En liten fralla...

Hundmys står på kvällens schema då vi är hundvakt åt lilla Nolte som är Tonis kompis söta "fralla". Tack vare det fina vädret blev det ett besök på stranden och det var nog lika uppskattat av oss som för honom. Han har ju inte så långa ben, så då passade Storsands långgrunda strand mycket bra.


Ordinary Monday

Egentligen skulle jag både behöva städa och tvätta, men i stället har jag intagit soffläge vilket känns som ett bättre alternativ denna gråmulna måndag!

Date Night!

...avslutade kvällen med "date night" med middag på O´Learys och The Dark Knight Rises på bio!


Storsand 28 juli 2012

 

Äntligen fick vi lite sommar! Jag hade gett upp hoppet om att få känna på någon form av sol och värme under denna sommaren, så därför välkomnade jag gårdagens härliga väder med öppna armar. Luleås badstränder är ett relativt outforskat område för mig, men en arbetskamrat tipsade mig om Storsand ute på Storheden så det var dit jag begav mig tillsammans med Tonis syster och hennes två flickor.

 

Stranden var långgrund och fin med klart vatten - barnvänligt och precis som jag vill ha det! Hatar att bada där man inte ser sandbottnen för att vattnet är grumligt så att man får vara rädd för att trampa på läskiga saker. Temperaturen i vattnet var badvänlig, så jag kunde lätt klara av årets första dopp och lite till!

 

Det var en riktigt kul dag och Storsand kommer jag defintivt att besöka flera gånger!


Filmtips!

Kvällens film var en riktig nagelbitare, men riktigt bra!


Taken

(2008)


Sommarkväll i stallet!

 

Det blev en skrittur i skogen med mamma och pappa som sällskap igår. Väl tillbaka på gården fick både mamma och pappa prova på att rida varsin runda. De var så duktiga och jag är riktigt imponerad! Balance skötte sig kanon och var så försiktig när de red. Klok pålle!


Belieber!

Jag har smygit med det ett tag och inte riktigt velat acceptera det själv, men hur mycket det än tar emot att erkänna det så har jag blivit en Belieber! Jag kan inte förstå hur man kan ta sig från hatobjekt till något jag gillar, fast det krävdes dock att han skulle växa upp en aning, komma i målbrottet och fylla 18 år.

Jag lär väl dock aldrig bli ett hysteriskt fan som kedjar fast sig i stängslet utanför en konsert (för Justin Timberlake eller Danny kanske...), men inte för Justin Bieber - dock får jag erkänna att jag gillar flera av hans låtar på hans senaste album och så är det!


Strul med Blogg.se's app...

Det är tråkigt att inte Blogg.se's app fungerar. Bloggandet blir så mycket enklare med den och speciellt när det gäller uppladdning av bilder. Inte för att jag har så mycket att fota eftersom jag i spenderat merparten av min vakna tid på jobbet de sista dagarna. Övertid var bara förnamnet! Morgondagen blir dock lite kortare då mamma och pappa kommer på besök och stannar till på torsdag. Jag har däremot inte bestämt mig vad jag ska bjuda på till middag, men det löser sig nog!

Breadelicious!
Såhär blev slutresultatet från dagens bakprojekt! Tummen upp alltså för "Bagarens Surdeg" från Kronjäst.

Jag är en riktig "brödoman" och kan lätt äta mig mätt på ett gott bröd, vilket jag i princip gjorde tidigare idag efter att jag gräddat brödet. Nybakt varmt bröd med smör som smälter...mums!

Allt man bakar/lagar blir mycket bättre i en varmluftsugn så nu förstår jag inte hur vi har kunnat klara oss med en "vanlig" ugn innan.

Degen räckte till två bröd och när de är slut så lär det blir fler för det här kommer jag definitivt att göra om!

The doors we open and close each day decide the lives we live.

