Kvällens middag

Nyss hemkommen från restaurangbesöket. Det var vårt premiärbesök där och själva byggnaden/lokalen har blivit jättefin sen den byggdes om. Maten fick godkänt, men i övrigt var det ett bra försök som inte riktigt nådde ända fram. Jag tyckte lite synd om den rätt så oerfarna servitrisen som jobbade ensam och fick stressa runt till alla bord och gäster,  sen var det ingen höjdare att drycken serverades i plastglas eller att musiken växlade från P4 till värsta festmusiken. Man saknade lite av den dära lugna myskänslan, men nu har vi provat och det var i allafall kul att umgås en kväll!

Middag & Lektion

Snart går jag in på min fjärde och sista semestervecka. Trots att vädret varit ostabilt, så har det ändå varit skönt att vara långledig och bara ta dagarna som dom kommer.

Från det ena till det andra så bjöd gårdagen på allt från fika på Lyktan till ridlektion och senare på kvällen ett besök hos Kristina. Lektionen bestod av ett pass med Majtan där min kära syster drillade oss från marken. Hon är en hård, men bra lärare och det går lite bättre för varje gång jag rider.

Annars fyller Mamma år på tisdag och henne ska vi fira ikväll genom att bjuda på middag. Vi har bokat bord på Frevisörens restaurang och jag hoppas att dom har bra mat!


Mission completed

Nu är sänggaveln färdig och fin blev den! Jag är supernöjd och den passade bra mot väggen i vårt sovrum. Den hade dock inte blivit lika fin om jag inte haft hjälp av pappa som är snickare och sågade till träskivan samt mamma som är sy-/tygkunnig och hjälpte mig att fästa tyget på rätt sätt. Tack för hjälpen!

Priset blev 665 kr och det inkluderar polyestervadd, fleecetyg, överdragstyg samt MDF-skiva (12 mm) och tidsåtgång ca 3-4 h (beroende på om man har hjälp). För tillfället ser den rätt så naken ut, men jag ska även komplettera med nackkuddar, men då måste jag besöka IKEA först!

Här är lite bilder som jag fotat under projektets gång. Bilderna är fotade med mobilkamera, därav något sämre kvalité:"Vi är systrar. Vi kommer alltid att vara systrar. Våra olikheter kanske aldrig försvinner, men det är det som gör oss unika..."Hemmafix

Imorgon startar jag mitt projekt med att tillverka en egen sänggavel. Tyg pch mellanstoppning är inhandlat, så nu är det bara träskivan som saknas och den ska jag köpa imorgon. Jag har valt ett krämvitt möbeltyg till överdraget och jag tror att det blir fint! Sen tänkte jag komplettera med nackkuddar i en annan färg/mönster för att bryta av lite mot allt det vita. Det är verkligen på tiden att vi fixar till i sovrummet, för som det ser ut nu så är det ganska tråkigt.

Jag återkommer med bilder när allt är klart!

Livet som en guldfisk


Jag plockade ett helt gäng med rabarber hos mamma och pappa igår, men nu har jag glömt dem där och kan inte koka rabarberkräm som det var tänkt...typiskt.

A work in progress

 

 

 

Jag fotade några bilder igår när Ann-Sofie red Majtan. Det är kul att dokumentera utvecklingen så att man kan gå tillbaka och se på vilket sätt man utvecklats. Ikväll tänkte vi bara ta en lugnare tur i skogen och förhoppningsvis håller sig myggorna på avstånd. För säkerhets skull kommer jag att spruta på mig lite extra av "Näckens Myggmedel" och hoppas att det hjälper!


Lite blommor gör susen!

Jag fyndade både blommor och blomlådor på rean i veckan och här är resultatet:


Vi hade även planer på att lägga trätrall som "golv" ovanpå betongen, men det projektet får vi nog skjuta på till nästa år. Det är i allafall kul att ha lite blommor och balkongmöbler på våran tidigare tomma balkong.


En semesterdag i taget...

Oj, vad vi målade igår! Vi målade, målade och målade lite till i totalt 8 h (- 1 h för lunchpaus). Mamma och pappa håller på att byta brädfodring och då finns det en hel del brädor att måla, så då gjorde jag, syster och mamma ett ryck igår. Pappa sköter själva snickrandet och då tar vi hand om målningen. Jag var rätt så trött i armarna när jag kom hem, men fint blir det. Vi tömde några färgburkar, men nu är allt grundat och klart och imorgon ska jag och Toni fortsätta med att måla första varvet med täckfärg.

Senare på kvällen var vi ut med hästarna i skogen. Systeryster red Majtan och mamma körde Besse med mig bredvid sig i vagnen. Vi körde lite lättare konditionsträning och det var lika uppskattat av oss som av hästarna eftersom att det höll de blodtörstiga myggen borta.

