Genomgång av kroppen

I måndags hälsade equiterapeut Maria Öhman på för att gå igenom och behandla Kakan. Hon har magiska händer och är riktigt duktig på det hon gör, så det är väldigt intressant att se henne arbeta.
 
Hon började med att klämma och känna igenom hela Kakans kropp och konstaterade fort att högersidan var mer spänd, vilket är helt förståeligt med tanke på att det är den skadade sidan. Maria fokuserade enbart på de övre delarna och inget på benen och började bakifrån för att sedan arbeta sig framåt. Tydligaste reaktionen fanns vid halsen och vid höften uppemot korset och länden. Kakan är en väldigt talande häst och visade klart och tydligt var hon upplevde obehag.
 
Därefter behandlade hon med laser innan hon masserade igenom henne och löste upp spänningarna. Jag kan inte direkt påstå att Kakan njöt i fulla drag, men efteråt märkte man att hon var nöjd så det gjorde henne verkligen gott.
Under de närmsta två veckorna blir det ryttarfri träning då Maria tyckte att det kunde vara bra för henne eftersom hon gick igenom henne ganska ordentligt och löste upp en massa gammalt som satt fast. Jag ska även massera henne ca 10 min varje dag under de veckorna och sedan blir det återbesök i mitten på maj.
 
Jag tömkörde henne idag och ser/känner redan en stor skillnad. Hon var mjuk, avslappnad och "med" på en gång från start motför tidigare då hon har kommit igång efter uppvärmningen. Nu kunde man verkligen se att hon vilade i steget och frustningarna kom på löpande band. Det var så härligt och kul att se! Tror nog att det är vårat bästa tömkörningspass tillsammans än så länge och sen skadade det ju inte att vi fick träna på barmark uppe på ridbanan.
 
Bra underlag, fin häst = stort ridsug. Tur att dagarna går fort...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0