Skottdagen.

Denna dag infaller vart fjärde år den 29 februari. Enligt gammal sägen så är detta dagen då det är fritt fram för alla tjejer att fria. Vad säger ni Frida, Camilla & Co - Kanske något vi alla ska ta fasta på? Det är ju faktiskt 4 år kvar tills nästa tillfälle dyker upp ;)

Helgplanering!

Som vanligt har jag fyllt helgen med div. planer. Här är ett axplock utav dem:

♥  Middag m. efterrätt hemma med Mamma, Pappa, Toni och hans Mamma. Efter det myskväll med godis och Wii m. Toni.
♥  Melodifestivalkväll hos Kristina med kladdkaka och annat smaskigt. Sista omgången!
♥  Uteritt med Kristina och Godis på söndagmorgon. Mysigt!

Ha en trevlig helg!

Kikat in på Nelly.com...

Vilken TV-kanal du än ser på så dyker det nästan alltid upp en reklamsnutt från Nelly.com. Till slut blev jag lite nyfiken, så jag var in och kikade och hittade denna söta klänning:

image117

Jag tycker att den är så söt och så jag och den skulle passa perfekt att ha i sommar då det i allafall blir minst ett bröllop att gå på! Tyvärr så känner jag mej lite snål, så jag får sova på saken..

NSD Måndag 25 Februari

"Översnöad hund upphittad i Kalix"

"Polisen i Kalix räddade på söndagskvällen en liten hund. Hunden stod fastknuten vid en stolpe utanför Domus och var helt översnöad när den hittades. Klockan var 21.30 och butiken var stängd. Kalixpatrullen tog med sig hunden till stationen. Polisen hoppades på söndagen att någon skulle höra av sej och sakna sin hund eller att de skulle hitta någon märkning som kunde leda till ägaren. Om så var fallet var oklart sent på söndagskvällen."


Stackars liten, det gör ont i magen och hjärtat när man läser sånt här. Hur fungerar en del människor egentligen?
Hur kan man glömma/lämna sin hund på det här sättet?



Melodifestivalen 2008 - Omgång 3

Omgång 3 är nu avklarad och det är med blandade känslor jag tänker på resultatet. Ikväll har vi sett årets vinnare av Melodifestivalen 2008 - BWO! Släng dej i väggen Carola, ingen gjorde det bättre än Martin & Co! Nu hoppas jag verkligen att svenska folket har nog med vett i skallen att rösta på dem i finalen, så att de kan representera oss i Eurovision Song Contest.

Samtidigt är jag så otroligt besviken att inte Patrik Isaksson gick vidare till varken Finalen eller Andra Chansen då han gjorde ett kanonframträdande med en mycket bra låt! Det var ju verkligen liv i han ikväll. I stället gick den platsen till "Dunka-Mej-Gul-Och-Blå-Frida" och hennes lilla kompis Mowgli. SKANDAL!

Här är sammafattningen av kvällens bidrag:

1. BWO: Äntligen satt den! De infriade alla mina förhoppningar och höga förväntningar. Helt klart bäst!
2. Mickey Huskic: Ännu ett försök av Christer Björkman & Co att visa att Melodifestivalen är en mångkulturell tillställning för alla, dock börjar jag bli lite smått less på dessa kisspauser.
3. Frida feat. Headline: Missade de anmälningsdatumet för MGP Junior eller? Jag hatar dem! Mina trumhinnor dunkas gula och blå av en grötsjungande skåning i sällskap av sitt övergivna lilla skogsbarn.
4. Therese Andersson: Det hade kanske varit bättre att stanna kvar i duschen med den förfärliga operasången?
5. Patrik Isaksson & Bandet: En av mina favoriter! Patrik var så bra ikväll, det var en riktig schlager som t.o.m. inkluderade en liten tonartshöjning. Definitivt värd en finalplats, jag är otroligt besviken på svenska folket.
6. Caracola: Coca-cola vadå? Kan man varken sjunga eller dansa så kan man ju alltid testa "Dodidoo-tralala", det verkar ju tydligen funka för vårat s k "svenska folk" då de tog sej till Andra Chansen. Jag förstår dock inte hur det gick till..
7. Ainbusk: Tillbaka till framtiden med ett par Spice Girls look-a-likes med extra mycket botoxinjektioner. Deprimerande!
8. Eskobar: Vad har hänt? Det här är inte vad jag kommer ihåg av dem - dålig sångröst i kombination med ett evigt stakande och dålig låt är inget bra recept på framgång.

