Kick-off 2011

Ja, hur ska jag sammanfatta årets kick-off? Med mina härliga arbetskompisar så kan det inte bli annat än bra och det blev det verkligen! Vi har haft jättekul och skrattat i massor, trots blåsigt väder och världens sämsta service på anläggningen. Helgens mest nervpirriga var åkturen nerför backen med "bobben". Mitt hjärta pickade i 190 just innan jag skulle åka iväg, men det var var så kul att jag gärna hade gjort om det när jag väl var nere. Nu kan jag även stoltsera med att jag ätit "riktigt" renkött (och inte bara renskav) samt varit längre norrut än Överkalix.

Jag har varit rätt så dålig på att fota, men några bilder blev det i allafall:
Kick-off/Dundret

Det blir att spendera helgen på bortaplan. Jag har nyligen packat färdigt väskan för helgens Kick-off med jobbet uppe i Dundret. Jag har aldrig varit längre norrut än Överkalix, så det gör det hela lite roligare också. Jag åker ju varken slalom eller snowboard, så i stället för att spendera våran "fria" tid i backen kommer vi att åka på en 3 h slädtur med hundar på lördag eftermiddag. Det är nånting som jag alltid velat testa och jag tror att det blir mysigt (om nu bara vädret vill bjuda till lite).

Utöver det är det ett relativt fullspäckat schema, så det blir nog full rulle från morgon till kväll. Jag får återkomma med bättre uppdatering när jag är hemma och förhoppningsvis har jag fotat lite bilder också! Trevlig helg!

Sunny afternoon

Jag har haft en skön och härlig eftermiddag, så nu känner jag mig fulltankad med energi. Flexade ut från jobbet vid 14.45 och började med att hämta fröken Doris som jag skulle vara (och fortfarande är) hundvakt åt. Vi begav oss ut på en liten promenad i det vackra vårvädret - strålande sol och +7° c.

Innan middagen hann jag med lite vila på soffan tillsammans med Toni framför gårdagens Big Brother. Kortare arbetsdag innebar även att vi kunde åka tidigare till stallet och vi passade på att rida ut då det fortfarande var ljust ute. Det blev lite konditionsträning runt den uppskottade slingan på stora ängen med långa trav- och galoppsträckor. Efter att vi travat av hästarna, hoppade vi av och promenerade hemåt med två glada och nöjda pållar. Det hade tinat ganska mycket på sista biten mot stallet och på vissa delar av vägen kikade asfalten fram.

Nu känns det verkligen som att våren är på intågande...Helgens hästeri

Jag känner mig nöjd i både kropp och sinne efter en härlig eftermiddag i stallet. Vi har varit på en skogstur med hästarna och vi hann även med ett litet stopp hos Mamma och Pappa, där hästarna fick lite gotta. Besse var superduktig under hela turen och tyckte att det var så skönt att få långgaloppera.

Gårdagen bjöd på ett dressyrpass och det var lika givande! Tränar för tillfället mycket på att det jag ber om ska hända "nu" och inte efter några extra steg eller ett halvt varv på volten. Det ger fort resultat och det handlar ju till största delen om att bli mer konsekvent i sin ridning och i slutändan får man även en lydigare häst. Träningspassen blir så mycket roligare när man är hårdare med sig själv, för många gånger tenderar man att bli för snäll med sig själv de passen man rider utan hjälp av någon från backen.

Besse fick avsluta det ridpasset med att vara lektionshäst åt lilla Maja som var på besök. Igår fick hon testa att styra med tyglarna samt pröva trava för första gången. Hon gillade traven, för efter det ville hon bara trava mer!


Laugh of the day

Första arbetsdagen på den här veckan är nu avklarad. Jag har plågats av en ilsken förkylning sen i lördagsnatt, vilket inneburit att jag vackert fått spendera måndagen och tisdagen i hemmets lilla vrå. Jag fick börja dagen på bästa sätt, nämligen med ett leénde och lite skratt tack vare mina påhittiga arbetskompisar.

Först fattade jag ingenting när jag möttes av lite fnissanden eftersom att jag tydligen gick in "fel väg", men efter att jag hängt av mig kläderna upptäckte jag vad de hade gjort. De hade nämligen tejpat upp ett flertal kopior av Danny-bilden lite varstans - vid entrén, på flera dörrar och slutligen vid mitt skrivbord. Härligare arbetskompisar får man leta efter och idag gjorde dem min dag!

A weekend in the big city

Den gångna helgen levde verkligen upp till våra förväntningar och jag har försökt att dela med mig av våra påhitt genom att MMS-blogga. Såhär i efterhand ser jag att jag har varit ganska flitig i allafall och nu tänkte jag ge mig på ett försök att sammanfatta helgen genom att fortsätta på samma linje - mestadels i bilder alltså. Resten av bilderna lägger jag ut på Facebook.