Ibland uppstår det stunder då man är tvungen att göra ett val som man vet kommer att ha stor betydelse för vilken riktning ens liv kommer att ta, både kort- och långsiktigt. Den sista tiden har hjärnan gått på högvarv med mycket funderingar, vägande av för- och nackdelar osv. för att slutligen komma fram till ett beslut.

Under slutet på våren har hemlängtan varit relativt stor, mestadels för Toni. Såklart har även jag längtat hem, men det har på något vis ändå varit kontrollerbart. Längtan efter våra familjer och vänner har den största påverkan, vilket har gjort att vi sett över våra möjligheter att flytta hem igen. Vi hade börjat ställa in oss på det och plötsligt händer det saker där det krävs att man gör ett aktivt val.

Kanske var det lite tveksamhet som behövdes för att komma tillbaka på banan och inse vad det var som fick oss att ta beslutet att flytta till Luleå från första början. Förändringar i livet är inte alltid lekande lätt och ska så heller inte vara, där lite tvivel, tveksamhet och hemlängtan hör till. I slutändan tror jag ändå att man som person både växer och utvecklas av dem.

Nu har vi i allafall kommit fram till ett gemensamt beslut och nu kör vi till 110 procent! Jag tror och hoppas att Toni kommer att trivas bra på sitt nya jobb som ger många utvecklingsmöjligheter och utmaningar och det var en av de främsta anledningarna till att vi valde att flytta hit - för att få större möjligheter till utveckling!

BalanceRozlan och Balance

Större delen av semestern spenderades i Kalix, vilket innebar att jag inte red Balance under de veckorna så det var kul att få åka ut till henne i onsdags igen. Även de går på bete och har det skönt, men vi har ändå varit ute i skogen och skrittat båda dagarna som jag haft henne den här veckan.

Det är så mysigt att bara skritta ut i skogen ibland och än bättre är det när man inte jagas av blodtörstiga mygg. Det blåste lite lagom igårkväll och då var det riktigt skönt eftersom vinden gjorde att de små odågorna höll sig på behörigt avstånd. Balance är verkligen en speciell dam och hon blir bara mer och mer personlig.

Drömmen om en egen häst finns såklart, men tills dess att jag kan förverkliga den så är jag glad att jag har henne då hon ger otroligt mycket tillbaka!


Ofrivillig uppstigning!

Klockan är nio och jag har redan varit vaken i 2,5 h. Min enda sovmorgon den här veckan och då är det väl typiskt att man ska vakna så pass tidigt. Efter att ha klivit upp före fem varje morgon och jobbat totalt 12 h övertid hade det varit skönt att få sova lite längre, men fördelen är ju att dagen blir längre i allafall!

Toni jobbar och jag har inget speciellt inplanerat. Jag ska eventuellt testa på att baka lite surdegsbröd á la genväg med hjälp av "Bagarens Surdeg" från Kronjäst. Vi får väl se vad det blir av det!


(Bilden är googlad!)

Picknick!

 


Även idag har solen lyst generöst och det har varit riktigt skönt ute! Efter jobbet bar det av till frisören för en välbehövlig uppfräschning och efter middagen begav vi oss ut på picknick till Zinksundet. Man får ta vara på alla tid ute innan det vänder igen och blir kallt och grått igen.


Hyfsat bra start och ett...

img_2279 (MMS)

...perfekt avslut på första arbetsdagen! Det är så värt att börja kl 06.15, så att jag kan stämpla ut kl 14.45 med gott samvete. Tack gode gud för flextid!


Årets betessläpp!

 

I år släpptes hästarna på bete lite senare än normalt eftersom ett fjärrvärmebolag har gjort grävningar i utkanten av hagen. Hästarna var dock lika glada för det, även om det inte var lika mycket fart på dem som förra året. Gräset är alltid det viktigaste. Besse ringade dock in alla stona till en början så att inte Lotus skulle kunna komma nära dem, men han gav sig efter ett tag. Lotus är ju hans "storebror" och var lycklig över att få gå med Besse.