Idag har vi tagit det betydligt lugnare. Jag och Toni har i allafall hunnit med ett besök på stan där jag kikade på ett par walkingskor, men jag kunde inte bestämma mig för vilka jag skulle ta så jag får fundera på saken. Kvällen har vi spenderat i Risön där vi grillat och umgåtts med hans familj. Jag kan därmed konstatera att det är ganska skönt att ha semester!

Sola och bada...


Vädret är på topp och det innebär ett besök på stranden! Enligt en säker källa ska vattentemperaturen vara högre än sist och det håller jag tummarna för!


Bilder!

Här kommer de utlovade bilderna:Betessläpp för Besse. (Fr. v.) Kingen och Majtan möter upp. Mowgli kommer längst bak.

Snyggponnyn!

 

 

Besse bekantar sig med Kingen.

 

 

 

Majtan och Ann-Sofie i Bjumisträsk. Doris är också med på ett hörn.

 

 

Majtan är lite mer försiktig med plaskandet, medans Besse kör på för fullt!

 

 

Besse och Mamma

 

 


Startskottet

Nu har jag ä n t l i g e n semester! Jag har gjort en riktig rivstart med en hel del aktiviter. Jag flexade ut från jobbet kl 14.30 igår och då begav jag mig hem för att göra mig i ordning inför Tonis pappas 50-årskalas. Det blev en lyckad kväll med god mat, tårta, lekar och karaoke. Jag (m.h.a. Toni) hade tilldelats det ärofyllda uppdraget att agera lekledare och det verkade som att gästerna uppskattade mina påhitt!

Fick mig en välbehövlig sovmorgon idag. Det var kanonväder ute när jag vaknade så jag ringde systeryster för att höra om vi skulle sätta vår plan i verket om att rida till Bjumisträsk med hästarna för att bada. Hon var med på noterna och efter en snabb frukost begav vi oss till stallet. Medans vi gjorde i ordning hästarna så drog det in några moln på himlen, men det var fortfarande varmt och skönt ute. På ditvägen valde vi att rida via Kalvholmen till Björkforsvägen och sen in efter skogsvägarna till sidan på "Bjumis". Vi skrittade mest, med några korta travpass och lite galopp och hästarna var med på noterna hela tiden! Vi klarade oss rätt så bra från alla insekter/mygg/brumsar och ännu bättre var det när vi närmade oss heden där det endast växer barrskog för då tror jag att vi inte stötte på ett enda flygfä.

Väl framme var nästa steg att ta sig ner i vattnet. Vi visste ju inte om Besse och Majtan badat tidigare, så vi tog det rätt så lugnt och lät dem fundera lite. Båda var lite tveksamma till en början så vi hoppade av och ledde dem ner till vattnet och då gick det hur bra som helst! Besse tyckte att det var så skönt och stod och skrapade/slog med framhoven i vattnet, vilket ledde till att jag var minst lika blött som honom till slut. Hädanefter får han nog titulera sig som sjöhäst i stället. Majtan tog det lite lugnare och vadade mest, men även hon körde varianten med framhoven till slut.

Efter fika- och drickapaus var det bara att hoppa upp igen för att bege sig hemåt. Vi valde att rida hem via räddningsvägen som ligger parallellt med den nya järnvägen och vilken fin väg det var! Sista 2 km hoppade vi av och promenerade bredvid och det var skönt att gå den sista biten. Det var nöjda och glada hästar + ryttare som kom in på stallplanen efter en kul dag! Vi har fotat några bilder, men jag får ladda upp dem vid ett senare tillfälle för nu ska jag kika på "Remeber Me" med min goa sambo. Tack och godnatt!

På hemmaplan

Jag spenderar tis-ons-tors hemma hos mamma och pappa. Toni har åkt till Finland för att hälsa på sin farmor och farfar och då passar jag på att spendera lite extra tid med familjen. Sigge får ju såklart också hänga med och han är så nöjd när han kan leka med Wille och vara ute.

Nu har även Besse fått flytta över i sommarhagen med storhästarna. Storleksmässigt har han inte mycket att komma med, men det har väl aldrig stoppat honom?! Han spände upp sig och gjorde sig snygg och han var ju tvungen att brösta upp sig lite extra eftersom att Majtan är brunstig. Det är så kul och intressant att se en flock hästar tillsammans - se hur de kommunicerar med varann och lyckan när de sträcker ut i full karriär! Jag fotade några bilder, men jag har inte laddat över dem till datorn ännu.

Annars räknar jag ner dagarna till semestern och nu är det bara 2 dagar kvar! Min första riktiga semester och jag ser verkligen framemot 4 veckors total ledighet. Årets första dopp klarade jag av i lördagskväll. Vädret var ju inte det bästa (mulet +17° c), men det gick ändå! Det var ett snabbt dopp och sen sprang vi upp i bastun för att värma oss. Nu lovar dock väderleksrapporterna varmare väder framöver, så då behöver man inte stressdoppa sig!

RSS 2.0