In och vänder...

Den här veckan är verkligen fullspäckad till max! Orsaken stavas f-l-y-t-t + f-l-y-t-t-s-t-ä-d-n-i-n-g, vilket inte känns som den absolut roligaste sysselsättningen och den går tyvärr inte att smita ifrån. Lägenheten är i allafall tömd och städningen påbörjad, så någonstans ser jag ändå ett slut.

Sen vill jag ju även hinna med att träffa Frida och lilla magen (♥) som är här och hälsar på. Min äldsta bästa vän ska bli mamma och jag är så glad för henne och Davids skull! Nu önskar jag bara att de ville ta sitt pick och pack och bli Lulebor så att vi skulle kunna ses ännu oftare, men en flytt till Kalix skulle också vara godkänt.
De kommer i allafall förbi på fika till Tonis föräldrar ikväll, eftersom att det är där vi spenderar natten ikväll och på fredag blir det middag där Camilla och Emelie också sluter upp, så då får vi surra av oss.

Resten av helgen ska jag spendera med en trasa i ena handen och en hink i andra. Jippie!

Söta som få!

Hästarna går ju fortfarande i sommarhagen och i söndagskväll kom ingen av hästarna till hagöppningen när jag ropade, så jag traskade iväg för att hämta in Besse.

De andra stod och betade en bit längre bort, men varken Besse eller Lotus syntes till så jag tog stigen in i skogen och strax därefter hittade jag dem tätt bredvid varandra. Jag blev alldeles varm i hjärtegropen när jag såg dem tillsammans. Lotus är som en snäll storebror för Besse och i Pila har han sin flickvän. Jag är så glad att han får gå i en sådan fin flock i en sådan härlig hage, speciellt när vi vet om hans historia som hackkyckling.


Ny favorit-app!

Jag har hittat en ny favorit-app till mobilen och det är inte Wordfeud:Vackra Athena!

Ett stopp på vägen

Vi är nu inkvarterade hos mamma och pappa, där vi gör ett tillfälligt stopp innan hela flyttlasset går till Luleå om ca 1 månad. Det jobbigaste med att flytta är att packa ner och organisera upp allting, så det känns skönt när den delen nu är över. Lite smågrejer är fortfarande kvar i lägenheten, men det ska vi ta under veckan när vi ska städa o.s.v.

Kort och gott har vi nu en sista fullspäckad vecka framför oss, innan etapp 1 är avslutad!


Sista natten i lägenheten. Större delen av...

Sista natten i lägenheten. Större delen av vårt liv är nu nerpackat i kartonger och imorgon börjar "uppdrag tömma lägenhet". Den sorgliga fasen i att lämna våran första lägenhet har redan passerat (det skedde just efter att vi lämnade in uppsägningen...), så nu vill jag bara tömma allt, städa ur och lämna över nyckeln. Toni vill inte riktigt slita sig från sitt kära PS3, så han spelar en sista match innan det också åker ner i en kartong. Sen dröjer det ca 1 månad innan det är dags att packa upp allt igen. Nu är det dags att sova så att man orkar upp till en ny arbetsdag imorgon! Godnatt!


Ny musikfavorit!

Äntligen lite bra höstmusik! Det har varit lite torka på den fronten, men nu lossnade det en aning. Albumet och bandet jag fastnat för är Hurts "Happiness". Gillade deras första singel, men har inte kommit mig för att lyssna på hela albumet förrän nu och jag blev glatt överraskad. Sångaren har en ren röst och just nu är min favorit "Stay".
Lyssna och njut! 


Sötnosarna!

Jag låter bilden tala för sig själv - Sigge älskar sin husse!


Flyttfåglarna

Nu börjar allt falla på plats inför vår kommande flytt. Vi blir nämligen Luleåbor fr o m den 1 november och det ska bli riktigt spännande! Ny lägenhet, nytt jobb och en relativt ny stad att utforska. Jag känner mig dock ändå ganska hemma i Luleå efter otaliga besök till vår äldsta storasyster som bodde där tidigare. Hon har visat oss ett flertal guldkorn i och utanför staden och sen är det upp till oss att hitta ännu fler!

