Goodbye bad hairdays!

Imorgon ska jag bege mig mot Luleå för ett besök hos frisören. Mitt hår är alldeles för långt och i stort behov av en uppfräschning, så det ska bli skönt att få lite ordning på det så att det blir lättare att fixa! Längtar till imorgon...

Ett steg fram...två, tre, fyra tillbaka...

Jag varnar för ett långt inlägg men en del häst- och ridprat, men jag måste få skriva av mig lite. Jag kan väl börja med att säga att min ridning var under all kritik ikväll. Jag blir förbannad och frustrerad på mig själv för att jag inte fixar det precis som jag vill ha det och det är perfektionisten i mig som i allra högsta grad gör sig påmind.

Ridpasset började rätt så bra. Jag red ut i skogen efter ängsvägarna och Besse kändes bra. Sen händer detta: Galopp, galopp, galopp efter ängen - kurva - tjurkast åt sidan p.g.a. dålig ridning och en ofokuserad ryttare. Ingen skada skedd och jag gör ett nytt försök för att få det rätt, men det slutar på samma sätt. Jag fattar galopp på volt och rider in mot kurvan i en vid båge och då drar han iväg åt sidan. Jag ville åt vänster och han åt höger. Testar att gå ner i skritt och trav, vilket fungerar problemfritt (varför nöjde jag mig inte här?). Avslutar i allafall med att trava förbi kurvan och fatta galopp efter vilket gick bra så jag avslutade och red hem. Tjurskallen och perfektionisten i mig var dock inte helt nöjd, för nog ska man väl kunna galoppera ordentligt som vi brukar göra och precis gjort innan när jag red i andra varvet?

Vi hade precis samma diskussion i början då vi köpte han. Han testade oss hela tiden i vagnen, när vi tömkörde och när man red. Efter ett tag kom vi på hur vi skulle möta upp våran smarta ponny med egna åsikter om hur saker och ting skulle göras, vilket ledde till att han la av med detta. Detta är dock hans paradnummer, vilket han ibland tar till när man är det minsta lilla ofokuserad på sin uppgift.

Själva händelsen är inget jag lägger desto större vikt vid eftersom att Besse är Besse och han kommer nog alltid att se till att hålla oss alerta - han är ju faktiskt en ponny! I stället är det min kassa ridning, mitt tankesätt och inställning som gör att jag blir förbannad och irriterad på mig själv eftersom att jag hakar upp mig på det som gick dåligt, i stället för att fokusera på det som faktiskt gick bra (vilket var ca 30-40 min av ridpasset). Att tänka på det bra och fundera (men inte haka upp sig på) det "dåliga" är något jag tränat på och förbättrat under det senaste åren, men ikväll var jag tillbaka i samma j ä k l a hjulspår. Jag är helt enkelt perfektionist ut i fingertopparna och det är på gott och ont tydligen. Man måste väl vara dålig ibland för att kunna bli bättre, huvudsaken är väl att man har insikt om sina fel och brister.

Denna händelse ska inte få överspegla hela dagen eftersom att vi har fått en hel del goda nyheter idag också bl a så har Toni fått förlängt på jobbet! Duktig gubbe!

Nu ska jag bege mig mot sängen för att sova på saken och imorgon får jag ta nya tag!


Ändrade planer...

Kvällens planerade körtur blev inställd och i stället blev det ett ridpass på Majtan. Stackars Mamma har en tand som krånglar (tandvärk) och Besse var fortfarande lite öm om fossingarna, så båda två fick sig en vilokväll i stället. Åter till ridpasset...

Systeryster fick inta markpostion och drillade mig som vanligt efter konstens alla regler. Majtan är verkligen en riktig läromästare och jag får rida efter mottot "gör jag rätt, gör hon rätt". Hon är så härlig och kul att rida!


Mighty Quinn

Sommaren är verkligen kort...

Det har varit en rätt så "vanlig" tisdag idag med bl jobb och stall. Hovslagaren har varit förbi idag, så nu är hästarna fina om fötterna igen. Det känns lite vemodigt att tänka att det mest troligt blir att slå på skor och snösulor nästa gång han kommer, vintern kan ju faktiskt dyka upp närsomhelst här uppe i våran del av landet. Jag hoppas bara inte att hösten blir som förra året med omväxlande regn-ishalka-regn-ishalka o.s.v. Fast vi brukar ändå passa på att låta dem vila/ta det lite lugnare under den perioden eftersom att det är så dåligt underlag.

Besse och Majtan har även fått flytta upp från sommarhagen till hagarna vid stallet idag. Deras "sommarlov" är över för i år och de har haft en härlig betesperiod, vilket speciellt syns på Besses mage som är rund och go. Lite rund om magen kan han dock gott få vara efter att ha gått på bete hela sommaren!

Eftersom att han var nyverkad blev det en lugn tur ikväll efter ängsvägarna i skogen, mestadels i skritt. La in lite trav på slutet med lite sidvärts och han kändes jättefin! Han var väldigt lugn och avslappnad och lyssnade bra. Jag är så glad för att vi har så härlig och varierande miljö att rida i - man behöver aldrig bli uttråkad!

