Första advent

...och det första ljuset är tänt! Jag och Toni ägnade gårdagen åt storstädning och lite adventspyntade, så nu är allt på plats. Det blir alltid så mysigt och ombonat när man hänger upp julgardinerna och tar fram allt advenstpynt.

Fredagen spenderade vi i Luleå där vi hade siktet inställt på lite julklappsshopping. Jag hittade tyvärr inte det jag skulle ha, så jag kom hem relativt tomhänt (bortsett från de sakerna som jag hittade åt mig själv). Julgranskulan no. 1 hittade jag på RUSTA - en röd cupcake i glas med vit frosting. Kan det bli bättre? Det slutade med att jag köpte 2 st som kommer att få pryda våran gran i år.Foto: Rusta.se

Snart tar jag helg...

Min sista arbetsdag denna vecka. Jag har tagit ledigt imorgon för att spendera dagen tillsammans med Toni i Luleå för lite julklappsshopping och mys. Med det att se fram emot så tror jag att den här dagen kommer att gå riktigt fort!

Hästarnas nya höautomater - allt annat är omodernt!

Hästarnas nya höautomater är färdiga och installerade med godkänt betyg från både oss och våra fyrbenta vänner:

Majtan och Mowgli

 

Besse


Hästar är ju byggda för att äta lite och ofta samt att beta under större delen av dygnet - vilket de kan göra nu! Begränsad fri tillgång gör att det tar längre tid för hästen att äta sitt grovfoder vilket i sin tur medför att det räcker längre samt att hästarna får en naturlig och tillsfredsställande sysselsättning under en större del av dygnet.

Portionsutfodringar 3-5 ggr/dag är således egentligen inte någon naturlig lösning för hästen, men i brist på kunskap har man anammat denna metod. Snälla som hästarna är så kan de ju inte annat än finna sig i situationen för de har ju inget annat val, men det är vi som hästägare som har ansvaret att hitta bästa lösningen för våra hästar så att de mår så bra som möjligt i alla lägen.

Nu ställer man sig frågan varför vi inte tänkt på detta tidigare? Så sant som det sägs "man blir aldrig fullärd när det gäller hästar".

Läs mer om fördelarna m.m. genom att klicka på länkarna nedan:

- Slowfeeding: Så fungerar det!
- Begränsad fri tillgång: Fördelar och tillvägagångssättUpdate

Hmm, lite dålig uppdatering under den senaste veckan? I allafall...

Handläggarfesten i Stockholm var en trevlig och kul upplevelse med middag och mingel på restaurangen FOOD. Det var även första gången som jag sov ensam på ett hotellrum. Absolut inget konstigt med det, men jag har en väldigt vild fantasi och det blir ju inte bättre efter att ha sett filmen "1408". Därmed var det rätt så pirrigt när jag skulle släcka lampan, men jag knep ihop ögonen och somnade. Vaknade upp relativt pigg dagen efter och då stod det shopping på schemat! Vi hade sökt flex några timmar den dagen, vilket innebar att vi kunde stanna lite längre för att hinna med en runda kring stan. Frida mötte också upp oss och gjorde oss sällskap, vilket var det roligaste under dagen! Dagens bästa investering var I.d's startbox med smink och borstar - jag är helfrälst!

Resten av veckan har förflutit på i vanlig takt med jobb och stall. Sen har jag även fortsatt att plåga mina kära arbetskompisar med ljuv julmusik. Nu längtar jag verkligen efter att få julpynta...

Julkänslor!

I skrivande stund är det 45 dagar kvar till Julafton, men julkänslorna har ändå börjat smyga sig på. Jag tror att det är vädret som påverkar med snö och minusgrader långt under nollstrecket. Det gick faktiskt så pass långt att jag pinade mina kära arbetskamrater med julmusik på jobbet idag, men jag tror ändå att de tyckte att det var rätt så mysigt.


Nedräkning till Julafton!

Winter wonderland

Oj, vad det har snöat i helgen! Jag har ju tjatat om snö ett tag nu och någon verkar ha hörsammat mina böner till slut. Det blir så ljust och fint ute när snön kommer, dock är jag redan less på att sopa av bilen och skrapa rutorna (vilket jag har gjort x antal gånger i helgen).

Det har varit en bra helg som började med halvdag på jobbet på fredagen. Vi fick sluta kl 13.00 och det kändes väldigt skönt att få gå hem så pass tidigt och tack vare det blev helgen mycket längre. Jag och Toni hade en riktig helkväll på fredagen med middag på Vikingen, IDOL och mys i soffan. En perfekt fredagkväll alltså!

Somnade till höst och vaknade till vinter, vilket gav mig en smärre chock! Det var inte direkt det jag hade väntat mig när jag slog upp ögonen på morgonen. Begav mig senare mot stallet med mamma och syster och även hästarna verkade uppskatta snön som kommit. Besse älskar ju snö och det syns så tydligt på honom! Sötast är han när han gör "snödippen" och dyker ner i snön med hela huvudet. Det blev lite tömkörning i pudersnön med två ystra och glada pållar. Jag sänder en tanke av tacksamhet till den personen som kläckte idén med snösulor till hästarna, för vad hade vi annars gjort? Jag undrar hur hästfolk gjorde innan snösulan var uppfunnen (?).

Resten av lördagen förflöt i lugnets tecken med middag hos Tonis föräldrar och filmmys med systeryster. Hon lyckade dock inte med sitt försök att få oss att se en skräckfilm, istället blev det SATC 2 vilket var ett betydligt bättre alternativ, eller hur kära systeryster?

Idag har vi hunnit med allt från att bygga färdigt hästarnas höhäckar till att rida och äta Allhelgonamiddag hos mamma och pappa. Nu gäller det bara att ladda om för en ny arbetsvecka som bl a innefattar en besök ner till huvudstaden med några från jobbet där det vankas handläggarfest. Det ser jag fram emot!


Bäst från i fredags:

Jag blir som en fnissig fjortis när det gäller E.M.D, men dom är mina absoluta favoriter från IDOL genom tiderna (bortsett från Daniel Lindström såklart).

 


Gissa vad? ;)

dsc00336 (MMS)

Gissa vad? ;)


RSS 2.0