höll i ett av hennes framben och hon skulle inte ens ha blinkat när veterinären stack in sprutan i leden. Underbara pålle!
 
Sen var det bara att lasta och ta sig hemåt igen i snörstormen, vilket också gick bra även om fick ringa in svärmor för att byta till en bil med fyhjulsdift eftersom plogbilen inte hade hunnit vara och skotta efter de mindre vägarna.
 
En dags boxvila och 2 veckors skritt blev ordinationen innan jag kan börja jobba på som vanligt igen, så nu har vi avverkat 1,5 vecka med skrittpromenader. På torsdag laddar vi för lite trav och sen smyger vi igång igen!
 
Slutligen har Uleåbrogs veterinärklinik visat vilka de är man ska anlita i sådana här lägen. Så duktiga och serviceinriktade!

True I tell you


RSS 2.0