Luuk var ikväll lika strålande som vanligt och han går rakt upp i toppen som en av vårt avlånga lands bästa programledare. Våran kära Björn Gustavsson hade också hittat tillbaka till sin gamla form och glänste vid framförandet av sin sång till Carina Berg.

Nu är det roliga snart slut, då det nästa vecka är dags för den sista omgången..

Dagens låttips!

Ni som följer nyaste säsongen av OTH känner säkert igen henne, Kate Voegele a.k.a "Mia". Lyssna och njut!




Mer tips: Matt Nathanson Lyssna lite extra på "Car Crash" samt "Still".
Jason Walker "Missing it"
Missy Higgins "Where I Stood"

Kladdkaka No. 1

Mitt absoluta favoritrecept på kladdkaka, som vi för övrigt ska tillaga imorgon:

PONTUS CHOKLADKAKA

♥ 2 ägg
♥ 2 dl strösocker
♥ 100 g smör
♥ 100 g mörk choklad
♥ 1 dl vetemjöl, ca 60 g

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200˚ C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Smöra pappret och formens kanter, bröa dessutom kanterna.
2. Vispa ägg och socker lätt.
3. Smält smör och choklad över ett vattenbad, låt svalna lite innan du blandar det med ägg/socker.
4. Vänd ner vetemjölet och sedan smeten i formen.
5. Grädda lite nedanför mitten i ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna i formen. Servera ev. med siktat florsocker på samt vispad grädde och jordgubbar.

 

Går lika bra att frysa in, men då tar man bara ut den en stund innan så att den blir rumsvarm, för då återfår den sin kladdighet!


Varsågod Frida!

Här har du lite hjälp på vägen till din nya utmaning ;)

Lazee - Rock Away (lyrics)

Jag tror stenhårt på dej!

Sex and the city!

Den 30 juni återvänder våra favoriter för ett kärt återseende, men denna gången på bioduken! En filmpremiär som jag verkligen ser fram emot.

image116

Foto: yourmovies.com

Shoppa, shoppa!

Inhandlat en massa bra saker idag. Så bra att jag nu inte har så värst mycket pengar kvar på kontot, tack och lov är det löning på måndag och onsdag. Dock är det inga onödiga saker, utan sånt som jag behöver, bl a lite vårkläder ochj en ny skidjacka m. täckbyxor m.m. Det är ju inte så mycket kvar av vintersäsongen, men vi har ju det bästa framför oss med alla utflykter på isen. Hoppas bara att vi har vädret och solen på våran sida!




Bra/Dålig dag.

Jobb på schemat idag. Vaknade ca 40 min för tidigt (05.20) av magont, tog en alvedon, ställde om klockan och kröp tillbaka i sängen. Toni gjorde ett godhjärtat försök att stryka bort värken, men somnande om ganska fort - men det hjälpte i allafall litegrann! Hoppade över frukosten, vilket jag känt av hela dagen.

Nytt dagis och nya barn - som vanligt när man är på ett nytt ställe så är det en massa nya namn att lära sej, det gick ändå ganska fort idag (får dock se om jag kommer ihåg dom imorgon, haha). Potatisburgare till lunch, urk!

Dagens goda nyhet fick jag på eftermiddagen då Toni berättade att han blivit kallad till arbetsintervju på torsdag! Bra jobbat gubben! Jag ska hålla tummarna för dej.

Snart kommer Camilla och Frida och då ska vi kika på Ceasar då han tar sej an alla hundägare och deras hundar..

God Kväll!


Isig promenad.

Vilken härlig dag och vilket perfekt väder vi haft! Sol hela dagen lång och -1˚ C. Eftersom att jag skulle vara hundvakt åt Fröken Doris hela dagen, så var en långpromenad redan inplanerad. Sagt och gjort, efter frukosten styrde jag och Mamma iväg mot isen. Vi var ute i ca 1h och 15 min och både vi och Doris var nöjda när vi kom hem.

