Smile!

Sitter och kikar igenom lite gamla bilder och hittade ett helt ablum med bilder som jag helt missat. En av bilderna var  den här som fick mej att le!

Minskat klirr i kassan..

Nyss hemkommen från en shoppingdag i Luleå med Camilla. Jag hade gett klara och tydliga riktlinjer till mej själv om att inte spendera för mycket pengar då mitt kapital denna månaden inte är alltför stort, tyvärr.

Det gick ju hyfsat fram till lunch, då jag endast bara hittat lite halvintressanta grejer. Då vi fått lite mat i magen (denna gången pasta m.pastasås à la Al Capone) blev det mer fart på oss och då började mitt VISA-kort bränna i plånboken i takt med alla fynd jag gjorde. Summan av kardemumman blev såhär:



Tuptopp H&M
Skjortklänning H&M
Tröja m. fyrkantig ringning CUBUS
Sko m. öppen tå, SkoSöder

Samt div. annat smått och gott!


Nu är jag alltså lite fattigare, men också en aningen lyckligare! Jag skäms dock lite över att kläderna jag inhandlat går i färgen svart, då det är vår (och snart sommar), vilket i de flesta fallen innebär att man ska och vill  vara ljus och fin. För att döva mitt dåliga samvete intalar jag mej själv att det är bra att ha kläder till hösten. Kläderna hade dock inte varit lika fina i någon annan färg..



Dagens låt!

Man blir inte bara pigg och glad av den här låten, utan även också väldigt imponerad av hennes stora stämma!




Duffy - Mercy

Sköna helg!

Denna dag/helg blandas med stalltjänst, fotboll och middag på Valhall..

image134

Uppdatering 12.58: Snabba ryck nu då Frida ringde och förslog att vi skulle fara och fika. Det var precis vad jag behövde då jag ligger här och fantiserar om en massa godsaker, mums!

Umeå?

Nu har vi så smått börjat planera en vår-tripp ner till Umeå till vår kära lilla Sanna. Siktet var inställt på helgen den 23-25 maj med anledningen att köra en favorit-i-repris från förra året, men då det inte gick i lås så har vi föreslagit att åka helgen efter 30 maj-1 juni.

Det är än så länge inte spikat, men Sanna skulle försöka ordna så att vi kan komma då. Vi är ju som sagt inte de bästa på att styra näsorna söderut, men på våren brukar vi vakna till liv och skärpa till oss!

TV-onsdag!

Onsdagar är en av mina favoritdagar under veckan. Troligen så beror det mycket på att nästan halva veckan gått, men sen är det också (oftast) den bästa TV-kvällen! Kan upplägget bli bättre?


                                                    20.00 Frusna män söker kärlek alt. Rent Hus
                                                    21.00 Top Model
                                                    22.00
Sex And The City


image133

Promenad!


Ikväll blir det att gå på en långpromenad med Frida, Camilla och Kristina. Härligt både för kroppen och hjärnan, då det är ett perfekt tillfälle att rensa hjärnan och motionera samtidigt.

God Kväll!

Söndag!

Känslan av en lugn söndag har infunnit sej. Toni ligger här bredvid mej och kikar på hockey (Sverige-Finland). Under tiden får jag sysselsätta mej med annat (läs: sitta framför datorn) då denna sport inte intresserar mej nämnvärt.

Annars har det varit en bra helg med filmtittande, Alfapet och en massa gott! Inofficiellt började helgen på torsdag då jag spenderade kvällen hemma hos Frida på Åkergatan tillsammans med Camilla och Emelie ätandes på bit Frödinge Kladdkaka. Receptet till den skulle jag gärna vilja komma över, mums!

Då det var Tonis tur att välja film så föll valet denna gång på "South Park - bigger, longer and uncut". Ingen film som jag annars skulle se, men vad gör man inte för ens pojkvän? Han såg ju faktiskt "27 dresses" med mej förra helgen, så det jämnar ju ut sej i slutändan.

Ett säkert vårtecken!

Mitt första (säkra) vårtecken för i år blev en liten nässelfjäril som vaknat till liv och som satt utanför fönstret och värmde sej i solen. Nu är våren på gång...

image131

Godmorgon!

Nu kanske man äntligen våga säga att det är vår? Det är så härligt att vakna då solen skiner in genom fönstret, för att sen stiga upp och kika på termometern som visar på härliga + 11˚ c (!). Jag har sovit hyfsat bra i natt trots min förkylning. Toni och jag hade ju oturen att gå och bli sjuka samtidigt, vilket betyder att varken jag eller han haft någon som kunnat ta hand om oss lite extra. Nu hoppas jag bara på att jag ska återfå lite energi och kraft i kroppen så att jag under dagen kan ta en promenad med gott sällskap!



Inskickat och klart!

Efter att ha spenderat 30 min i telefonkö under dagen för att få tag i mitt lösenord till studera.nu så kan jag nu ta det lugnt då ansökan äntligen är inskickad. Nu återstår det bara att vänta på antagningsbeskedet och under tiden fundera och besluta mej för om det blir till att studera till hösten..

God morgon/förmiddag!






Ryan Adams - Wonderwall

Singelsläpp för Avril?

Tidigare i veckan förde jag och Toni en vild diskussion om när Avril Lavigne släppte sin första singel "Complicated" här i Sverige. Extra poäng ges för info. om när hon släppte videon också! Finns det någon som kan ge mej rätt svar?

Ett barndomsminne.

