Härlig temepratur tidigare ikväll och det ...

img_4728 (MMS)

Härlig temepratur tidigare ikväll och det var i skuggan (!)


Då var årets semester till ända och nu är ...

Då var årets semester till ända och nu är det dags att krypa till kojs då det är uppstigning kl 6.30. Det känns bra eftersom att jag haft en jättebra semester med många timmar ute i solen! Det är länge sedan vi hade en sådan här bra sommar, så nu är batterierna laddade och jag är redo att börja jobba! Nya utmaningar väntar - både på jobbet och privat, vilket känns otroligt motiverande! Tack och godnatt...


Den röda räven

Sommarbete 2011


Baki-Ö 2011

Jag fick en perfekt avslutning på min semester med äkta kvalitétstid med mina absoluta favoriter. Efter att ha inhandlat all mat och kopplat på husvagnen, begav vi oss ut till Baki-Ö för att spendera fredag-lördag i Camillas stuga. Det har blivit en tradition som sträcker sig tillbaka...hmm...6-7 år kanske? Vanligtvis brukar vi lämna killarna hemma, men i år fick även dem följa med.

Vädret har ju varit på topp hela sommaren och så även i fredags, med strålande sol och +25° c i skuggan. Helt underbart alltså! Bad x3, volleyboll, finsk kubb, grillning, bastu, charader och en massa skratt var några av sakerna vi hann med. Jag och Toni lånade med hans föräldrars "finska kubb" som vi introducerade för de andra och vilken spelomgång det blev! Jag fick se en del nya tekniker och det blev en omgång med ojämna resultat lagen emellan, men det var så kul!

Vi testade även charader där David var en superb lekledare. Sannas version av "Marcus Hellner på toa" och Tonis version av "Hannibal Lecter" framkallade skratt som gjorde att jag fick ont i magen.

Jag vill tacka alla för en toppenhelg. Ni är bäst


Här är några bilder, resten laddar jag upp på Facebook:


Bbb...esse!

Besses vecka har bestått av skritturer, konditionsträning med vagnen i skogen och ett tömkörningspass. Min syster hann inte komma ut när jag skulle tömköra, men jag konsulterade henne innan så jag visste hur jag skulle lägga upp det.

Jag valde att koppla innertömmen direkt till bettet, istället för att låta den löpa via ringen på tömkörningsgjorden och då gick det betydligt bättre. Den fick en mer ledande effekt och det blev berydligt lättare att kontrollera hans yttersida. Han formade sig jättefint och jobbade på i en trevlig form. Det blev även lite arbete över galoppbommar, vilket alltid är uppskattat från hans sida då han tycker att det är kul! Här är en liten filmsnutt från det passet:


Filmtips!


Det senaste dygnet

Nu är vi hemma efter ett trevligt dygn i Baki-Ö. Några som inte haft det lika trevligt är Norge. Vi har endast kunnat följa nyheterna om händelserna via mobilen och det är ofattbart. Det är helt sjukt att en person kan göra sådan skada. Många gånger tror man att vi här uppe i Norden är förskonade från oroligheter, men upperbarligen inte. Jag är dock glad för att Minna och Øyvind var här hos oss när det hände.

Jag återkommer med en bättre uppdatering om vårt "dygn" när jag laddat över bilderna!

Husvagnen är påkopplad och klar! Nästa sto...

img_8135 (MMS)

Husvagnen är påkopplad och klar! Nästa stopp Baki-Ö!


Kör, bara kör!

Regnet har hängt i luften hela kvällen, så därför bestämde jag och Mamma oss för att bara köra en kortare tur runt byn med Besse. Det var varmt i luften och sista biten började regnet droppa från luften, så det var sådär lagom mysigt och luktade gott ute.

