På G tillbaka?

Ingen värme eller svullnad på två dagar, så nu håller jag tummarna för att det börjar ge med sig. Imorgon planerar jag att ta ut henne på töm för att kunna få en bättre bild av hur hon rör sig.

Jag hoppas på bra resultat och fint väder...


Girl's night out

Det blev en riktig toppenhelg med shopping, mat och slutligen bowling med utgång på O'learys. Det gör vi snart om igen eller hur?


Lokalt

Nu har vi tittat på ett första alternativ som lokal till våran bröllopsfest. Jag kan inte påstå att jag blev helfrälst, då utemiljön lämnade en hel del att önska. I övrigt var lokalen trevlig och välplanerad och det fanns många fördelar med tanke på kokmöjligheter, porslin, glas osv.
 
Det känns dock som att vi behöver kika på fler lokaler och nästa helg ska och kika på ett annat ställe som erbjuder ett helt annat koncept, så det ser jag framemot!

Halt häst

Den här veckan blev verkligen inte som planerat.Tanken var ju att komma igång med ridningen igen efter att ha avklarat de två ryttarfria veckorna. Kakan har varit ruskigt fin vid markarbetesträningen, så längtan efter att få sitta upp har varit stor.
 
Tyvärr blev det ju inget av det då hon var halt på höger framben i onsdags. Jag hade hunnit hoppa upp och skulle precis till att värma upp när jag kände att hon var oren. Vår tränare Frida var på plats och kände också igenom henne, men varken hitta värme eller svullnad, bara lite ökad puls i benet.
 
Man kunde dock känna en liten temperaturskillnad i hoven, vilket gjorde att jag började misstänka en eventuell hovböld. Hovslagaren kom ut dagen efter, men kunde inte hitta något heller, så troligtvis har hon kanske vrickat sig i hagen etc. Hon har varit lite varm på utsidan av kotan, så de sista dagarna har hon spenderat i sjukhagen och så har jag skittat henne vid hand för att hon ska få röra på sig.
 
Det har blivit bättre och bättre för varje dag och igår var hon fin om benet igen och rörde sig mycket bättre också, så idag ska jag kolla av henne på lina så får vi se hur det fortlöper!

TT

Energin försvann med det urusla vädret, vilket innebär att jag tänker spendera resten av den här trötta och trista tisdagen i soffan med världens bästa sambo - och det gör jag med gott samvete!


Nu är det bestämt!

Nu har vi funderat och vägt in för- och nackdelar för att slutligen komma fram till att det blir ett sommarbröllop för våran del. Inte den här sommaren, men däremot nästa år och det känns som ett bra år eftersom vi även firar 10 år tillsammans under 2014.
 
Då har vi alltså avklarat den första punkten av många på allt-du-behöver-göra-inför-ett-bröllop-listan. Nästa blir att bestämma plats och boka lokal, vilket vi kanske redan kan ha avklarat på torsdag då ska vi och kika på en potentiell festlokal. Just det här med att boka lokal känns väldigt viktigt, speciellt med tanke på att vi kommer att gifta oss mitt under högsäsongen för bröllop.
 
Därefter återstår bara bokningen av själva kyrkan, men jag har dock hört att man max kan boka den ett år innan så det måste jag kolla upp om det stämmer.
 
Sen kan vi ta det lugnt ett tag och inrikta oss på att spara pengar innan den stora planeringen drar igång!

Lover of the light

 

Inför helgen...

Det är den 18 april idag och regnet bara vräker ner. Hästarna var kloka och hade tagit skydd under taket när jag var ut på eftermiddagen.

Regnet bidrar väl inte med någon energi-boost direkt, men snön försvinner lite fortare och imorgon är det ju fredag.

Toni ska åka på kick-off till Ritsem och jag ska spendera helgen som gräsänka, vilket innebär att jag kommer tillbringa min första natt ensam i vår nya lägenhet. Tur att Sigge finns här och håller mig sällskap och då kan jag skylla alla konstiga ljud på honom.

Förhoppningsvis ska jag även hinna med ett besök till Kalix beroende på hur mycket övertidstimmar det blir.

Det var planerna för den är helgen!


Vilka snyggingar!

Såhär snygga var vi när under en uteritt till Granön för några veckor sen. Den bjuder jag på!


Hela Luleå är rött...

...och till och med jag var tvungen att kika på hockeyn. Lite påverkad av stadens hockey-yra kanske?
 

Genomgång av kroppen

I måndags hälsade equiterapeut Maria Öhman på för att gå igenom och behandla Kakan. Hon har magiska händer och är riktigt duktig på det hon gör, så det är väldigt intressant att se henne arbeta.
 
Hon började med att klämma och känna igenom hela Kakans kropp och konstaterade fort att högersidan var mer spänd, vilket är helt förståeligt med tanke på att det är den skadade sidan. Maria fokuserade enbart på de övre delarna och inget på benen och började bakifrån för att sedan arbeta sig framåt. Tydligaste reaktionen fanns vid halsen och vid höften uppemot korset och länden. Kakan är en väldigt talande häst och visade klart och tydligt var hon upplevde obehag.
 
Därefter behandlade hon med laser innan hon masserade igenom henne och löste upp spänningarna. Jag kan inte direkt påstå att Kakan njöt i fulla drag, men efteråt märkte man att hon var nöjd så det gjorde henne verkligen gott.
Under de närmsta två veckorna blir det ryttarfri träning då Maria tyckte att det kunde vara bra för henne eftersom hon gick igenom henne ganska ordentligt och löste upp en massa gammalt som satt fast. Jag ska även massera henne ca 10 min varje dag under de veckorna och sedan blir det återbesök i mitten på maj.
 
Jag tömkörde henne idag och ser/känner redan en stor skillnad. Hon var mjuk, avslappnad och "med" på en gång från start motför tidigare då hon har kommit igång efter uppvärmningen. Nu kunde man verkligen se att hon vilade i steget och frustningarna kom på löpande band. Det var så härligt och kul att se! Tror nog att det är vårat bästa tömkörningspass tillsammans än så länge och sen skadade det ju inte att vi fick träna på barmark uppe på ridbanan.
 
Bra underlag, fin häst = stort ridsug. Tur att dagarna går fort...

En vecka hit, en vecka dit...

Veckorna bara rusar förbi och nu har vi passerat påsken och är snart inne i mitten på april. Inför årets påskhelg hade vi bestämt oss för att inte planera för mycket, utan vara spontana och ta det som det kommer - vilket vi också gjorde. Vi hann bl a med att åka ut till Jopikgården som ligger ute i Luleå Skärgård och dit tar man sig via en av de upplogade isvägarrna. Jag har fotat en del, så bilderna dyker upp när jag får tummen ur och för över dem till datorn!
 
Sen har jag även hunnit avverka ett besök till IKEA, haft besök av storayster Marie och hennes sambo Dan och firat storasysters Ann-Sofies 30-årsdag. Full rulle alltså!
 
 
Hilda, Maja och jag under 30-årsfirandet i Stridholm
6 april 2013
 
 
 

RSS 2.0