För några dagar sen satt vi hemma och pratade om en massa barndomsminnen etc. och då var det en speciell flicka som kom på tal. Hon var min mardröm och jag fylldes av hat varje gång min mamma nämnde henne. Detta är historien om Rebecka Karlsson.

Hon var den lilla, perfekta flickan som alltid gjorde som hennes föräldrar sa, hon åt upp sin mat, städade sitt rum, gnällde aldrig om godis och fick alltid toppbetyg då det gällde uppförande. Hon bodde i Sangis och märkligt nog kom hon alltid på tal då jag inte gjorde som jag skulle dvs. i de stunder då jag var tjurig, trotsig och betedde mej allmänt som en riktig skitunge.

Jag kände en stor längtan att få träffa denna Rebecka Karlsson, för att få se om hon verligen var den mamma och pappa utgav henne för att vara. I min värld kunde man ju inte vara helt perfekt, men hon kunde minsann! Tyvärr blev detta möte aldrig av då hon alltid hade fullt upp med en massa andra saker.

I slutändan vann jag ändå över denna perfekta flicka, då hon hamnade snett under sin tid i högstadiet och började umgås med fel människor och slutade upp med att bli mamma som 16-åring.

Jag kommer tyvärr inte ihåg i vilken ålder jag var då jag upptäckte att denna flicka inte fanns på riktigt, men jag kan minnas att jag kände en viss lättnad. När man tänker tillbaka och minns hur det var då man var såhär liten så kan jag inte undgå att bli lite imponerad av ens förmåga att fantisera och leva sej in i saker..


Ny länk!

Nu har jag lagt till en ny länk till min och Fridas Pixbox.
Kika under fliken "Samlade bilder" längst ner till vänster!

Före & Efter.

Jag saknar mitt mörkbruna hår. Jag hade bestämt mej att inte bli så pass ljushårig som jag är nu på ett bra tag och såhär i efterhand med alla korten på borden kan jag säga att jag inte riktigt trivs i min hårfärg. Som de allra flesta vet så är håret väldigt viktigt och att inget stämmer när håret inte är i ordning och det kan inga komplimanger i världen hjälpa..




Before and After



Happy Friday!

Äntligen helg! Nu väntar lite välbehövlig ledighet och annat helgmys. Tacos står på middagsmenyn och det har redan börjat kurra lite lätt i magen. Att det är helg betyder också att det är fritt fram att gotta sej i en massa onyttigheter och bara vetskapen om det gör det så mycket härligare när fredagen kommer.

Trevlig Helg!

Lösningen på allt..

Pga. magont och illamående går jag miste om en hel dags arbete. Jag är inte på humör och känner för att proppa i mej en Marabou chokadkaka storlek större..

image128

Foto: yellowhouse.se

Dagen D - 15 april.

Ibland dyker det upp små saker som skakar om ens tillvaro, som gör en tvungen att fatta viktiga beslut om sin framtid och ens val. Jag hade allt så bra planerat - slutföra undersköterskeutbildning för att sedan jobba under hösten och vintern och därefter utbilda mej till Förskolelärare på plats i Luleå. Det kändes riktigt bra att veta vad som väntade inför hösten, tills jag såg den lilla annonsen (1 vecka innan sista ansökningsdatum) om att utbildningen till Förskolelärare nu gick att läsa på distans i Luleå, vilket fick mej att fundera..


- Har jag viljan/motivationen att börja plugga redan till hösten?
- Är alternativet att plugga på distans något för mej?
- Vågar jag vänta tills nästa år med att söka, fastän möjligheten att läsa på distans inte finns kvar?


Frågorna är många, men svaren är få. Det finns både för- och nackdelar med båda alternativen, därför behöver jag lite betänketid. Jag har i allafall tagit beslutet att söka till utbildningen, för på så sätt köper jag mej lite tid då jag inte behöver ta det slutgiltiga beslutet förräns i juli (?).


Congratulations!

Hurra, hurra, hurra, hurra för min söta syster fyller 25 år idag!

image127

1 h plus.

Trots att det är några dagar sen vi gick över till sommartid och ställde fram klockan 1 timme så har jag ännu inte vant mej. Min kropp och min hjärna skriker efter sömn och trots att jag normalt är en ganska morgonpigg person, så har jag de senaste morgnarna legat kvar extra länge i min varma säng. Bara vetskapen om att man gått över till sommartid borde ju göra en piggare, eller?

Detta har resulterat i att jag somnat framför TV:n på eftermiddagarna vilket lett till att jag inte kunnat somna på kvällen. Tidigare år har jag inte märkt av omställningen särsklit mycket, men man kanske börjar bli gammal?

Dock tror jag att vädret också påverkat rejält då det den senaste veckan har varit allt annat än bra. Dimma och regn gör en inte särskilt pigg. Dock ser det ut att bli bättre då solen nu börjat lysa!


image126

Working Class Hero.

Han är inte bara min underbara pojkvän utan nu även en arbetare av hög klass, då han gått och fixat sej jobb. Jag är både stolt och glad och hoppas/tror att det kommer gå jättebra!

image125

Ljuv musik för trötta öron.

Förra årets stjärnskott fortsätter att producera:




One Republic - Come home



Tick, tack..

Tid är väl inte något jag haft i överflöd den senaste tiden och det har definitivt märkts här då min aktivitet varit lika med noll. Jag ska dock ta nya tag och försöka ta igen det jag missat. I och för sej har det kanske varit lika bra att jag inte bloggat något då jag råkat ut för s k "bloggtorka", men det vänder nog förhoppningsvis i samma stund som solen återvänder :)

RSS 2.0