Jag tömkörde honom igår, men då fungerade ingenting. Känslan jag haft under de tidigare passen var som bortblåst och han flöt ut totalt. Det var knappt så att jag lyckades få igenom ställningen och jag kände mig nästan som en nybörjare, som inte hade koll på någonting. I galoppen gick det dock bättre, fast han är något svagare i vänster varv så vi får jobba vidare med att stärka honom där. Min kära syster har lovat att komma ut och hjälpa mig under veckan, så förhoppningsvis kommer vi tillbaka på rätt bana igen.

Myspys!


Jag hade en jättetrevlig kväll med mina underbara vänner igår. Det blev mat, efterrätt, kvällsfika och en massa surr in på natten. Vi har en hel del att prata om när vi träffas och jag tror att vi skulle kunna hålla på hur länge som helst. Många är de gånger gånger då jag önskar att avstånden mellan oss var kortare, men man värdesätter dock tiden tillsammans på ett helt annat sätt när man väl träffas. Jag ser i allafall framemot den kommande veckan (...som också är min sista semestervecka), då vi har planerat in en massa kul!

Bingo ringo!


Det blev faktiskt en liten vinst på bilbingon igår. Jag är ju ingen flitig bilbingobesökare och de få gånger jag varit, har jag alltid åkt hem utan vinst. Det var under sista spelet och det roliga var att jag knappt märkte att jag hade två rader, istället sitter jag i godan ro och kryssar färdigt det sista numret efter att en annan bil tutat. Då först upptäcker jag att jag också hade vunnit, så det var bara att slå på tändningen och tuta! 250 kr är ju dock ingen stor vinst, men det var i allafall kul att vinna något.

Jag var därmed också två nummer ifrån att fylla hela brickan vilket hade resulterat i en vinst på 30 000 kr alternativt 10 000 kr, så det var lite spännande när det ropade upp de sista numren. Till slut hade jag bara ett nummer kvar, men då hann en annan bil få bingo och då försvann min chans på storvinsten.

Finlandsresa & Bilbingo

De senaste dagarna har jag spenderat i mellersta Finland, där vi hälsat på Tonis farmor och farfar. Tonis farmor fyller 70 år i augusti och då passade vi på att fira henne nu när alla var lediga. Vädret har dock inte varit det bästa med regn och endast +12-15° c, men det var ändå kul med en liten roadtrip. Min kropp pallar dock inte med all stillasittande tid i bilen, så det blev både en tur till stallet och en långpromenad när vi kom hem igårkväll.

Ikväll ska jag pröva lyckan på bilbingon i Risön, men jag har inga förhoppningar på någon större vinst. Det spelar dock ingen större roll för jag har ju trevligt sällskap med mig i bilen under tiden.

Något att se framemot:


Årets hästbad

Torsdagskvällen bjöd på ett litet äventyr i form av en långtur med hästarna till Bjumisträsk för att bada. Vi var ju dit även förra året och vi har bestämt oss för att det ska bli en tradition. I år körde vi Besse och hade med Katarina och Lotus som sällskap.

Eftersom att det är så varmt på dagarna så blev det en kvällstur. Det tar ca 1 h att ta sig dit där sträckan uppgår till ca 1 mil enkel väg. Vi höll lugnt tempo och varierade mellan skritt och trav. Stundtals jagades vi av stora myggsvärmar, så det var skönt när vi kom ut på heden för då försvann alla flygfän.

I år fanns det ingen tvekan hos Besse när det gällde själva badandet. Han klev i på en gång och körde sin krafsa-med-hoven-i-vattnet-så-det-skvätter-och-blir-en-grop-stil. Nytt för i år var hans dykningar med huvudet, där han blåste ut luft ur näsborrarna under vattenytan. Han var så söt! Synd bara att hans lill-matte är en fegis som inte vågar gå så långt ut.