                                  image74

Melodifestivalen 2008 - Omgång 2

Omgång 2 är nu avklarad och den kan jag sammanfatta med ett ord: STORSKRÄLL! Favorittippade Johnson & Häggqvist direktkvalificerade inte till finalen vilket blev en smärre chock för oss alla och säkert för dem också, med tanke på Carolas min då Kristian Luuk meddelade resultatet. Här kommer sammanfattningen:

1. Ola: Han har aldrig varit min favorit tidigare och inte blev det då bättre efter kvällens omgång. Blek och genomskinlig.
2. Lasse Lindh: Va? Vem var det? Varför envisas SVT med att lägga kisspausen såhär tidigt i programmet?
3. The Nicole: Jag blir lite konfunderad här, för sist jag kollade så har faktiskt Ryssland en egen Melodifestival. Så här säger hon själv: "Skulle jag vinna och gå vidare till Eurovision så skulle jag kunna vinna för att hela Östeuropa skulle rösta på mej".
4. Alexander Schöld: Mesigare kille får man ju leta efter, det finns ju ingen stake alls i han. Jimmy Jansson-wannabe fast minus dagispopen.
5. Rongedal: Mika möter Scissor Sisters. Kvällens skräll! Välgjort, men kvalificerar sej också direkt till icke-vinnar-material-kategorin.
6. Sanna Nielsen: Marie Picasso-inspirerat, tillgjort, osmakligt. Svenska folket verkar inte förstå det här med nytänkande, det fungerar aldrig att skicka samma typ av vinnarlåt som föregående års vinnare. Man kan inte skicka en ballad när en ballad vann förra året, det går inte att skicka en rocklåt (eller vad man nu ska kalla The Ark) då föregående års vinnare heter Lordi.
7. Andra Generationen: Det kurrade nog i en del av svenska folkets magar då dessa herrar äntrade scenen och framförde sin hyllningsång till Kebabpizza. För hungerskänslor var nog de enda känslor denna låt framkallade, fastän de var rätt så duktiga på deras grej.
8. Johnson & Häggqvist: Jag hade hellre sett att Andreas framfört låten helt själv då jag tror att han hade gjort den mer rättvisa. Carola tog över helt och skrek-wailade sej igenom hela låten, stackars Andreas toner dränktes i hennes oljud. Jag förstår dock fortfarande inte varför han vägrar tvätta håret? Det är ju lika fett som smöret i ett Bregottpaket. Rätt åt Carola att de inte gick vidare.

Dock kan jag inte ge lika mycket beröm till våran kära programledare och pausunderhållningen Björn för den här veckans insatser. Vart tog gnistan och självsäkerheten vägen? Nästa vecka är det dags för BWO, jippie! Jag hoppas att de har en riktigt bra låt för då kan de bli farliga. 7 dagar kvar...

Wap & Gprs.

Efter många om och men har jag nu äntligen fixat wap-inställningar till min telefon!

Hemmakväll.

Då mina allra närmaste ska spendera kvällen ute på hotellet ska jag ha en mysig hemmakväll i sällskap av mamma, pappa och Kristina.Trots förslaget om att följa med, har jag artigt tackat nej, haha. Omgång nr 2 av Melodifestivalen står på schemat och jag tänkte ladda upp med lite godsaker och krypa upp i soffan för att se om denna veckans deltagare kan bjuda på lite bättre kvalité är förra veckans omgång. Funderar på att antingen baka en kladdkaka eller varm chokladmousse-bakelserna, vad jag än väljer så vet jag att jag blir nöjd!

                                                Ha en trevlig kväll!

Hjärtats dag!

"Valentines Day "eller på svenska "Alla Hjärtans dag" är dagen då man ska visa lite extra omtanke till dem man tycker om. Jag har redan inhandlat lite blommor till mamma och pappa + storsyrran, fast hon fick välja själv då hon var så nyfiken ;) Nu vill jag passa på att skicka lite värme med några hjärtan till alla jag tycker om - stor som liten, gammal som ung och både nära och långt borta!
                                
                                            image115

                                                          Happy Valentines Day!

Promenera mera..

Nu är jag tillbaka i mina gamla rutiner med en promenad varje dag! Det fina vädret och sällskap av Doris/annat sällskap gör det hela ännu bättre!

Kvalitetstid!

