Fredagssummering

Jag har haft en riktigt kul dag ute i Brändön tillsammans med mina härliga arbetskollegor. Teambuilding och planering har stått på dagens schema - en riktig personaldag alltså! Vi har fikat, ätit och fikat lite till, så nu står magen åt fyra håll. Ändå planerar jag för att trycka i mig lite till under kvällen. Är det fredagsmys så är det!
 
I övrigt myser även jag och Kakan på. Jag har nog aldrig träffat en häst som uppskattar pyssel och mys så mycket som hon gör. Vi tar det lugnt och fokuserar på att lära känna varann en dag i taget. Det är mycket nytt att vänja sig vid, både för henne och mig. Nya hästar, nya människor och nya rutiner. Att bygga och skynda långsamt är mitt motto.
 
Stalljour, hundutställning och besök från Kalix står på schemat i helgen. Trevligt!

Höstmys!

Svenska Hollywoodfruar, tända lampor och lite tidigt höstmörker. Lite mysigt är det ju ändå!


Små, små steg...

Äntligen fungerar Blogg.se's app! Då blev bloggandet helt plötsligt lite enklare. Det lär bli en hel del "hästeri" här framöver av förklarliga skäl, så jag börjar med att dela med mig av kvällens mysbild:


Hagkompisar!

Ihopsläppet med Kakans nya hagkompis Whisper gick väldigt odramatiskt. Lite pipande och sen var det bra med det. Det är två damer som uppskattar sällskap så jag tror att de kommer att trivas riktigt bra ihop när de har fått bekanta sig ordentligt.
 
 

Kakan är på plats!

Nu är Kakan installerad i sitt nya hem. Flytten gick galant och hon verkar ta det mesta med ro. Hennes förra födervärd var med och hjälpte till och det var nog skönt för henne att ha med en person som hon känner.
För tillfället står hon i en egen hage, men imorgon ska hon släppas ihop med ett annat halvblodssto, så jag hoppas att det kommer att gå bra. De har redan börjat bekanta sig litegrann, eftersom de har hagarna bredvid varann.

Om en stund bär det av mot stallet igen och då är det dags för Tonis första möte med Kakan. Spännande!

Nytt kapitel

Då är jag officiellt hästägare! Jag har nog ännu inte riktigt förstått att jag har köpt en häst. Känslan måste få sjunka in lite först, men det känns otroligt roligt att allt nu är klart.

Mitt hästintresse har bara blivit större och större de sista åren och funderingarna på att köpa en egen häst har funnits med ett tag, men det var först i vintras som jag började leta på allvar. Majtan lämnade ett stort avtryck hos oss allihopa och hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, men då är det tur att hjärtat är stort så att flera får plats - både två- och fyrbenta.

Vem är då denna häst som letat sig in i hjärtat hos oss alla? För hon har inte bara charmat mig, utan även resten av familjen. Toni har inte träffat henne ännu, men jag tror nog att även han kommer att tycka om henne.

Till vardags kallas denna vackra fuxdam "Kakan", men heter egentligen Möllegårdens Apricot och är ett halvblodssto född 1998 e. Dunhill H - Resident. Utbildad MSV och kan det mesta, vilket innebär att min förhoppning är att hon ska lära mig allt hon kan och lite till! Hon är även inkörd och är körd med allt från rissla och släde till vanlig rockard.

Jag är dock evigt tacksam för min stöttande sambo, familj och mina vänner som står bakom mig. Utan er hade jag aldrig gjort det.

Nu kommer vi lägga fokus på att lära känna varandra i lugn och ro och därefter får vi se vart vi tar oss. Ett steg i taget...

Älskar mina nya skor!


Absence

Förra veckans frånvaro stavas: Fullspäckat schema! Huvudet har varit fullt av tankar, funderingar och planeringar, dagarna har varit fyllda av arbete och övertid och helgen spenderades i Enköping hos syster Marie. Nu är jag hemma och den här veckan lär nog bli minst lika fullspäckad, men inte på grund av övertid etc. utan av andra roliga anledningar.

Jag återkommer när allt är klart!

Done deal!

Jag kan nästan påstå att jag gjorde ett av mina livs bästa affärer igår då jag fyndade ett par nästan helt nya Cavallostövlar för 800 kronor. Tidigare skulle jag aldrig ens ha tänkt tanken på att köpa begagnat, men har helt ändrat inställning den sista tiden och när jag såg annonsen så tyckte jag definitivt att det var värt att kolla upp!