Mina blåbärscupcakes med creme cheese fros...

dsc00312 (MMS)

Mina blåbärscupcakes med creme cheese frosting är färdiga!


Höstbestyr

Förkylningar hör (som de flesta vet) till hösten och så även bär och bärplockning. Jag kan  härmed stryka båda sakerna från min lista: förkylning - CHECK, bär - CHECK! Jag är dock  ingen storplockare när det kommer till kritan och i år skippade jag den delen helt och valde i  stället att köpa 2 kg färdigplockade och rensade blåbär.

En bekant till en arbetskompis plockar, rensar och säljer, så det var väldigt enkelt fixat i år. Nu ska jag bara ta hand om dem på bästa sätt och därför har jag planerat för att koka sylt, baka blåbärscupcakes med creme cheese  frosting och paj!"Vampires Suck"

 

Jag kanske har dålig humor, men den här filmen vill jag se ;)


Tips!

Vill bara tipsa om en av mina favoriter när det gäller hårprodukter. En stylingprodukt som jag använder i blött hår innan jag fönar det. Håret blir mjukt och glansigt + att man slipper statiskt hår:"Maria Nila Moulding Spray Soft"
(ca pris 130 :-)

Bild: MariaNila.comEldfesten 2010Jag fotar alldeles för lite nuförtiden, men här är ett axplock från lördagskvällen. Vi startade hos oss med grillning, efterätt, surr och spel. Vädret visade sig från sin bästa sida hela dagen (och kvällen), med undantag för det lilla åskvädret som drog förbi när vi stod ute och grillade. Det var en upplevelse i sig, för jag har aldrig grillat ute i spöregn och åskväder under ett paraply, men det var ändå rätt så mysigt i allafall! Blev vi blöta - NEJ, blev köttet bra - JA. Det var inte direkt tal om något finlir när det gällde grillningen, utan vi utgick ifrån att få köttet färdigt och det blev trots allt jättebra. Tyvärr hade jag inte kameran med mig då, för det såg rätt så kul ut där vi stod med tre paraplyn i spöregn och åska.

Senare under kvällen begav vi oss ut mot Vassholmen och det var premiär för mig, både vad det gällde Eldfesten och att åka med den lilla färjan. Jag gillar nämligen inte att åka båt, men det gick bra och färjan går ju inte så fort heller, så det kanske var en bidragande orsak. Det var mysigt ute med värmen (+19° c) och mörkret samt alla eldar och marschaller som lyste. Det var mycket folk och bra musik, så det blev en trevlig kväll och ett bra avslut på sommaren!

Hampburgaalaiiset

Jag pratar rätt så ofta i sömnen, men den senaste tiden har det varit rätt så lugnt på den fronten...fram tills igår kväll. Toni hade jobbat över och var trött, så det blev en rätt så tidig kväll. Vi sa godnatt, släckte lampan och efter ca 30 sek hade Toni somnat. Kort därefter måste jag har slumrat till, men jag kommer ihåg att jag "drömde" att det skulle vara kul att säga hamburgare på finska och sen hör jag mig själv säga "hampburgaalaiiset" (?!). Stackars Toni vaknade och sa "okej" för att sen somna om, vilket jag också gjorde. Frågorna lyder nu:

- Hur knasig får man bli?
- Varför ville jag säga "hamburgare" PÅ FINSKA?
- Hur kan man höra sig själv prata fast man sover?

Det mest pinsamma är att jag hörde mig själv och kommer ihåg vad jag gjorde. Sen var det varken rätt uttal eller ord/stavning, för hamburgare på finska heter nämligen "hampurilainen", vilket innebär att jag var ganska fel ute. Man slutar aldrig att förvånas tydligen!Back to work!

Min sista semesterdag är snart över och imorgon är det jobb som gäller. Lite mindre än ett år kvar till nästa semester alltså. Jag hade ju inte tackat nej till några extra lediga veckor, men samtidigt ska det bli skönt att komma tillbaka till vardagen med alla rutiner. Det känns även kul att jag kommer att ha sällskap av Toni på morgonen när jag går upp eftersom att han också börjar tidigt. Nu ska jag bege mig mot sängen för att få lite välbehövlig sömn innan väckarklockan ringer kl 6.30.

Lite av veckan i bilder:


Luleå & Jordgubbspaj

Fredagen spenderade jag i Luleå tillsammans med Camilla & Co. Vi valde bort Luleåkalaset till förmån för en shoppingdag på stan i stället, vilket resulterade i en hel del fynd bl a ett par jeans + lite annat smått och gott. Vi åkte rätt så tidigt från Kalix och tur var väl det, eftersom att det var fullt med folk ute i affärerna och kring gatorna efter kl 12. Dagens bästa var när jag träffade min äldsta storasyster på Apoteket i Smedjan. Hon är uppe i Luleå på en snabbvisit för att gå på hennes sambos kusins bröllop och hade jag inte råkats springa på henne där,  hade vi inte hunnit träffa dem p.g.a. deras fullspäckade schema. Jag har i allafall planerat in ett besök ner till dem under hösten och det ska bli så kul att se hur de bor!