Helt utan att jag (säkert Toni också) märkt det så har vi fått mer tid tillsammans på sista taget och då menar jag inte bara "tid" på det sättet att vi har en massa extra minuter att tillgå, utan att vi spenderar tiden med varann fullt ut också! Inte för att jag har något att klaga på sen tidigare, det var toppen då också, men vi har höjt ribban ett snäpp så att säga. Som t.ex. idag då vi började morgonen på badhuset med att simma några längder och bubbla runt lite, för att sedan äta lunch på B4. Helt perfekt! Du är för mysig gubben ;)

Melodifestivalen 2007 - Omgång 1

Japp, då har vi sparkat igång igen! Melodifestivalen är det härligaste med den här årstiden för den hör liksom till våren. Men vad kan man säga om kvällens bidrag? Här är då min syn på saken:

1. E-Type & The Poodles: Det kanske är dags att klippa av sej lockarna och växa upp? Låten var under all kritik och sångrösterna med.
2. Face - 84: Kisspaus såhär tidigt i programmet? Dålig planering SVT.
3. Velvet: 90-talet ringde och vill ha dej tillbaka.
4. Brandur: Zzzz..
5. Michael Michailoff: Påminde litegrann om Andreas Johnson, han var dock en av de få som hade kunnat gå vidare. Han var däremot lååångt ifrån vinnarmaterial.
6. Amy Diamond: Den kvinnliga motsvarigheten till Jimmy Jansson (lille skutt möter dagis). Hon är duktig på det hon gör och hade ett välgjort framförande. Helt rätt att hon fick gå vidare, men hamnar i samma kategori som Michael - inget vinnarmaterial.
7. Sussie Tapper: Min spontana kommentar "Henne måste dom ha hittat långt inne i någons garderob". Herregud!
8. Christer Sjögren: För det första, vad har Christer Sjögrens ens som deltagare i Melodifestivalen att göra? Men man blir väl desperat på slutet av ens karriär och då gäller det att greppa vartenda halmstrå som finns kvar. Kvällens skämt!

I denna omgång var det varken artisterna eller låtarna som glänste utan i stället Kristian Luuk som den skickliga programledare han är och Björn Gustafsson med sina klockrena skämt (Badbyxorna framkallade faktiskt lite tårar från mina och Camillas ögon, haha).

Nu sätter jag hoppet till nästa veckas startfält med Sanna Nielsen, Ola och Häggkvist & Johnson i spetsen!

Bra start på dagen!

♥ Uppstigning kl 6.30 med Toni
♥ Åkte iväg kl 7.45 för att lämna Tonis bil på lagning.
♥ Mattelektion 8.30 - 10.00
♥ Promenad hem, skönt!
♥ Lagade Pasta Carbonara till lunch, mums!

Senare under dagen ska jag och storasyster bege oss mot Luleå för lite mys hos den "andra" storasystern, förhoppningsvis fortsätter dagen lika bra!

Semlans dag!

Idag är det "Fettisdagen" och alla vet ju att det innebär semlor. Jag kände mej också som ett litet fetto då jag smällde i mej 1 ½ semla (läs: Mammas stora, goda semlor). Efter det såg magen lika god och rund ut som toppen på en semla, haha. Jag känner verkligen att det blivit lite för få promenader på sistone, så nu ska jag ta nya tag och prioritera så att jag hinner med min dagliga promenad!

Snipp snapp slut!

Nu är snart denna söndag över. Jag har just kommit hem från att ha hämtat Toni i Risön så nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med honom och kika på det nyaste avsnittet av Friday Night Lights.

God kväll!

"Med andra ord.."

På morgonen så vaknade jag med ett leende på läpparna, det jag hade i tankarna var gårdagskvällen. De personer som var med mej vet vad jag tänker på, haha. Jag var inte mitt rätta jag och det kanske blev en aning för mycket. Jag vill inte dela med mej allt för mycket, utan väljer i stället att hålla det för mej själv och de personer som var med mej. Lite bilder kan jag dock bjuda på!

                           
                      
                             

                                                    Tack för en härlig kväll!

Dagens låt.


Snöstorm & krukväxter.

Om man nu kan bli kär i en blomma så blev jag det idag. Jag och Camilla var en sväng på stan för att inhandla diverse saker och jag hade bestämt mej för att köpa lite nya krukväxter. Vi gick in på både Buketten och Interflora, men det var på det förstnämnda alternativet som jag hittade min kärlek för dagen.

Den såg inte mycket ut för världen där den stod i butiken, men efter lite övertygelse från Frida och Camilla köpte jag dentillsammans med 2 st fina, vita, fyrkantiga krukor. Det var först när jag kom hem och ställde den på fönsterbrädan som jag upptäckte hur söt den egentligen var! Den är så gullig och liten där den står. Myrtus Communis var namnet!

                                                         
                                                   Foto: www.odla.nu

RSS 2.0