 

De är så söta ihop!

 

image description

 

Lotus och Besse i skogen augusti 2011


Tårtkalas!

 

 

 

 


Över stock och sten!

Träningsvärken i låren påminner om torsdagskvällens aktivitet. Jag har varit lite lat när det gäller löpningen de senaste veckorna, men nu ska jag försöka komma igång igen. Jag har ju haft en ganska kravlös inställning och sprungit när jag känt för det, vilket har fungerat bra än så länge.

Toni har köpt nya skor, så han följde med som sällskap och det är alltid bra med lite "draghjälp" så att man pressar sig själv lite mer. Kroppen orkar oftast mer än vad knoppen anser och Toni är lite hårdare med mig än vad jag själv är. Vi avslutade rundan uppe på Skurholmsberget, därav träningsvärken i framsidan av låren.

Nästa pass blir till veckan, tror att det kan vara skönt att komma ut och röra på sig ordentligt efter att ha avverkat de första arbetsdagarna efter semestern!

Sista semesterveckan

Sista semesterveckan börjar lida mot sitt slut. Jag känner mig inte riktigt redo att börja jobba ännu och mest på grund av årets sommarväder, men det ska nog gå bra ändå. Det är alltid kul att träffa sina arbetskamrater.

La Familia har varit på besök de senaste dagarna och åkte hem igår, men det dröjer inte så länge tills jag träffar dem igen eftersom vi åker till Kalix imorgon då Tonis morbror fyller 50 år och ska ha kalas. Syrran har haft med vovvarna och vi har hunnit med allt från att utforska spårskogarna runt Luleå till att socialträna ute på Storgatan där det var marknad. Otroligt nyttig träning och de skötte sig så bra!

Kalixdagen

Trerättersmiddag, efterrätt x2, Danny/Loreen-remix, underbart sällskap och lite myggbett...

...en riktigt bra kväll! Synd bara att det blir alldeles för sällan, men då har vi desto roligare när vi träffas!


Sandig valp!


Blöt hund!


Kalixveckan!

Vi är mitt uppe i semestern och har tagit vårt pick och pack och dragit till Kalix hela veckan.

Hästarna har släppts på bete, hundarna har badat för första gången idag och vi njuter av solen. Äntligen!


Utmaning avklarad!

 

Jag tycker om att utmana mig själv på olika sätt både privat och inom arbetslivet för att utvecklas som person. Även om man inte alltid lyckas med allt man företar sig, så lär man sig förhoppningsvis något på vägen. Förra året innebar flera utmaningar, både stora och små, där en av dem var att återgå till skolbänken på deltid i och med att jag valde att börja läsa en distanskurs på sidan om mitt vanliga arbete.

 

Först och främst var det en utmaning i sig att börja läsa på högskola då det skiljer sig en aning från gymnasiet, men också att det var på distans via nätet och att jag skulle få ihop det med mitt övriga arbete och fritid. Jag har alltid trivts i skolan, men det är alltid lite pirrigt när man testar något nytt.

 

Med facit (och betyg i hand) har det gått över förväntan! Jag är oerhört tacksam över att ha haft min storasyster som bollplank/handledare som har guidat mig rätt i djungeln när det gäller rapporter, vetenskapliga avhandlingar, referenser osv. Jag har lärt mig otroligt mycket och det känns otroligt skönt att ha genomfört det, så jag kan varmt rekommendera denna studieform om man vill plugga lite samtidigt som man jobbar.

 

Kursen som jag läst heter "Kvinnligt ledarskap" och är på 15 hp via LTU. Jag har fått blodad tand och kommer att fortsätta till hösten med en ny kurs. Jag fortsätter på temat ledarskap och ska läsa en kurs på 7,5 hp som heter "Ledning, organisation och samverkan". Geniknölarna ska alltså få fortsätta jobba lite!


RSS 2.0