Senare under kvällen begav vi oss mot mamma och pappa för fika. Mamma har ju som sagt fyllt år under veckan och Tonis föräldrar var förbi igår för att fira henne eftersom att de var bortresta den dagen hon fyllde år. Jag bakade en jordgubbspaj som har kommit att bli en favorit under den här sommaren. Här är recpetet:

Jordgubbspaj

Botten:
150 g mjukt margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rör ihop allt och tryck ut i en pajform. Grädda i 200°C, ca 10 minuter.

Fyllning:
1 burk Crème Fraiche
1 ägg
½ dl socker
2 msk vaniljsocker
1-1½ liter färska jordgubbar

Dela jordgubbarna i halvor (eller mindre om det är stora bär).
Rör ihop allt med en sked och vippa ner i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen i 200°C, 20-25 minuter.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Regn, regn, regn...

Det spöregnar ute...igen...precis som många andra dagar den här sommaren. Tristare väder får man leta efter. Tonis föräldrar kommer hem från Turkiet ikväll och de lär nog vilja vända och åka tillbaka när de ser vilket väder vi har.

Jag fick äta middag ensam idag (om man inte räknar med Brenda & Co från "Beverly Hills" då TV:n fick agera sällskap i stället). Toni fick börja sin första dag med att jobba övertid och det är aldrig fel med lite extra pengar.

Snart ska vi bege oss mot stallet och förhoppningsvis har det slutat regna då, eftersom att vi hade planerat att gå en promenad med Besse. Han får ta det lite lugnare de närmsta dagarna för att han fått ett större sår på baksidan av låret. Hela hans bakben var fullt i blod när vi skulle ta in hästarna igår, vilket gjorde att det såg mycket värre ut än vad det egentligen var. Förklaringen till allt blod var att såret låg precis vid ett yttre blodkärl, men det var bara att tvätta rent och sen såg det betydligt bättre ut.

Oj, nu måste jag skynda mig så att jag inte blir försenad!

Dagens positiva:

- Toni ♥ har fått jobb
- Mammas födelsedag
- Ann-Sofies ridpass med Majtan gick jättebra!
- Frida kommer hem till veckan
- Premiärpromenerat med mina nya skor och dom fick godkänt!

Ett par skor rikare...

Jag hittade två par skor att välja mellan. Efter lite velande fram och tillbaka så bestämde jag mig för dessa (fast i dam-modellen):


Bild: Intersport.se

Skor, spindlar & hästar

Jag har nyss vaknat och efter att jag ätit frukost ska jag bege mig ner på stan för att göra lite ärenden. Jag behöver nämligen klippa luggen, inhandla lite smink och hitta ett par vettiga walkingskor. För tillfället har jag inga "speciella" promenadskor och det har jag heller aldrig haft, så nu tänkte jag ta tag i det och investera i ett par som är bra! Tidigare har jag bara använt mina "vanliga" skor och det är ju inte precis optimalt eftersom att jag många gånger fått både värk i fötter och vader efter en långpromenad.

Priset vi fick för att vi vann vårens STEG-tävling, var ett presentkort på 200 kr på Intersport och det tänkte jag utnyttja idag. Sen fick vi även en rabattcheck på 20% på valfri walking- eller löparsko som jag tänkte kombinera med presentkortet, så jag hoppas att jag hittar några som passar.

Igår var det staplande av ved som gällde. Jag, Toni och syster hjälpte mamma och pappa att stapla det sista innan hösten/vintern kommer. Det var härligt väder ute och när man är många så går det fort. Min kära syster drabbades av spindelskräck efter att vi sett en grönsvart spindel som var lika stor som en femkrona (kroppen alltså) och vägrade därefter att röra i fler vedträn. Det var verkligen spindlarnas inferno i den där vedhögen för det kokade av spindlar som kilade runt. Jag är egentligen också ganska sjåpig när det gäller spindlar, men igår fick jag vara den orädda i stället, haha. Även Mamma skrämde livet ur oss när hon skrek till, kastade iväg ett vedträ och sprang - det enda jag såg var en stor sten som rörde sig och som efter en närmare titt var en stor fet, äcklig padda som gömt sig i vedhögen. Det blev en hel biologilektion till slut.

Senare på kvällen begav vi oss mot stallet för att rida. Det var lagomt varmt och tack och lov rätt så myggfritt. Jag och Besse tränade vidare på skolorna samt repeterade torsdagens övning (åttvolt med övergångar) för att få till bra galoppfattningar och övergångar. Det gick hyfsat bra och jag är nöjd. I vänster varv går det dock sämre, både när det gäller slutan och fattningarna och det beror antagligen på att det är mitt och Besses sämre varv, men vi får träna vidare så sätter det nog sig till slut!

Oj, det blev ett långt inlägg, men nu är det dags för frukost!

RSS 2.0