Man vill ju hinna med så mycket som möjligt under en sådan här helg och med facit i hand kan man väl säga att vi egentligen hann med mer än vad vi planerat. Det bästa av allt är ändå all den kvalitetstid man får tillsammans. Kort sammanfattning av helgens höjdpunkter:

- Shopping
- Jakten på Danny påbörjas...fortsätter...och avslutas med lyckat reslutat!
- Middag på "Beirut Café" tillsammans med Marie och Dan samt två av deras bekanta
- Cupcakes STHLM (besöket får högsta betyg!)
- Hovstallet
- David och Toni bjuder på middag under konceptet "Kockar som rockar"
- Melodifestivalfinalen

...lägg även till en massa surr, skratt, mys och ännu mer god mat, så är väl listan nästintill komplett!
Citerar Fridas "schlagerbakfylla" för att beskriva vårt humör timmarna efter finalen. Luften gick totalt ur en efter en spännande och nervpirrande kväll och inte ens Dave Stewart kunde få oss på rätt köl igen. Vi avslutade kvällen med att inhandla stora cupcakes och mat från McD, för att sen åka hem till Frida och David.

För mig är Danny fortfarande den rätta vinnaren och även fast jag inte är missnöjd med Eric Saade som vinnare, så kan jag inte glädjas heller eftersom att det fanns någon som var bättre och mer värdig förstaplatsen. Danny har starkare röst, låt och scenframträdande + att han har en egenskap som Eric Saade inte har och det stavas kort och enkelt ö d m j u k h e t.

Besöket på Cupcakes STHLM var efterlängat och infriade alla förhoppningar som jag byggt upp! Cupcakesen var underbart goda och jag provade 6 st av deras många olika sorter (även om jag gärna hade provsmakat resten också). Jag rekommenderar starkt att besöka deras söta lilla butik/café om man är i närheten!

Beslutet att kika förbi Hovstallet var en spontant infall och jag är så glad att Frida ville följa med, trots att hon inte delar mitt intresse för våra stora fyrbenta vänner. Det var intressant och kul att se den fina miljön och alla vackra selar samt vagnar.

Jag har dock lite svårt för deras hästhållning när det gäller att hålla hästarna på box större delen av dagen, förutom när de motioneras eller kommer ut i rasthagen i 2 h. De gör dock sitt bästa utifrån det förutsättningar som finns, men för mig är det så onaturligt.@ home

Nu har jag landat hemma i soffan efter en minst sagt fullspäckad och superkul helg. Min bättre hälft har slocknat och sover för fullt i sängen (jag gissar att det är storstadsluften...). Trist nog har jag gått och dragit på mig en jobbig förkylning, som dessutom gjorde flygresan hem mindre behaglig. Snart är det dags för veckans final av Big Brother, så jag återkommer med en bättre uppdatering imorgon!

Stämningen är på topp! Ikväll ska rätt låt...

img_8655 (MMS)

Stämningen är på topp! Ikväll ska rätt låt vinna...Daaaaaanny!


I'm in cupcake heaven!

img_3358 (MMS)

I'm in cupcake heaven!


Idag hann vi :)

img_2001 (MMS)

Idag hann vi :)


Gissa vad? :)

img_0560 (MMS)

Gissa vad? :)


Middag på Beirut Café!

img_5188 (MMS)

Middag på Beirut Café!


Jag vill även tillägga att vi har fint väd...

img_5240 (MMS)

Jag vill även tillägga att vi har fint väder :)


Frida pluggar lite innan vi ska bege oss u...

img_5317 (MMS)

Frida pluggar lite innan vi ska bege oss ut på upptäcksfärd!


Fredagsmys 3!

img_9845 (MMS)

Fredagsmys 3!


Fredagsmys 2!

img_1076 (MMS)

Fredagsmys 2!


Fredagsmys 1!

img_7815 (MMS)

Fredagsmys 1!


Små, små moln...

Oj, vad det har blåst ute idag! Fast det gör inte mig så mycket eftersom att det är varmt och skönt ute. Det är så skönt att slippa alla jobbiga extrakläder för några dagar, för det känns som att det är lite för mycket att hoppas på att det kommer vara såhär varmt från och med nu.

Tömkörning stod på schemat ikväll och Mamma fick inleda passet. Hon jobbade på jättebra med övergångar och travjobb över cavalettibommar. Besse var framåt och med på noterna och efter en stund tog jag över för lite galopparbete. Jag är supernöjd eftersom att allt stämde så bra ikväll! Det blev många fattningar och han var klockren i alla utom en (som var mitt fel), även i hans sämre varv där han stundtals velat fatta fel 4/5 gånger. Ett extra plus i kanten blev det även för att han var så stadig och fin. Man blir så glad när man ser att det går framåt och att han blir starkare. Man glömmer så lätt hur det varit (selektivt minne kanske), för det har ju funnits en tid då han inte "kunde" galoppera på töm i balans, utan i stället kastade sig utåt vid själva fattningen till galopp.

Sen gör det ju inte saken sämre att han varit lite extra gosjuk de senaste dagarna och helst velat stå och snosa mot tröjan istället för att bli borstad. Det är inte bara vi som saknar Majtan och även Besse har visat att han tycker att det är tomt utan sin boxgranne och tillika trygga punkt

Fikaälskarens paradis!

Fick tips om ett ställe som jag m å s t e besöka nästa gång vi hälsar på Marie och Dan. Eller vad sägs om norra Europas största kakbord med ca 50 sorter av olika hembakta fikabröd? Det låter som ett paradis för en sann fikaälskare!

TAXINGE SLOTT

RSS 2.0