Vi kommer att flytta ut från vår nuvarande lägenhet innan 1 oktober, vilket innebär att vi kommer att flytta "hem" under en månad. Det blir alltså bråda dagar under de tre närmsta veckorna, men jag har redan börjat packa och förbereda. Min kära sambo har fått i uppdrag att fixa fler kartonger under veckan, så jag hoppas att han lyckas.
Troligtvis hade vi turen på vår sida när det gällde att hitta en ny lägenhet, då vi fått en jättemysig lägenhet på 3 RoK med nyrenoverat kök. Huset är ett lite mindre hyreshus i ett trevligt bostadsområde med ca 15-20 min promenad in till stan, så förutsättningarna för att vi ska trivas är goda.

Besse blir dock kvar på hemmaplan, även om jag kommer att sakna honom otroligt mycket. Han är ju egentligen mammas häst och sen har jag inte hjärta att flytta honom från hans kära flock och stall som han trivs så bra i. Kalix är ju också bara 1 h bort, så jag får helt enkelt styra näsan i nordostlig (?) riktning om saknaden blir för stor. Hästabstinesen lär ju dock bli väldigt påtaglig om jag inte får känna någon stallukt, men jag har redan lite planer och ideér för att undvika det så det återstår att se vad som händer.

En sak i taget - en dag i taget alltså. Först ska vi fixa flytten och få alla saker på plats. Bild: Luleå Kommun


Hemtentamen påbörjad...

Det var lite väl optimistiskt av mig att tro att jag skulle bli färdig med min hemtentamen idag. Den är uppdelad i fyra delar, där varje del innefattar ca 6-8 frågor. Det har varit en hel del "reflektera över...", "analysera..." och "vad är skillnaden..." så min hjärna har varit full av information om olika organisationsteorier.

Jag hann i allafall klart den första delen, så imorgon har jag planerat att ta tag i resten. Kursen verkar dock väldigt intressant, så det känns väldigt kul och motiverande!


Dagens to-do-list:

  • Morgonjour i stallet
  • Påbörja och färdigställa min första hemtentamen
  • Baka en äppelkaka
  • Middag hos Mamma och Pappa
  • Dressyrpass med Centi

På fyra ben

Ibland kommer de stunder då allt faller på plats och man får en liten bekräftelse på att man är på rätt väg. Kvällens ridpass kommer jag att leva på länge. Planen för kvällen var en uteritt i skritt med sällskap av Laila och lille Remi och det var även det vi började med. Det blev en 40 min tur upp efter Grantjärnsvägen i skogen för att undkomma blåsten. På hemvägen var Centi lite trippig, så jag sysselsatte honom med lite sidvärtsrörelser m.m. för att återfå koncentrationen och använda energin till något vettigt.

Till en början ville han inte alls släppa till. Han kändes stel och bet tag i vänster sida av bettet, men skam den som ger sig. Det är nämligen hans sämre sida, så man får jobba lite extra för att få igenom det man ber om. Helt plötsligt mjuknande han jättefint och då blev allt så lätt! Mjuk och fin i sidorna med en positiv energi bakifrån som jag bara behövde fånga upp och fortsätta engagera. Behöver jag säga att frustningarna kom på löpande band?

Den känslan ville jag inte kasta bort, så när vi kom tillbaka till stallet så valde jag att rida en stund på volten bakom stallet. Fortsatte att arbeta honom i skritten med samma härliga känsla och avslutade med lite trav. Jag ville inte nöta för mycket, så när det kändes som bäst gjorde jag halt, hoppade av och lät han skritta av. Det blev alltså 10 minuters kvalitativ ridning som gav oss båda väldigt mycket!

Tisdag 6 september kl 05.52. Underbar höst...

img_5959 (MMS)

Tisdag 6 september kl 05.52. Underbar höstmorgon!


Seven days a week

Då var det helt plötsligt både september och höst på en och samma gång. Jag har hunnit med två resor till Luleå under veckan när det varit intro för kursen som jag ska läsa. Läraren har gått igenom upplägget och berättat lite om kursens innehåll m.m. och det ska bli så kul och spännande! Det verkar vara en väldigt intressant kurs, så jag hoppas att jag kommer att lära mig en del som jag kommer att ha nytta av.

Annars har veckan rullat på som vanligt med både jobb och stall. Centi och jag har varit ute och luffat i skogen för att upptäcka lite nya vägar. Vi hittade en massa roliga backar, så det blev en hel del klättring.
För Besses del så har hans nya medryttare Josse ridit honom 2 ggr i veckan och jag har coachat lite från backen. Både vi och Besse är så glada att vi hittat henne, för hon är jätteduktig och vi ser att Besse trivs med henne och hennes ridning. Han har så lätt för sig och är en superponny att rida, så jag tror att de kommer att få roligt tillsammans.

RSS 2.0