För mig var det inte bara en "vanlig" tur, utan även ett kvitto på att allt det arbete vi lagt ner på honom gällande utbildning och fostran, har gett resultat! Jag blir så glad och imponerad av honom när han är så duktig som han var då! Även Mamma var helt lyrisk när vi kom tillbaka till stallet. Han var lugn och fin hela vägen och travade på i stadig trav, utan hets och stress med en fin och lätt känsla i munnen. Inget taktande (sånär som en liten bit), ingen spänning - utan lugn och avslappnad. Framförallt så s k r i t t a d e han när det var skritt, vilket vi tränat otroligt mycket. På hemvägen lät vi hästarna länga i en lång backe och han hade så fin trav där han bibehöll sin fina takt, trots ett ökat tempo och utan att bli het. Vi var ju även tvungen att köra en bit på själva Björkforsvägen och där mötte vi två långtradare, en massa bilar och en cross. Han skrittade bara på lugnt med pappa promenerades bredvid.

Man får dock alltid komma ihåg att det kan komma bakslag. Hästar är som de flesta vet levande individer och ofta brukar det vara "två steg fram och ett tillbaka" och ingen dag är den andra lik. Jag har dock alltid haft (och har) en målbild i vårt arbete med Besse och det är utifrån den som träningen läggs upp, men man får aldrig glömma att det tar sin lilla tid. Det går således inte att stressa fram något för att få ett snabbt resultat och det finns en tanke och ett mål med alla träningsmoment vi gör! Det är väldigt viktigt för mig att ha det, för utan mål och mening är det ingen idé att hålla på. Nu flöt jag in på ett litet sidospår, men jag ska i allafall bjuda på ett litet filmklipp från själva "badandet":

Observera min snygga hjälmfrilla ;)


Njuter!

Jag har haft en underbar dag på stranden i Storön tillsammans med Camilla. Förutom att steka i solen har vi även hunnit med två dopp och lite fika däremellan. Behöver jag säga att det är ruskigt skönt att ha semester? Vädret har varit på topp från första dagen, så jag har absolut inget att klaga på!

Vårrullar!

Mitt projekt att göra hemmagjorda vårrullar lyckades och det kommer jag definitivt att göra fler gånger. De fick gott betyg av middagsgästerna, både i smak och utseénde. Enda orosmomentet var själva friteringen (eftersom att jag gjorde det i en vanlig kastrull), men även det gick bra och man får bara se till att hålla temperaturen på en lagom nivå.

Nu återstår det bara att se om det går att få tag i vårrulleplattor på närmare håll, så att jag inte behöver åka till Luleå varje gång jag blir sugen på att göra vårrullar.

Film!

Här är en liten film från söndages träning. Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så är jag supernöjd och speciellt med den känslan jag fick i handen och sitsen ju längre in i ridpasset vi kom. Ridningen blev helt plötsligt lite enklare!

Ett tips är att ändra filmens kvalité från 360p till 720p (nere i det högra hörnet), när filmen börjar så blir bilden skarpare!


Lite bilder...

Snart kommer ett litet filmklipp från söndages träning, men tillsvidare kan jag bjuda på några stillbilder:
Nöjd häst och ryttare!

Centi var så nöjd efter förmiddagens träningspass för Andreas Hesse. Han tyckte nog att det var lika roligt som mig och var superduktig! Nu har jag lite "redskap" på vägen, så att vi kan träna vidare och fortsätta lära känna varann. Däremot så tror jag att jag har halva ridbanan i halsen och näsan, för det dammade rejält hela tiden. Jag kommer nog att sova gott i natt i allafall.


Adele

Adele har blivit en av mina nya favoriter. Hon har en sådan speciell och stor röst, så jag förstår att folk fått upp ögonen för henne. Låten nedan är så mysig och "Set fire to the rain" ligger också i topp!

Adele - Someone like you


Någon skruv lös har jag säkert, eftersom att jag redan längtar till min sista semestervecka. Fast jag har ju dock flera bra anledningar...

...nästan ALLA är hemma! Det är tyvärr bara Elli som saknas. Bilden ovan är från Juldagen 2008 och en av de få bilder där vi lyckats fånga flera av oss på samma bild samtidigt. Det händer inte allt för ofta och den gången kunde vi tacka självutlösaren.

Men tillsvidare ska jag njuta vidare av min semester och idag väntar stranden, fotbollsderby och kalas hos Emelie!


RSS 2.0