Mina andra ridstövlar har sett sina bästa dagar och kommer nu att få fungera som slit-och-släng-stövlar till vardags.
Det är alltid bra att ha ett par extra stövlar som "fungerar", men som man samtidigt inte behöver vara så rädd om.


Mina storasystrar har inte alltid varit "stora"!

Min söta storasystrar under sina "younger days":Marie 10 år tillsammans med hästen Cynthia ute på "gamla" Kalix Ryttarförening i PålängeAnn-Sofie 4 år plockar blommor

Slut på sommaruppehållet

Det känns faktiskt litegrann i kroppen efter gårdagens lektion, men det känns både skönt och roligt att vara igång igen. Maria hade planerat fel gällande hästarna, så då fick jag rida lille Farucco i stället för Lancia som jag annars rider. Jag har inte ridit Farucco sen tidigt i våras och det var lite ovant att rida en lite mindre häst, men jag vande mig ganska fort.

Jag var något spänd i de första tio minuterna vilket Maria såg och påpekade på en gång. Det handlar inte om att jag spänner hela kroppen, utan ofta en del av kroppen som till exempel övre delen av benen som jag gjorde igår och även fast det är lite så påverkar det min ridning betydligt mer. Nu har jag dock blivit ännu mer kroppsmedveten och lärt mig känna igen spänningarna, så efter den lilla "tillsägelsen" kunde jag ta vid där jag slutade före sommaruppehållet och resten av lektionen gick riktigt, riktigt bra!

Det blev inget riktigt komma-igång-pass, utan snarare ett mellanting med inslag av en hel del basridning som galoppfattningar med raka hästar på rak linje, blandat med lite uppmjukande övningar som förvänd sluta osv.

Nu har jag verkligen börjat hitta "känslan" med stort K och det känns verkligen som att jag är på rätt väg när det kommer till att bli en mer lyhörd ryttare som känner efter och väntar in hästen lite mer. Utvecklingskurvan går åt rätt håll och de bästa kvittot man kan få när man tragglar på med denna ädla konst, är en nöjd häst.

PN

Då blev man människa igen! En liten powernap kan verkligen göra underverk en fredagseftermiddag när man somnat sent kvällen innan och vaknat tidigt morgonen därpå. Sen vill ju ingen vara trött när man ska iväg på roligheter och roligheter blir det eftersom vi ska åka till Kalix ikväll. Denna gång blir dock visiten kortare än planerat och vi kommer att åka hem redan senare imorgon kväll då jag ska ut och jobba övertid på söndag.

Hellre lite "family time" än ingen alls, så det ska nog gå bra det också!

Höstkänningar

Usch, vad det var kallt på morgon när jag cyklade till jobbet! Jag känner mig inte riktigt redo för hösten ännu, men det finns inte så mycket annat att göra än att gilla läget. Det kommer att bli kallare vare sig man vill det eller inte.
Det positiva är i allafall att det har börjat dyka upp en massa fina höstkläder ute i butikerna och det är alltid lika kul att köpa höstkläder.

En annan bra sak är att ridningen kör igång igen med start imorgon. Det ska bli riktigt kul att få komma igång igen och jag hoppas att jag kan ta vid där jag slutade under vårterminen. Taggad!

Heja Sverige!

OS-hoppningen och blåbärspaj får utgöra min söndageftermiddag!


A different kind of "kalas"

Då var det äntligen helg! Den ursprungliga planen var att åka hem till Kalix för att fira mamma som fyllde år igår, men Tonis nya arbetsgivare har bjudit in oss till middag på Båten ikväll, vilket innebär att vistelsen hemma hade blivit för kort så därför kommer vi att åka hem nästa helg istället.

Egentligen hade vi bestämt oss för att skippa Luleåkalaset i helgen eftersom Toni jobbar hela helgen, men som det ser ut nu så blir det ett kort besök efter middagen i allafall. Årets artister var väl inget att jubla över direkt, men det ska bli kul att gå en sväng ändå och vädret ser än så länge sätt så lovade ut. Så det blir ett annat "kalasande" denna helg, men jag längtar redan till nästa helgs andra kalas då vi firar mamma.

Bildkälla


RSS 2.0